Reklama

Reklama

Bunkr smrti

Trailer

Tajemný obchodník najme skupinu bývalých žoldáků na nebezpečnou misi do země nikoho. Jejich úkolem je prověřit starý nacistický bunkr, kde se odehrávaly hrůzné experimenty během II.světové války. Zde na ně ovšem čeká překvapení, z jejich mise se stává boj o holý život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem žádné očekávání při spuštění tohodle filmu a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen! Nejen nápad filmu byl unikátní,ale také mohutná, napínavá Atmosféra a samozřejmě nemohu zapomenout na skvělou Bandu vojáků, kteří dodávali filmu správnéj Feeling.. Líbilo se mi to na 70%.Určitě stojí za Pozornost! ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Nechápu čím to je, že každý horor, který se věnuje náckovským experimentům nebo náckovské tématice obecně, působí jako kdyby si nikdo nebyl jist co z toho chce mít. Přitom prostor pro invenci tu je. Outpost v tomto ohledu není výjimkou. Minimálně první polovina je hodně dobrá a u pár scén jsem se málem... (doplňte vhodný expresivní výraz). Mimo jiné mě docela překvapilo, že skupinka žoldáků není jenom homogenní skupinka chlapíků v maskáčích, ale je zde určitý náznak individuality, takže jsem se do nich a jejich pocitů dokázala docela vcítit. Proč se nad tím tak podivuju? Zkrátka proto, že mi to ve většině filmů přijde spíše naopak... Ale zpátky k tomu, co jsem nakousla prvně. Jakmile vyjde najevo, kdo je tím záhadným nepřítelem, začala jsem se v tom trochu ztrácet. Nebudu říkat o moc víc, byl by to spoiler a těm se snažím vyhýbat, ale ten důvod, resp. příčina, kvůli které se tam onen nepřítel nacházel, mi přijde vrcholně zmatená a nedotažená. Nuže, netradiční prostředí i téma plus dobré postavy jsou skvělý základ, ovšem myšlenka na to naroubovaná dosti pokulhává. ()

Reklama

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný co v tomhle divadýlku stojí za řeč je příběh, kterej je ale hrozně natočenej. Každej herec je neuvěřitelně debilní a každá situace trapná až do úplnýho konce. Jinak ve filmu je řeč o Feadelskym experimentu, pokud nevíte o co v něm šlo tak tady je: Filadelfský experiment Jednalo se o projekt amerického válečného námořnictva, které chtělo mít v průběhu války novou "zbraň". Ve filadelfskem experimentu šlo o radarovou neviditelnost torpédoborce USS Eldridge s vojenským číslem DE-173. Tato loď vešla do historie jako pokusný objekt jednoho z nejzáhadnějších vojenkých experimentů. Na prvních experimentech s neviditelností se začalo pracovat v "Institute for Advanced Study" už v roce 1933 na základě prací Davida Hilberta ("Hibert Space", 1912), dr. Levinsona (levinsonovské rovnice času), dr.Johna Hutchinsona a dr.Kurtenauera. V roce 1942 se stal projekt plně vojenskou záležitostí a velení převzal dr.John von Neumann. Na projektu pracoval i Albert Einstein a uplatnil zde v praxi svou teorii Unitárního pole. Podle záznamů byl u námořnictva zaměstnán jako poradce od 31.5. 1943 do 30.6. 1944. Filadelfský experiment se uskutečnil 12. srpna 1943 v 9:00 hod za přítomnosti kompletní posádky. První minutu viděli pozorovatelé loď přes zelenou mlhu a potom ztratili radiové spojení a lod zmizela. Objevila se v 610 km vzdáleném přístavu Norfolk-Newport v Porthsmouth. O 4 hodiny později se loď vrátila do filadelfského přístavu. Některé její části byly poškozené a některé dokonce úplně chyběly. Nejhorší však byl dopad silového pole na námořníky. Jeden z nich byl doslova zapuštěn do paluby lodě. Na místě mu byly amputovány paže. Ostatní byli v plamenech, nebo běhali v šílenství po palubě. Někteří úplně zmizeli. A pro ty, kteří přežili, měl pokus vážné následky po celý zbytek života. Jeden námořník prošel před zraky manželky, dvou dětí a dvou přátel zdí a už ho nikdo nikdy neviděl. Známí je také případ dvou námořníků, kteří se "vypařili" v baru před zraky desítek hostů. Většina posádky, která přežila, byla nakonec pozavírána v různých ústavech po celé zemi a dnes již zřejmě nikdo nežije. K experimentu bylo použito na obou pólech zploštěného centrálního rotujícího elektromagnetického pole sféroidálního tvaru. Vysílaná frekvence byla kritická, při které dochází k vzájemnému působení s pátým rozměrem (změna směru a rychlosti toku času). Energie tohoto pole sahala do vzdálenosti 90 metrů. K napájení pulzního oscilátoru bylo použito dvou 75kVA generátorů plus jeden 8MW dieslový. V roce 1943 se námořnictvo rozhodlo uskutečnit ještě jeden pokus. V říjnu zůstala loď bez posádky 15-20 min neviditelná, ale po znovu objevení byla značně zdevastovaná. Další skoušky byly proto zastaveny. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak nevím. S Deathwatch to moc společného nemá. Snad ten konec filmu, když se tam objeví další jednotka. Jinak je děj zcela odlišný a horší než v Mrtvé hlídce. Připadalo mi, že producenti posbírali bandu bezdomovců a opilců a jeli natočit laciný horor do lesa. Herci byli otřesní a naprosto hnusní. Co se týká děje musím uznat, že mě docela zaujal- teda jen pointa co se odehrávalo za Hitlera v bunkru. Docela bych i věřil, že se to mohlo někdy odehrávat (myslím ty testy, protože skopčáci byli magoři a jejich zvěrstva, byly mnohdy horší než to co jsme mohli vidět ve filmu). Já osobně bych to viděl na 40%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že z podobného nápadu, ktorý je takmer totožný s o niečo starším, kvalitnejším a atmosférickejším The Bunker, sa už nedalo vyťažiť viac a tak som sa celkom bavil. Najviac ma štvala tá odpudivá podobnosť týchto snímkov, keby že som spomínaný film nevidel, určite by bolo nadšenie z tohto filmu väčšie. Toto ale slušne rýchlo odsýpalo, žiadne zbytočné minúty navyše, občas príjemné zamrazenie a záverečné scény. 65%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Proti osadenstvu bunkra pravdepodobne v minulosti bojovali i Československé červené barety, kedže jeden zo žoldnierov pri prehrabovaní sa v debni při strážení nemeckého essesáka drží v ruke československý ešus, aký sa vyrábal až po vojne. (andykovac)
  • Při závěrečné přestřelce měl Prior použít brokovnici až uvnitř bunkru, ale úroveň hluku by byla zcela nesnesitelná a panovaly obavy z trvalého poškození sluchu, proto z ní střílí jen venku. (Kriklan49)
  • Každý žoldák má jinou uniformu. Ve filmu můžeme vidět uniformy USA, Velké Británie a Francie. (padouchrap)

Související novinky

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Reklama

Reklama