Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Bůh smrti Ryuk se zcela pochopitelně nudí, dlouhý život, málo vzrušení.. A neb jsou lidé roztomilá zvířátka na hraní, vhodí do našeho světa svůj zápisník.. A není to ledajaký zápisník.. Tenhle černý sešit je něco jako vylepšený Zajcev.. Vždycky neomylně trefí.. A tak proti sobě stanou dva výjimeční, ctižádostiví a chytří mladíci v celkem zajímavé, místy i napínavé detektivní sérii.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, jde o velice vydařený krimi - hororový seriál, který mě nadchl svou prvotní myšlenkou a doslova se stal v posledních dnech žroutem mého volného času (kterého moc nebylo). Zmiňované filmy jsem zatím neviděl, ale to nic nemění na tom, že díky tomuto anime se na ně určitě brzo podívám. Jen pomyšlení nad tím vlastnit podobný zápisník smrti…To by se dalo dělat věcí…Je ovšem pravda, že první polovina dílů byla skvělá a to hlavně díky vytvořené ponuré atmosféře „smrti“ a následnému vyšetřování pana L. Jenže potom to celé začalo lehce uvadat a místy i nudit. Akci dost často nahradili předlouhé nezáživné dialogy, nic pořádného se nedělo a už i obě hlavní postavy začaly být trošku otravné. Naštěstí to vždycky zachránil zmiňovaný Ryuk. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Tak toto bláznovstvo mi otvorilo dvere do obrovského sveta anime. Presakujúce nespočetným množstvom vypointovaných naháňačiek v zmysle "kto z koho", úžasnej animácie a dychberúci soundtrack. Len škoda druhej časti seriálu, ktorá pôsobí, ako keby bola vytrhnutá z niečoho úplne iného, vôbec do toho nezapadala a nedávala súvislý zmysel. Našťastie, celé to drží pohromade jediná postava, ktorá sa od začiatku do konca nijako nemení, sympatický boh smrti Ryuk. |"Na chvíli jsme jeden druhému pomáhali zahánět nudu"... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně po přečtení mangy a zhlédnutí všech hraných filmů dostala i k tomu vidět seriál. A skutečně uznávám, že onomu pocitu "dokonalosti", který jsem měla po přečtení komiksu, se nevyrovnal ani film, ani seriál. Na seriálu se mi líbilo, že byl (oproti filmu) naprosto věrný ději, tak jak je v manze, takže jsem si mohla celý děj "vychutnat" znovu. Malým problémem však bylo to, že ne všechny scény byly zobrazeny tak, jak bych si je podle komiksu představovala, a také mi chyběla ona komiksová "prokreslenost" (animace už nikdy nebude tak dokonalá jako kresba v komisku). To všechno by se dalo ještě přejít, a i tak bych seriál hodnotila jako skvělé pětihvězdičkové dílo, které převedlo mou oblíbenou mangu do anime, a to dokonce s úžasnou hudbou. Co však totálně srazilo mé hodnocení na čtyři hvězdy, bylo naprosto špatné zobrazení charakteru mé oblíbené postavy - L. Manga vystihovala L-a jako trochu potrhlého génia, který přestože zemře, je stále hrdina. Takhle se podařilo L-a vystihnout jakž takž i ve filmu. Anime mě však v tomhle ohledu hluboce zklamalo, protože jsem konečně pochopila, proč si spousta lidí o této postavě myslí, že je pitomec. Jeho zobrazení je oproti manze úplně vedle, a tak jeho charakter nevyznívá ani tak geniálně, jako spíš přitrouble. Z L-a se tak místo mírně potrhlého génia stal mírně potrhlý blbeček a i jeho smrt, místo aby říkala "umřel statečně a dělal co mohl", říká "umřel, protože nebyl dost chytrý, aby případ rozřešil". Tohle mě zkrátka hodně zklamalo, protože tak špatně znázorněný charakter si L nezasloužil. ~(4,2)~ ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dle doporučení jsem shlédl pouze prvních 25 dílů... vícekrát. Seriál je jak pro lidi vychovanými anime, tak pro jeho neznalce. To proto, že nezáleží na úrovni grafické stránky, která je mimochodem většinou sice statická, ale příjemně stylizovaná. Tím hlavním tahounem je geniální scénář a charaktery jednotlivých postav. Já jsem se shlédl v L :) ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • Ryuk Lightovi na začátku seriálu řekne, že „uživatel zápisníku nemůže po smrti jít do pekla ani do ráje“, což si mnoho fanoušků vyložilo tak, že se z Lighta po smrti také stal smrtonoš. Tato teorie byla i podpořena ve filmu Death Note Relight (2008), kde na konci Ryuka navštíví smrtonoš nápadně podobný Lightovi. Nicméně v manga si Light těsně před svou smrtí vzpomene na to, že mu Ryuk po svém výroku o nebi a peklu ještě sdělil, že si vlastně jen dělal legraci a žádné nebe a peklo nejsou, přičemž všichni lidé, ať už uživatelé zápisníku nebo ne, po smrti jdou na místo zvané Mu (無), což znamená „nicota“. (vojtaruzek)
  • O první ze tří závěrečných písní „Alumina“ se postarala kapela Nightmare. O tu druhou „Zetsubō Billy“ se postarala kapela Maximum the Hormone a o tu třetí „Coda ~ Death Note“ se postaral skladatel Yoshihisa Hirano. (CarnTheNunya)
  • V původní manze je možné o zápisníku dohledat mnohem více informací, než předkládá seriál. Pomocí zápisníku například nelze zabít osoby mladší 780 dní. Pokud vlastník zápisníku přijde o vlastnická práva, jsou mu odebrány i Shinigamiho oči (pokud s Shinigamim uzavřel dohodu o očích), ale polovina jeho života, kterou vyměnil za oči, mu vrácena není. Stránky v zápisníku smrti nikdy nedojdou. (Hannibal92)

Reklama

Reklama