Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

jajinka 

všechny recenze uživatele

Nemohli by to být američané, aby z válečného filmu neudělali romantické drama. Předvídatelný děj a několik technických chyb. Ale omluvou pro ně může být, že v 1. světové se moc neúčastnili :-) Z postav mě svým ledově flegmatickým výstupem zaujal předeším Reno, hlavně na začátku má báječný proslov. No a jako v každé romantice nesmí chybět hezounek a místní spanilá slečna :-) a málem bych zapomněla, aspoň jeden kladný černoch. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V našich kinech prolétly prakticky bez povšimnutí, televizní obrazovka jim přece jenom sluší mnohem více. Příběh eskadry mladých pilotů na území Francie přesto příliš radosti nepřinese, logicky to v ní často nesedí, neubrání se chlapáckým gestům, POŘÁDNÝM nánosům patosu a typicky vystavěnému scénáři. Ale dá se to přežít. Sestavička z klasických figurek skrze onen scénář naseká desítky kýčovitých dialogů a prolije litry slz, jen aby uspokojila celou rodinu, která se na kanape v přítmí obýváku jen tak tak namačkala. Filmařsky ne tak často navštěvovaná první světová válka naopak překvapí milostnou linií. Nejenže neotravuje, ale je i relativně roztomilá. Jazyková bariéra i kouzlo Jennifer Decker jí dodává na půvabu a svěžesti. Ve výsledku se producent Dean Devlin přepočítal (finance šly z jeho kapsy a zdaleka se nevrátily), dosud spíše televizní režisér povrchní hrátky s letadýlky naštěstí tak tak „ucoachoval“, jen dosti neúnosná délka divákovi nadělá další a další vrásky!! ** až *** ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Natočili další film z 1. světové války a těch přeci jenom tolik není a když už tak o letcích už vůbec ne. Dvě a půl hodiny mě dokázali příjemně zaměstnat a i když syrovost války nedává znát, objeví se, a objeví se hodně a dokáže pohnout city. Nebýt dvou věcí, které mě při sledování opravdu štvali mohlo by se jednat o opravdu povedený válečný velkofilm. Škoda jen odfláknutých leteckých scén, které mi ke konci při náletu na německé sklady připomínali herní videa ze hry Blitzkrieg 2, což se příliš dobře nepodepsalo na vizuální stránce. A druhá věc byla stopáž, která by se dokázala obejít bez řady především milostných scén. Vezmu ale v potaz, že je vše podle skutečné události a i když je vidět, že si autoři řadu scén přimysleli stojí to rozhodně za to jej vidět.. --- Nevozte střelivo domů. Nábojů máme spousty, ty nechte nahoře. Ať si je vezmou Němci ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být skvělý film. Peněz na něj evidentně bylo dost, tak když byl rozpočet na digitální kouzelníky, tak snad mohlo zbýt i pár dolarů na scenáristu. Ale tahle lavina klišé nakonec převálcovala i efektní letecké souboje. James Franco měl být jen za sympatického fešáka a nic jiného se po něm nechtělo. Jean Reno měl být jen za populární francouzský obličej a musel se s tím srovnat. Jennifer Decker měla být jen za krásnou Francouzku a šlo jí to dokonale. A divák má být za blbce, který jim na to skočí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $13,090,630Tržby Celosvetovo$17,833,039Tržby za predaj DVD v USA $23,539,676 //počet predaných kusov 1,139,500║ dosť neuvážene preinvestované peniaze od Deana Devlina, nestačil mu prehmat ako bola Godzilla _Možno trošku nezaslúžený prepadák ale vojnové filmy v poslednej dobe proste nemajú také zázemie u širokého publika a svojou témou zaujmú len sporadicky. U tohto filmu som sa výborne pobavil v dobrom slova zmysle pri leteckých súbojoch, tie sú v skutku prevedené dokonale a ešte vidieť ich v kine je o to väčší zážitok, nuž čo potápa miestamy film je dej okolo leteckých súbojov, ten nemá moc čím zaujať a je to len nehorázna nezaujímavá pasivita dialógov. Film je priemer čo sa dá stráviť, škoda že ho aspoň o 20minut neprestrihali! /videl v kine: 60%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Mimo velká studia natočený snímek stál 60 mil. dolarů a debutoval v amerických kinech (22. – 24. 9. 2006) s bídným ziskem 6 milionů na čtvrtém místě žebříčku navštěvnosti. Celkový výdělek distributora MGM se nakonec zastavil na 13 milionech. (imro)
  • Ve snímku se zmiňuje bitva u Verdenu (1916) a hlavní hrdinové poté dostávají podle slov svého velitele nejnovější Nieuporty 17 (ve službě od března 1916). Přesto se na nebi střetávají s Němci létajícími ve Fokkerech Dr. 1, které však byly vyráběny a zařazovány do bojů až v roce 1917. (ČSFD)
  • Celorudá barva Fokkerů Dr. 1 je velmi zavádějící, protože je považována za symbol tzv. Rudého barona, který jako jediný německý pilot létal s letadlem celým rudým. A to navíc jen přibližně poslední měsíc svého života na jaře 1918. Ve filmu však tento nátěr používá hned celá letka. (ČSFD)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama