Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsné podobenství o světě kolem nás, o lidské pýše, krutosti a nesnášenlivosti. Jedná se o několik příběhů, které se vzájemně prolínají. Velice netradiční film založený převážně na obrazovém vidění světa v netradičním pojetí a netradičních lokalitách, které výrazně umocňují celý příběh. Film Jarmareční bouda je úprava kultovního snímku z roku 1982, který získal nejvyšší ocenění na festivalech nezávislého filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Vážení zde diskutující. Bohužel pro vás, existují i filmy, které jak se zde sami projevujete, jsou silně nad vaši mozkovou kapacitu. Ale nevzdávejte se. Prozatím postačí pokud vaše blitky budete vrhat mimo čsfd a budete svou diváckou pozornost směřovat k jednodušším dílům s menším obsahem nadsázky.

TepTa

TepTa (hodnocení, recenze)

Umění není od toho,aby se líbilo každému, a zážitek nemusí být hezký, ale musí být silný. Obojí tento film splňuje do puntíku. Hodnotit nebudu, nevím jak. Někdy bych to zkouknul ještě jednou, ale né teď, až příležitostně.

lover

lover (hodnocení, recenze)

Potíže s diváckým ne/přijetím tohoto snímku pramení z nadsázky, která není na všech místech stejně čitelná (viz. milenecká dvojice). Divák nedostane jasnou odpověď, nakolik jde o drsné podobenství (jak říká distributor) a nakolik jde o "drsné podobenství". Jarmareční bouda je remakem stejnojmenného filmu z roku 1981, který čerpal z poetiky a vyjadřovacích prostředků "nové vlny", z Bunuela, Tarkovského, Felliniho a dalších. Jeho význam byl čten diskurzem doby, tedy normalizace, doby nesvobody, absurdity a svazáckého hnisu. Bez výraznějších aktualizací tak byl "modernistický" film do doby "postmoderní". Kdyby někdo natočil remake O slavnosti a hostech nebo Případu pro začínajícího kata, tak by byl, přestože jde o látky s obecným přesahem, také popliván.

Mogorin

Mogorin (hodnocení, recenze)

Měl jsem tu čest(?) být na premiéře filmu. Naprosto příšerný paskvil absolutně o ničem. Rád bych viděl původní krátkometrážní verzi, protože myšlenka tohoto filmu se v 15ti minutách dá vyjádřit naprosto skvěle, ten zbytek opravdu nebyl nutný. Po herecké stránce jeden z nejpříšernějších snímků, co jsem kdy shlédnul, jediní, kdo za něco stáli, byli Dan Bárta a Jaroslav Dušek, ten ovšem má navíc ale sebelepší herec neudělá nic, pokud mu scénář nutí takový kraviny. Od Pavla Lišky bych teda čekal taky mnohem víc, než tohle. Mileneckou dvojici raději ani nezmiňovat. Proč tedy tomuto filmu nedám odpad? Inu důvod je stejný jako ten, proč jsem šel na premiéru. Hrál jsem tam kompars jednoho z "rytířů" v té "historické" pasáži, a přece nemůžu dát odpad filmu kde sem hrál, že :-)

polarka

polarka (hodnocení, recenze)

eh? a toto davaju v palace cinemas? to by som rada vedela kto na toto vyhodi 159Kc...

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Kruci, ta roztomiloušká údernost naštvaného páťáka vane z traileru tak silně, že tomu snad těch deset, patnáct minut někdy na warezu i věnuju.

ledzeppelinka

ledzeppelinka (hodnocení, recenze)

Film je to vyjímečný, o tom není pochyb, problém je, že lidé nejsou zvyklí o filmech toho druhu přemýšlet, asi jsou na to příliš líní.... ,někteří.... Lidé nejsou zvyklí na podání tohoto druhu.... a aniž by se zamysleli nad obsahem díla začnou ho kritizovat. Smutné.....

