Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy. Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde… Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 114)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek me prijemne prekvapil, nikdo nevi, co se deje, lidi se zastavujou na ulicich a spousty sebevrazd. Shyamalan se s tim fakt neparal, dostal paradni napad s tema sebevrazdama a tu Rkovou pristupnost si vychutnava. Bohuzel za chvily je konec a skupinka pod vedenim Wahlberga (kterej ma celou dobu stejnej starostlivej vyraz) se vydava na cestu. A tady to de do kopru. Shyamalan uz nema zadnej napad, takze postavy jen jdou, obcas jakoze prijdou s nejakou teorii, sem tam scena jak z parodie a obcas najdou nakou tu mrtvolu. Proste takova Spielbergovo Valka svetu bez robotu a armady. No a kdyz uz i Shyamalanovi dojde, ze je toho chozeni nejak moc, prisoupne do deje silenou babu a rozjede uplne novou linii pribehu, sice napinavou, ale zbytecnou. Aspon, ze ma film jen 80 minut, takze nudit nezacne. Clovek taky musi prehlidnout veci, jako, ze vsichni chcipaj krome hlavnich hrdinu, klisovitej vyvoj vztahu, stupidni vysvetleni. Aspon, ze zaver je docela vtipnej. Jako spatny to neni, jen to mohlo bejt daleko napinavejsi a zajimavejsi. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Promyslet, přepsat, přetočit a budu šťastná. Hodně věcí mi vadilo... Za všechny uvedu scénu, kdy se ta příšerná protivná ženská, kterou bych si vůbec nevzala, být Elliotem, ptá, co je to za druh stromu, na kterém se to milé hodné smutné dítě houpe, a dozví se, že je to javor. No a co? Proč to tam bylo, javory nevraždí nebo jak? Spíš než jako ekologická agitka nebo vykrádačka Ptáků mi to připadalo jako naplnění amerického snu - ta jejich věčná paranoia, že je pořád někdo touží napadnout a vyhladit. A co takhle, že jsou všem u zadku, to je nenapadlo? Moje teorie má jedinou vadu na kráse... nevymyslel to Američan. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jasný kandidát na najväčší shit medzi tohtoročnými "letnými blockbustermi". Do "rozhovoru s kvetináčom" je to iba mizerne natočený a zle zahraný nepodarok, potom sa to definitívne zvrhne na akúsi bizarnú sebaparódiu. Bez napätia, bez pointy, bez zmyslu. Dve hviezdičky dávam pre prípad, že mi Shy niekedy (napríklad v bonusoch na DVD) vysvetlí, že si z nás vlastne uťahoval. Vzhľadom na nekonečne trápne herecké výkony Marka a Zooey a smiešnosť niektorých scén sa mi totiž nechce veriť, že toto niekto mohol myslieť vážne. Je to nejaký vtip, Shy? Je to tvoj vztýčený prostredník smerom k Hollywoodu, ktorý ti nechcel dať peniaze na pôvodnú verziu plnú drahých efektov, chodiacich stromov a útočiacich zvierat? Alebo si si povedal niečo v zmysle: "Moje predchádzajúce dva geniálne počiny ste podupali zlými kritikami, tak vám teraz jasne ukážem, ako vyzerá naozajstná sračka!"? Neviem. Ten film je taký čudný, až sa neviem zbaviť pocitu, že som tu niečo nepochopil. Nejaký utajený odkaz autora. Ale možno je to naozaj len shit. No čo už. Stalo sa. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vynikající!! Přes vlažné přijetí tohoto filmu, já osobně ho považuji za Shyamalanův nejlepší. Téma je mi vyloženě blízké od dob Romera a Cronenberga v jejich začátcích a fungovalo výborně rovněž. Všudypřítomné apokalyptické zlo, záhadné cosi, brutální mrazivé, nepříjemné, ztísněné a nepředvídatelné ... Ať už jsme čekali jakýkoliv konec, tento se mi zdál nejpřirozenější. Prostě to skončilo ... Vynikající atmosféra. Opravdu paráda, tyhle filmy můžu. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod bych řek, že Stalo se není dle mého názoru vůbec špatný film a trochu nechápu jeho nízké hodnocení. Shyamalan od propadáku jménem Vesnice natočil velice zajímavý film, který dokáže skvěle držet v napětí po celou svojí kratší stopáž. Film o pomstě rostlin lidstvu je sice hodně divný ale o to více originální a Shyamalan odvádí za kamerou hodně dobrou práci. Co ale film sráží do kolen je jeho závěr, na který sedí označení nicneříkající a čekání na velké finále je v posledním deseti minutách zmařeno a nevyslyšeno. Možná proto je film tak často podhodnocen a i mě to zkrátka nedovolilo dát filmu plné hodnocení. 75% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (13)

  • M. Night Shyamalan si tentokrát príliš nezahral. Prepožičal hlas Joeymu (neustále volajúcemu Alme). (MoiJe)
  • Odpověď na matematický rébus Juliana je, že měsíc má 30 dní, což je 10,737,418.23 dolarů. (Benjamin-L)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama