Reklama

Reklama

Mrňous a čarodějnice

  • USA Teeny-Tiny and the Witch Woman
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka / Horor
USA / Československo, 1980, 14 min

Obsahy(1)

Lehce hororová parafráze na Jeníčka a Mařenku. Podle turecké předlohy-pohádky. Tři bratři Velikán, Prostředník a nejmladší Mrňous, jednoho dne při dětských hrách zabloudí v lese a skončí v zajetí zlé čarodějnice. Jen díky nejmladšímu bráškovi se jim podaří obelstít čarodějnici, uprchnout a v pořádku se vrátit zpět domů. (Karlos80)

(více)

Recenze (68)

PKD 

všechny recenze uživatele

Páni,na csfd je i tohle. No,neviděl jsem to sice už hodně dlouho ale nikdy nezapomenu na tu absolutní mrazivou/hororovou atmosféru. Nejsem si úplně jist,zda je to opravdu pro děti. Ale dospělý člověk vidí věci jinak,než dítě. Hlas paní Rosůlkové tomu dodává dalších 200%. Pokud by to šlo,dal bych tomu klidně 10 hvězdiček. ()

s1r1us 

všechny recenze uživatele

Mazec, některé "pohádky" si pamatujete už celej život. Všechny děcka budou sedět jak zařezaný >:-) A možná se začnou bát chodit do lesa. To garantuju. Rosůlková tím svým creepy vyprávěním k tomu dodává další 2 *. Nejdrsnější kreslená pohádka pro děti. Přesto, že tam k žádnýmu explicitnímu nasílí vlastně nedojde. ()

Reklama

smutnySermir 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem byl na zakladni skole v prvnim stupni (leta 83-87), chodili jsme cas od casu se skolou do kina. Treba na "Jen pockej". Jednou se takhle v kine setmelo a z platna na nas zasvitily obrovske vrascite ruce a zaznel rozskripany hlas pani Rosulkove. Plot z detskych kosti. Les silenych stromu. Proc jste nam tohle k...va pousteli v osmi letech, soudruzky ??!!! Tejden jsem pak nemoh spat !! ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k těm, které by tato pohádka nějak zvlášť vyděsila. Jakožto pilnému čtenáři Krásy nesmírné mi ani nepřišlo divné využití kosterních pozůstatků při výzdobě interiéru či exteriéru. Patrně to je na východě pro čarodějnice běžný materiál, zatímco na západě to sofistikovaněji zkoušely s perníkem. Jejich setkání s dětskými oběťmi tam ale naopak dopadá mnohem tragičtěji - na rozdíl od východní čarodějnice, která přijde "jen" o kouzelné předměty a v hloubi lesa může čekat na další důvěřivce, ta západní končí v peci. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Jako malí jsme se před spaním potmě strašili...."Kdopak to spí?".....Teď jsem to pustila dceři a zapůsobilo to znovu. Prostě nesmrtelný pohádkový horor s nesmrtelnou vypravěčkou Marií Rosůlkovou, bez které by zážitek byl poloviční. Její hlas je tak moc děsivý, až se zarývá pod kůži. Když mám ještě dnes někdy fobie v setmělém lese a pocity, že stromy po mně natahují větve-ruce a ožívají, pak je to z této pohádky. Pohádka funguje přesně tak, jak pohádky fungovat původně měly, když chtěli rodiče preventivně varovat dítka před životními nástrahami: Jestli chcete dítěti vysvětlit, že nemá věřit cizím lidem, pustťe mu Mrňouse a čarodějnici. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama