Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem shlédl díky dlouhému naléhání kamaráda... Moc se mi nechtělo Jack Black není zrovna můj favorit. Jako film to bylo docela průměrné ale jako hudební film to už bylo něco jiného, je vidět že Black má talent, písničky které zde hráli byli opravdu dobré, sice jsem si musel přetrpět pár trapnějších scén ale song to většinou zachránil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obaja hlavní protagonisti si nechali svoje pravé mená, ba dokonca aj ich kapela vychádza z reálneho života. Film je príjemnou relaxáciou po práci či cez víkend, príjemne pobaví a spestrí náplň dňa. Mimo týchto dvoch protagonistov tu vystupujú aj iné holywoodske hviezdy ako je napr. frontman kapely Foo Fighters (bývalý bubeník kapely Nirvana) či známy herec Ben Stiller. A tiež cameo pre Amy Adams. Uvidíte veľa filmových i rockových hviezd a určite budete na konci prosiť o prídavok. Svojím spôsobom je film poriadna blbina, zato však blbina, u ktorej sa človek dobre pobaví. Holt, je potrebné brať dej a celkovo film s poriadnym nadhľadom a odstupom. No a záver filmu rovná vrchol všetkých doterajších absurdít v podaní Jacka Blacka. Nakoniec na filme je najzaujímavejšia všadeprítomná rocková muzika. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky skvělé muzice patří filmu vysoké hodnocení. U mě, jakožto rockového fandy bylo asi předem jasné, že film chytí. O českém dabingu jsem neslyšel nijak lichotivé věci, proto jsem velmi rád, že jsem mohl toto dílo shlédnout v originále. Perfetkní úvod a finále + scéna s Yettim. Škola Ro(c)ku byl fajn rodiný film, ale tohle je neuvěřtelná jízda. Soundtrack je klenotem. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Je mi to fakt líto, ale přestože mé srdce - co se hudby týče - leží v podobných končinách jako srdce Tenacious D a jejich humor mi není proti srsti (jejich kratší scénky mám dokonce moc rád), tímhle filmem mě rozhodně nepotěšili. KG je sice dobrý kytarista, ale jako komik a herec přesvědčivý není, reiže je sice nadšenecká, ale v mnoha scénech zbytečně bizardní (Jackův lysohlávkový úlet) a malé roličky Tima Robbinse a Bena Stillera výsledek moc nevylepší. Jack Black je potom tím nejsilnějším prvkem filmu, se svými grimasy a nadšením mnohé zachraňuje - svůj výkon ze Školy rocku však nepřekonává... Třetí hvězdu přihazuju spíš ze sympatie. 50% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nebýt nadměrné kadence fekálních a přisprostlých vtípků (úchylnosti, kterými KR taky hýří, mě kupodivu nepřekvapily), bylo by mé hodnocení možná vyšší. Jinak je tato rocková skoro-komedie a ždibíček rocková-opera dobře odehraná, odzpívaná a má celkem ujetý až nápaditý děj. Lehce naučná oddychovka pro hudebního laika, povinnost pro rock freaks a pro mě i zábava. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Scéna, v níž JB (Jack Black) přespává na lavičce v parku a je přepaden skupinkou maskovaných mužů, odkazuje na film Mechanický pomeranč (1971). Hlavní postavy v něm takto přepadaly, okrádaly a znásilňovaly. (Prochy38)
  • Název části expozice v muzeu - Guitarway to Heaven - je odkazem na píseň Led Zeppelin "Stairway to Heaven". (zigot7)
  • Kytara, na kterou Satan (Dave Grohl) hraje při finálním souboji, je Dean Dimebag Dime From Hell. (Nathaniell)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama