Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen byl svého času hvězdou filmových parodií a ve všech těchto snímcích hrál vlastně stále stejnou postavu stále stejným způsobem. Možná to vyznívá jako kritika, ale ve skutečnosti to vidím spíše jako klad. Mě vlastně všichni ti jeho agenti a detektivové hodně bavili a stále ještě baví, protože jim dokázal dát svůj svérázný výraz, kterým mi často evokoval animované postavičky z Looney Tunes. Ano, hlavně Wileho E. Coyotea. Spy Hard určitě nebyl kvalitní záležitostí, protože na mě vůbec nepůsobil jako film. Byla to spíše dlouhá série scének, jež parodovaly mnohé (a tím myslím opravdu mnohé) známé snímky. Kdyby tvůrci přišli s tím, že natočili jakési pásmo parodických skečů, byl bych při hodnocení asi štědřejší, oni ale trvali na filmu a v takovém případě musí dvě hvězdičky stačit. / Poučení: Bez rukou se dá sice žít, ale člověk se dostane do mnoha prekérních situací. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Let me tell you what being patriotic really is, you scumbag poop. This is a great country where a man can sue anyone he wants anytime he wants. It's a great country because thousands of people die every year from handguns, and yet, at this very moment, you can still walk into a convenience store anywhere and buy one of those guns. That's democracy. This is a great country because anyone who's male has the right to run for the office of the President. This is a great country because any moron can... I wasn't finished." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parodie je odjakživa bruslení na tenkém ledě, kdy aktéři jsou v neustálém nebezpečí, že se prolomí vstříc hlubinám trapnosti. Ovšem Leslie Nielsen, ten se vždycky uměl vznášet jako motýl.. Bez jeho přítomnosti by Spy Hard ještě kleslo o stupeň níž a je veliká škoda, že už odešel cukat koutky publika tam nahoru. Jen si představte, jak by nahradil D.Craiga a ve dvojici s Rogerem Moorem natočil novou Bondovku. Název už mám - Povolení senilnět.. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Naozaj netuším prečo tu ľudia dávajú 2 hviezdičky. Toto je asi najpeckovejšia komédia od Nielsena aká kedy bola. Videl som to ešte ako šteňa a tiež keď to pozriem aj teraz, zdá sa mi to rovnako vtipné a na niektoré pasáže sa vyslovene teším. Áno môže sa to zdať tupé, primitívne, humor na úrovni opice, ale to je všetko v poriadku, tak to má byť. Takže kľudne si sadnite do kresla, zoberte popcorn a užite si jazdu... :D ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Cameo si vo filme zahrali viaceré známe tváre, napr. Hulk Hogan (člen Dickovho tímu), Fabio (hral sám seba), Ray Charles (šofér autobusu), Mr. T (pilot vrtuľníka) a Pat Morita (čašník v reštaurácii). (m.a.t.o.)
  • V originálním znění zní označení agenta Steelea (Leslie Nielsen) WD 40, podle známé značky mazacího, čistícího a ochranného oleje. (vojtaruzek)
  • Když jde v závěrečné scéně Dicku Steelovi (Leslie Nielsen) na pomoc Hulk Hogan, strhne ze sebe tílko a hodí jej za sebe na podlahu. V dalším záběru z kamery umístěné na zemi jej však překračuje. (fifas2)

Reklama

Reklama