Reklama

Reklama

Americká studentka Paige se zamilovala do dánského prince Edvarda. Ale dánské zákony jsou pro své obyvatele s modrou krví velice přísné. Aby princ zůstal princem, smí se Edvard oženit pouze se šlechtičnou. Pokud si vezme obyčejnou dívku, je povinen se vzdát trůnu. Přetrvá jejich láska všechny strasti a pasti? (oficiální text distributora)

Recenze (92)

lilina133 odpad!

všechny recenze uživatele

No tak nehnevajte sa predsa!!!To bolo niečo strašné. Mám rada jednotku, preto som bola na dvojku zvedavá...Prečo som len taká zvedavá a neodradila ma ani upútavka, síce tá už predpovedala hrôzu rozsahu prírodnej (v tomto prípade filmovej...) katastrofy...A úplný vrchol bolo to, že z prvého film ostal iba herec v hlavnej úlohe, Česká republika a dav z prvého dielu, tak to už je na zaplakanie....Pretrpela som to do očakávaného konca a môžem povedať, že film bol taký hrozný ako ulízaná cestička herca Luka Mablyho v úlohe princa Edwarda... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak během této hloupé romantické komedie jsem vyslovil asi 10x : ´´ježiš marja, to je trapárna´´. Jediné, co se mi líbilo a za co dávám jednu malilinkatou hvězdičku jsou překrásné zámecké místnosti s krásnými kostýmy a taky mě pobavilo, že ačkoli mělo jít o Dánsko, tak se podle mého názoru natáčely všechny scény v ČR. Nejsem si jistý, ale řekl bych, že i ten zámek je český. :-) ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Škoda jakýchkoliv slov. Oba hlavní aktéři jsou úplně jaloví, scénář je na facku, štáb se ani nestará o to, aby to vypadalo, že je to v Dánsku (české nápisy po budovách, české SPZ atd)! Jako..proč alespoň se lidé nesnaží zainvestovat nějaký čas do nějakého smysluplného příběhu? Tohle vůbec nemuselo vzniknout. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování prvního dílu. Řekla bych, že tentokrát to bylo pojaté i trošku s humorem. Mě se to líbilo, jenom mi vadilo, že kromě postavy prince (Luke Mably), tam všechny postavy hráli jiní herci než v prvním dílu. S tmavovlasé medičky Paige se stala oslnivá vlnitá blondýna, královna nám zestárla a dosti vyhubla a král, který v 1.dílu ležel na smrtelné posteli zázrakem obživnul a vyplešatil. Réžii vedla též jiná režisérka. Pokud to mělo být pokračování prvního dílu, tak to dost vadí (aspoň mě !). Je tam dost českých herců (no herců-spíše křoví - jako Andrea Verešová,Lenka Termerová,Dáša Bláhová aj.) Jakou moc mají ty dolary !! Myslím však, že pro lehčí pobavení a jako ukázka, že šlechta to nemá lehké při výběru partnera, je to film roztomilý. ()

Lynnet 

všechny recenze uživatele

Tak opět jedna trapně nastavovaná kaše. Jednička nebyla nic moc ale Julia Stiles jste studentku medicíny alespoň věřili a naštěstí projevila dost soudnosti že do dvojky nešla. Navíc do rolí sokyň byly obsazené typově dost podobné herečky z nichž bych nevsadila ani na jednu. K tomu unylý princ z jedničky a nudní rodiče. Vrchol drzosti režiséra je ukazovat v jednom záběru dánskou vlajku do které se mi v úvodní sekvenci ještě dostala česká a potom detailní záběr na českou spz. Colin Firth by měl poradit bráškovi s výběrem rolí ve správných filmech,jeho Soren je sice dostatečně uhlazený a loajální (sice v nepadnoucím obleku) ale tuhle kostýmovou břečku nezachrání. Mimochodem svatební obřad královského nástupce si tvůrci představují téměř jako vesnickou veselku...škoda mluvit,radši ani nevidět. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Scéna, kde Soren (Jonathan Firth) odváží Pakte (Kam Neskán) na schůzku s Edvardem (Luke Mably), naznačuje, že ji vezl docela dlouho, protože ze slunného odpoledne se stal večer. Znalci Prahy však vědí, že cíl jejich cesty byl ve skutečnosti hned za rohem, protože natáčení obou scén probíhalo v pražském Albertově. (Elwin)
  • Většina filmu se odehrává v Cinema Palace Hotel v Jílovišti, zhruba 15 kilometrů od Prahy. Ve stejném hotelu se natáčel i seriál Místo nahoře (od r. 2004). Dnes toto kdysi luxusní místo chátrá. (hendrich6)
  • Celý snímek byl natočen v České republice. (M.B)

Reklama

Reklama