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

PaRi: Dotaz: Ty seš na tom filmu nějak zainteresován? Každopádně se mi líbí tvé srovnání. Je takové roztomile velikášské. A ten komentář jakbysmet. Černá a bílá! Tak to má v alegorickém světě být.

PaRi

PaRi (hodnocení, recenze)

Pro CHe: Má argumentace není zcestná, z mého příspěvku je jasně patrné, že píšu o nadčasovém umění. Sádrového trpaslíka či ruskou malovanou bábušku jistě nikdo za umění nepovažuje, přestože jsou to komerčně velmi úspěšné kousky. Stejně tak nikdo nebude považovat za umění Troškovy průjmy, přestože mají obrovskou návštěvnost. Tím nechci říct, že cokoliv komerčně úspěšného musí být nutně umělecky nekvalitní. Ve většině ale tomu tak je.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

PaRi: A pak je tady i obrovská množina uměleckých děl, která byla, jsou a budou považována za špatná. Což je mnohem větší množství, než těch pár ve své době zneuznaných děl, které jsi namátkou jmenoval. Proto se mi jeví tvoje argumentace jako zcestná. ;)

viperblade

viperblade (hodnocení, recenze)

To souhlasím, že poezie není pro každého, ale to, co jsem viděl v traileru, za poezii nepovažuju. Takže asi tak.

PaRi

PaRi (hodnocení, recenze)

Pro Viperblade: inu, tak jako poezie není pro každého, tak ani tento film. Nic si z toho nedělejte, pařížští měšťáci se taky pobadali za břicha při vystavení obrazů Paula Céznna a do salonu ho příště nepustili, protože prý to byl mazal a neuměl malovat. Jiní měšťáci se zase vysmívali Zítkovi, když stavěl dnes proslulou kolonádu v Karlových Varech a přirovnávali jí k záhonu mrkve či kuželkové dráze. Prostě cítili hodně velký průser! Jo a když David Llewelyn Wark Griffith prvně, v začátcích filmu, přišel s velkým detailem, to byl teprve průser. Producenti na něj řvali, že divák přeci nebude platit za pohled pouze na část herce! Tož tak. S podobnými průsery bych mohl pokračovat ještě dlouho.

viperblade

viperblade (hodnocení, recenze)

Myslel jsem si, že horší český trailer, než je ten na "Doktor od jezera hrochů" neuvidím, ale pak jsem zahlédl tohle. Možná je to trochu kruté srovnání, ale z tohohle cítím hodně velký průser...

alchac

alchac (hodnocení, recenze)

pro Pa-Dr: předpokládám, že všichni hodnotící (vzhledem k jejich počtu) film viděli stejně jako já v březnu na festivalu Zlínský pes. A bohužel dost pochybuji, že se to dostane do kin :( Já bych si na to tedy rád zašel ještě jednou.
pro Baklly: Dušek je výborný a Bárta mě neuvěřitelně příjemně překvapil. A jestli film stojí za zvětralý ležák jak píšeš? Je to ten druh filmu, kteří někteří budou milovat, někteří zavrhovat. Já patřím mezi ty první.

Bakllazaan

Bakllazaan (hodnocení, recenze)

Dávaj to snad v Písku....nebo spíš v Uherském hradišti na filmovkách vy vořežpruti. stejně to bude stát za zvětralý ležák jako všechno čechyše company

jamesjimbo

jamesjimbo (hodnocení, recenze)

no kamarádka ho taky viděla, ale to bude tím, že je její táta režísér :D jinak nevím, kde by se to dalo vidět...

Pa-Dr

Pa-Dr (hodnocení, recenze)

Film už má nějaké hodnocení a přitom ještě neměl premiéru v kinech, kde je možné ho vidět ? byl nějaký festival ?

jamesjimbo

jamesjimbo (hodnocení, recenze)

tak o tomhle filmu mi řekla kamarádka. a pak mi taky řekla, že to režíruje její táta :D mno já se tedy těším moc!

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama