Reklama

Reklama

Captivity

Trailer 1

Obsahy(1)

Známá modelka je unesena a probudí se v neznámé, uzavřené místnosti. Pokouší se uprchnout větrací šachtou, ale útěk se nezdaří. Únosce všechno sleduje kamerami, sám je skrytý a nezbytné věci předává unesené modelce vysouváním plechového šuplíku. Po určité době modelka zjistí, že není sama, protože za stěnou je uvězněn ještě jeden muž. Podaří se jim navázat kontakt a probourat stěnu. Únosce trápí své oběti a ty se snaží vymyslet, jak uniknout. Pátrají po nich také policisté, kteří nejprve najdou kartu se záhadným řeckým nápisem a postupně získávají další zajímavé informace... Děj se odehrává v USA, ale film byl kvůli úspoře nákladů natáčen v Moskvě. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to úplně špatný, takovej trošku pokus o další Saw a tu a tam se docela zadaří, ale je to tak strašně průhledný, že to ani neni možný a samotná pointa je spíš k pláči a to se radši nebudu zmiňovat o otevřeným konci, na kterým se scénáristi fakt vyřádili. Další velkej problém je, že to postrádá nějakou pořádnou atmosféru, bez který jsou celkem slušný scény dost mldý a nezajímavý, což je docela škoda, protože prostředí i nápady nejsou špatný a Elisha je fakt dobře vystrašená ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle nudnej, nesmyslnej, předvídatelnej a dementní film jsem už dlouho neviděl. Celou dobu přesně vím, o co v té zápletce (nejen detail na oči Pruitta Taylora Vince mi to prozradil...) jde a kdo má jaké motivy a kdo je špatnej a kdo zlej, takže nechápu režisérovu snahu snažit se něco tajit. Takže já na to celou dobu koukám, vím jak to dopadne a proto su nasranej a všímám si všech těch malejch, ale významnejch detailů, který tento film házej mezi špínu... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak drsné, jak nanačovala reklamní kampaň. Naopak - místy až překvapivě jemné a k hlavní postavě přívětivé. Joffé na stará kolena odpočívá a točí si filmy pro potěšení (nechci vědět, co tenhle pán dělá v soukromí) a jako hračku si půjčil Elishu. Ta má tu nejnevděčnější roli posledních let. Hrát blondýnu zavřenou v místnosti, hystericky křičet a pronášet neposlouchatelná moudra. Linie v izolaci je ale tím menším zlem, i přes neskutečně předvídatelný základní zvrat, který ničí všechny silné okamžiky posledních desítek minut. Druhá linie s detektivy se totiž nakonec ukáže slepou uličkou, kde každému všechno dojde po prvním pohledu a kde nemůžu udržet smích při nesmyslných dialozích. Záchranou se stává závěrečná půlhodina, kde je napětí, lekačky a všechno, v co jsem doufal. Vinou mnoha (opravdu MNOHA) logických kiksů, nesmyslů a chyb se dostanu jenom na dvě hvězdy. Bez Miss Cuthbert by to bylo asi níž, ale s ní bych radostně sledoval i tříhodinovou adaptaci teorie vývojové psychologie. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Toto je skutečný záznam monologu Rolanda Joffého, když ještě mluvíval ze spaní... "Rychle... honem... proboha jak se to jmenovalo... dobrý film... skvělý film... SWAT??... né, jinak... SAW... jistě... krása... natočím to... natočím svůj Saw... určitě... definitivně... krvavý... napínavý... musí být... krásná ženská... mučení... černý plášť... monitory... utrpení... nápad... musím to natočit... hit... kult... můj kult... Elisha... pointa... nečekaná pointa... moje Saw... Saw... ... ... chrrr... chrrrrrrr." Druhý den ráno se Roland vzbudil a postupem času natočil Captivity: špatný, neatmosférický film, bez napětí, s mučením, co by se za hobití nehet vešlo, s pointou odhalitelnou jakmile dojedou úvodní titulky. Jediné, co je pěkné, tak je Elisha, která nemá co hrát a spíš než uvězněna se cítí jako v zákulisí módní přehlídky, protože si pořád mění ohozy. Děkuji, už nikdy! 9 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Mám rád všechny ty klony Saw nebo Kostky (nebo obojího dohromady) a snad každý mě něčím aspoň částečně zaujal, ale Captivity je něco tak strašně... podprůměrného, nepřekvapivého a hlavně neskutečně nudného, že mě ten film vůbec nezaujal ani na chvíli. I přes to, že se jedná o jeden z mých oblíbených hororových/thrillerových subžánrů. Každopádně zklamalo mě to hodně - herci stojí za prd, postavy jsou nevýrazné, atmosféra ani napětí tu absolutně není, o co jde vrahovi je jasné už od začátku a v průběhu děje se to jen dementně vysvětluje, ale přes to všechno tu je znát nějaký potenciál - který ale vůbec není využitý. Jediné, co je na tomhle filmu dobré, je kamera, ale jinak je to fakt katastrofa a stěží hledám cokoli jiného, co bych chválil. Tohle už bylo blízko odpadu. V tomhle subžánru mě snad takhle vytočilo jenom 9 hráčů se smrtí a i to pořád bylo lepší, než Captivity... Ach jo. Slabá 1* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v roce 2005 na Mosfilmu. (Dlee)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama