Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Mičl 

všechny recenze uživatele

Přestup do Realu zabil naději na kvalitní pokračování. Záběry na kruháč v Madridu a ze stadionu Santiaga Bernabéua jsou vskutku chabé v porovnání s těmi z prvního dílu na Newcastle a St. James's Park. Příběh taky o ničem a spíš bych řekl, že je to reklama na adidas, který je dlouhá léta sponzorem realu. Ani snaha o zařazení co nejpopulárnějších skladeb do soundtracku filmu nepomohla. Závěrem, Jaume Collet-Serra by měl točit horory, či mrazivé thrillery, to mu celkem svědčí, tohle ne! ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Opět se dočkáme jednoduchého klišovitého příběhu se schematickými postavami a občas opravdu otravnými dialogy. Tu a tam se zase vyskytne chybka proti evropským fotbalovým pravidlům (ale je je jich méně než v prvním díle). Největší slabinou celého filmu je režisér. Collet-Serra je sice Španěl, ale buď ho fotbal absolutně nezajímá, nebo to kurví schválně, protože je z Barcelony (stěžejním bodem filmu je Real Madrid:-). Absolutně se mu nedaří tvořit alespoň zdání napětí, či drama na hřišti i mimo něj. Proslov trenéra (vcelku slušný Hauer) před finále LM mluví za vše, takhle se neposílá mužstvo na hřiště ani při pouťáku! Vizuální stránka fotbalu je otřesná, když to srovnáte s americkými sportovními filmy, je vám do breku. Alespoň soundtrack je příjemně středoproudý, Anně to stále sluší (i když její brečící scéna ccc), Kuno na herectví díky bohu rezignoval a vším prochází s jedním výrazem a tak nějak to odsýpá a blíží se to ke konci. Fotbal by si fakt zasloužil lepší filmy... 30% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhý díl příběhu o tom, kterak mexický chasník ke štěstí přišel, za svým předchůdcem značně zaostal. Mně dost vadilo, že šlo v tomto případě už jen o nepokrytou reklamu na FIFU; tvůrci navíc až příliš často opouštěli zelený pažit a pouštěli se do hlubokomyslného dramatu, aniž by měli pro něco takového předpoklady. Výsledkem tak byl podle mého názoru poněkud zmatený mišmaš, v němž sice pózovali slavní fotbalisté, ale kromě nich toho snímek příliš nenabídl. Veškeré dějové odbočky zůstaly podivně nedotažené, hlavní příběh byl provázen tolika "nenápadnými" náznaky, že muselo být každému průměrně zkušenému divákovi jasné, jak to všechno dopadne, a veškeré rodinné a vztahové záležitosti byly řešeny tak zkratkovitě, že jsem z toho úplně cítil, jak se tvůrci ve scénáři ztráceli. Tady evidentně platilo, že se má švec držet svého kopyta a že by se jeden neměl pouštět do větších akcí. / Poučení: Stárneš? To bude věkem. ()

rgrohol 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo od tohoto pokračování neočekával nějaký super scénář. Občas mi přišlo, že se film točil jen jako dlouhá reklama nebo jako příležitost pro hvězdy světového fotbalu ukázat se i na stříbrném plátně. Ale na druhou stranu má film celkem spád, nemá moc hluchých míst a pořád je na co se koukat. Prostě nenáročný film pro nenáročného diváka, který má rád kopanou... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Real Madrid, tým plný individuálních hvězd, kteří časem taky pochopili fakt, že bez spolupráce se ani pes neposere. Jenže v tomhle filmu to je bráno trochu z jiného konce. Také že musí, aby to trochu bylo efektivní, zábavné a emotivní zároveň. Zase je fakt, že z Muneze udělali sympaťáka, jak má být a i když trochu pookřál z prvního dílu, je třeba se se životem poprat a právě fakt, že jeho osobní příběh je druhá taková příběhová lajna, stojí za to vidět více než filmové fotbalové zápasy. A ač jich je dost, jsou efektivní až hrůza, většinou také nesmyslné a nereálné, což je místy taky dost zábavné. Což takhle cirka 5ti metrový ofsajd? Fakt, že každý gol se neobejde bez dlouhé individuální akce přes celé hřiště a tak dále. No, snad dodat jen jedno...těšte se na trojku, já se těším i tak. --- Dostáváš na talíř tak moc, tak si dej pozor, co ti padá přes okraj. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objevuje hned několik skutečných fotbalistů, mezi nimi hvězdy Realu Madrid Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Iker Casillas nebo Roberto Carlos. (ricky4)
  • V šatni Realu Madrid pred finálovým zápasom Ligy Majstrov je možné vidieť dresy domácich s logom LFP (Španielska futbalová federácia). To sa však smie objaviť iba v zápasoch domácej ligy, nie v súťažiach pod záštitou UEFA. (MikaelSVK)
  • Ve filmu se krátce objevuje taxi Škoda Octavia české výroby. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama