Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (354)

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastný Halloween.“ – „Vyser si oko.“ Nečudujem sa, že relatívne atmosférický poviedkový morbídny horor z produkcie Bryana Singera (odohrávajúci sa počas Halloweenu, v Amerike 31. október), americké publikum nezaujal a u nás išiel rovno na video. Je slabý, nudný, priemerný. Čierny humor mi pripadal detinský (SPOILER chlapík na záhrade zakope drzé obézne dieťa, ktoré sa prepcháva sladkosťami a potom s vlastným synom idú „vyrezať oči“ – a čo ako? SPOILER), triky a masky vzhľadom na neveľký rozpočet „nič moc“, herecké výkony nezaujímavé (od Briana Coxa cez Annu Paquinovú po Dylana Bakera), jednotlivé príbehy ma nebavili, takže som bol rád, že to má ledva hodinu a dvadsať minút. Občas dobrý nápad, občas nápaditá kulisa alebo scénka, ale ako celok to na mňa nefungovalo. Asi nemám slabosť pre „halloweenske horory“ (pritom je ich tak málo...). Nepomohlo dokonca ani to, že som si snímku pozrel 31. októbra v sychravé studené skoré ráno. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vraždiaci psychopati, vlkodlaci, duchovia, nevrlí starí susedia, nevinný detský žartík, ktorý sa nepríjemne zvrtne... A odkazy, odkazy, odkazy. Od samotného Halloweenu až po súčasnú béčkovú hororovú scénu ovládanú menami ako Rob Zombie. Trick ´r Treat je síce poviedkový film, no s jediným režisérom a preto je konzistentný a v polčase si drží úroveň. Nechýba ani pár dobrých vtipov, a trojica Dylan Baker, Anna Paquin a Brian Cox neskutočne tiahne. "Béčko až na půdu". ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle americký filmy pro Američany, já to prostě neocením. Jak je mně nějakej Halloween ukradenej, tak tak to dopadlo i ve výsledku. Vlastně ani nevím, jak k tomu mám přistupovat - horor?nebál jsem se... komedie? nesmál jsem se..... drama? ani náhodou.... thriller? snad. Rádoby mix žánrů, který nefunguje. Že je děj složitější a úplně nesedí, to bych bez problémů přehlídl. Jenže jak říkám, musel bych to přehlídnout, tedy muselo by to něco zastínit, a to se zde nestalo. Bohužel to musím nazvat slátaninou s pozlátkem. 60% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda, čekal jsem o něco více. Nápad udělat povídkový film o halloweenské noci se mi opravdu zamlouvá, tvůrci ale z hlediska scénáře nedokázali naplno využít jeho potenciál. Povídky jsou příběhově až moc strohé, postavy se nestačí na plátně ohřát a už se přesouváme k další povídce. Spíše bych uvítal jeden ucelenější příběh. Ve výsledku se jedná o atmosférickou podívanou, která pro krátkou stopáž nestihne nudit, potulují se v ní více méně zábavné postavičky (malý patron halloweenského svátku je moc fajn) hrané zkušenými herci a celé to je více o budování atmosféry místo laciných lakaček a právě ta atmosféra je tím nejlepší na celém filmu. Režisér Michael Dougherty se vykašlal na provařený špinavý vizuál a místo toho nám dopřál všemi barvami hýřící podívanou, která nemá daleko ke komixové stylizovanosti a celkově se na Halloweenskou noc moc dobře kouká. Dougherty má nepopiratelný cit pro vizuální stránku a dokáže hezky budovat jednotlivé scény, bohužel jejich spojení ve fungující celek už tak dobře nedopadlo. Film doplácí na svou epizodičnost a po jeho dokoukání mi v paměti úvízla snad jen úžasně vypadající a skvěle sestříhaná scéna "vlkodlačích hodů" se cover verzí Sweet Dream od Marilyn Mansona jakožto hudebním podkresem - tahle scéna opravdu stojí za to a Anna Paquin je v ní naprosto božská. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Comicsy já prostě miluju, strašidelné obzvláště, a když se podle nich povede film, je radost dvojnásobná. Jasně, pointu většiny minipříběhů vytušíte, ale jsou tak zábavné! A žádné milosrdenství se nekoná - děti neděti, masakr se nevyhne nikomu. Nejlepší byl zřejmě vlkodlačí striptease za zpěvu M.Mansona. A hošík uzvracející se k smrti byl rovněž bezchybný....ať žije Halloween! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Okolo 50. minúty je vystrašená reakcia Anny Paquin plne autentická, pretože Dougherty pri natáčaní na ňu nečakane zakričal, aby ju vystrašil, čo sa podarilo. Spočiatku to neocenila, ale čoskoro prišla na to, ako to urobilo jej výkon autentickejším. (Arsenal83)
  • Bojová scéna medzi Samom (Quinn Lord) a Kreegom (Brian Cox) zahŕňala osemročného kaskadéra, ako aj dospelú kaskadérku. (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama