Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy. Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde… Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 114)

Shit 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal, ale Shymalanovu zašlou slávu to nemá šancí zvednout. Sice začátek naprosto excelentní, jenže během dvou minut vše zapomenuto a začíná se na světlo světa drát slaboučkej scénář, kterej ruku v ruce s nic moc herci nedokáže vytvořit pořádnou mrazivou atmosféru, kterou by to tak strašně chtělo, ani ty sebevraždy nemaj takovou sílu jako by to potřebovalo, výjimkou je až posledních 20 minut, který ukázaly jak měl celej film vypadat. Krom toho je celkem zřejmý, že Shyamalan nemá zrovna zkušenosti s brutálníma scénama a tak se občas objevujou chyby, který trochu sráží realističnost filmu, ale neni to moc zásadní, když se na to člověk nebude zaměřovat, tak si toho ani nevšimne. Nicméně film to rozhodně špatnej neni, nestát za tim sám velký machřík Shyamalan, tak by to asi mělo vyšší hodnocení. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Slušná atmosféra, pasáž v opuštěném domě se starou babicí geniální, stejně epizoda pro červený Jeep Wrangler uprostřed Pricetownu...ale co ten IMBECILNÍ scénář?? Wahlberg si sedne ke stolu s umělými sklenicemi od vína a začne vykládat pseudointelektuální vedeckofantastické kraviny jen chvilku poté, co vedl monolog s pokojovou květinou, navrch plastovou? OMFG ne, Shyi, tohle ne... ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není vůbec tak hrozný, jak to ze zdejších hodnocení vypadá. Předně - Shyamalan už očividně našel svoje dno ve formě nezáživné "Ženy ve vodě", takže horší už to být nemůže. "Stalo se" má obrovský potenciál ve velmi zajímavé zápletce. Je fakt, že mě při sledování filmu nemrazilo až tak, jak by asi mělo - z tématu se dalo vytěžit mnohem víc (napětí, hrůzy, hororu), to ale neznamená, že by byl výsledek špatný. Katastrofa zasáhla nejprve, jak jinak, New York, a my sledujeme útěk Marka Wahlberga a jeho rodiny ze zasažené oblasti. Nečekaně nikdo se tu nesnaží zachránit svět nebo hrdinsky odvrátit hrozbu, kterou si na nás matka příroda připravila, jen se snaží zachránit život svůj a svých nejbližších. Některé pasáže filmu jsou opravdu povedené (sebevraždy v úvodu filmu nebo pobyt v domu šílené stařeny), některé průměrné, ovšem jako celek je z filmu cítit velký potenciál a bylo by jen dobře, kdyby Shyamalan pokračoval nasazeným směrem. 70% a možná si dám časem repete... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek me prijemne prekvapil, nikdo nevi, co se deje, lidi se zastavujou na ulicich a spousty sebevrazd. Shyamalan se s tim fakt neparal, dostal paradni napad s tema sebevrazdama a tu Rkovou pristupnost si vychutnava. Bohuzel za chvily je konec a skupinka pod vedenim Wahlberga (kterej ma celou dobu stejnej starostlivej vyraz) se vydava na cestu. A tady to de do kopru. Shyamalan uz nema zadnej napad, takze postavy jen jdou, obcas jakoze prijdou s nejakou teorii, sem tam scena jak z parodie a obcas najdou nakou tu mrtvolu. Proste takova Spielbergovo Valka svetu bez robotu a armady. No a kdyz uz i Shyamalanovi dojde, ze je toho chozeni nejak moc, prisoupne do deje silenou babu a rozjede uplne novou linii pribehu, sice napinavou, ale zbytecnou. Aspon, ze ma film jen 80 minut, takze nudit nezacne. Clovek taky musi prehlidnout veci, jako, ze vsichni chcipaj krome hlavnich hrdinu, klisovitej vyvoj vztahu, stupidni vysvetleni. Aspon, ze zaver je docela vtipnej. Jako spatny to neni, jen to mohlo bejt daleko napinavejsi a zajimavejsi. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když se mamka naštve, tak se potomstvo třese strachy v koutku. Když ztratí trpělivost Matka Příroda jde do háje nejen lidstvo, ale i dobré filmy a Shyaova pověst. Bohužel. Je mi upřímně jedno zda je to myšlené vážně či ne (samozřejmě, že je), ale výsledek není ani ryba ani rak. Chvilkama směšný a nechtíc bavící a v některých momentech naopak přesně takový jaký jsem si ho přál (v několika málo záběrech se Night přibližuje atmosféře Ptáků od du Maurierové více než samotný Hitch). Především atmosférické krajinkářské chvilky s nejrůznější květenou se vyvedly, aneb kam se na to hrabe Receptář. Je mi líto, že se v mnoha scénách směju svému oblíbenci a ne s ním. Není to ovšem vyloženě směšné, není to ani nudné a už vůbec ne nesnesitelné. Díky Wahlbergově "hereckém výkonu" jde však o nechtěně přiteplenou záležitost. Nebýt jeho jdu s hodnocením i výše. A jaké, že to tedy vlastně je? Naprosto nijaké. Holt se to tak někdy semele, že se nezadaří. V mých očích u "eMka" poprvé a snad i naposled. Stane se. Stalo se to stalo. Škoda, jedeme dál. ♫ Hodnocení OST: 3/5 ()

Galerie (123)

Zajímavosti (13)

  • Snímek se umístil na 8. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Natáčení začalo 6. srpna 2007 a trvalo 44 dní. Bylo to na den přesně devět let od začátku natáčení Šestého smyslu. (3DD!3)
  • V jednej zo záverečných scén má malá Jess, odchádzajúca do školy, na pleciach čierny batoh s nápisom AVATAR, čo je odkazom na ďalší pripravovaný Shyamalanov film Avatar: The Last Airbender. (rudess)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama