Reklama

Reklama

Oni

Trailer 1

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (544)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Špičkový trailer, s výbornou atmosférou, který jistě navnadil každého fanouška hororu, ale film na mě nezapůsobil tak jak jsem očekával, vytratila se atmosféra a pocit nebezpečí. Co se stalo? Abych se vcítil do problémů, tak by film nemusel mít tolik rušivých momentů tipu nelogického chování postav a několika scénáristických hloupostí. Sice je zde mnoho šokových momentů, u kterých se mě zastavil dech, ale atmosférická část vůbec nefunguje. Nejvíce mě zamrzelo, že film je dost předvídatelný což je obrovská škoda, jelikož od takového filmu očekávám, že režisér bude vždy krok přede mnou. Mé hodnocení 2,5 hvězdičky… Zlatý Carpenterův Halloween… ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově to nepřekvapí, ale hororově se jedná o skvělou a napínavou záležitost, která trošku připomíná Motel smrti, ale je to daleko kvalitnější, kdy samotní zabijáci v maskách působí hodně mrazivě a celá atmosféra filmu tim pak následně ještě stoupá a navíc je tady i několik hodně povedených lekaček a dobrý zakončení. Krom toho docela mile překvapila Liv Tayler, kterou bych v takovýmhle druhu horor rozhodně neočekával a ona to zvládla fakt na výbornou ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) ONI – obyčejný, průměrný avšak neškodný horůrek, který díky krátké stopáže nenudil a v rámci jednohubky vcelku zabavil. Opravdu nemá cenu zde něco dlouze rozebírat. Některé scény se vydařily. Chvílemi došlo i na napětí. Krvavých scén zde moc nebylo krom finále, které jsem ocenil. Pro hlavní hrdiny to nedopadlo moc dobře. Maskovaní ONI mě spíš pobavili. Zezačátku mi vůbec nesedlo hlavní herecké duo, ale po čase jsem si na ně zvykl a neřešil je. Toť vše. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nepodstatné spoilery se vyskytují. Trailer skutečně slibuje lepší zážitek než jakého se nakonec dočkáte, ale i přesto jsem po dlouhé době v kině zažíval skutečnou hrůzu. Každé zjevení maskovaného člověka mi přivodilo silné mrazení a první útok, když je Tylerová sama doma byl vskutku působivý. Škoda těch několika klasických klišé a protivných hrátek s divákem, jako jsou zbytečné lekačky a irelevantní objevování se a mizení padouchů. Konec je příjemně nekompromisní, nicméně že se nebude jednat o happyend a oba hlavní hrdinové nepřežijí je jasné už z prologu, kde nám vypravěč poví, že dodnes nikdo přesně neví co se na chatě událo! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný horor, který nikde jinde, než v kině neobstojí. Celá zápletka, která má v sobě pár typických lekacích scén odhadnutelných půl minuty dopředu zkrátka pocit zoufalství nenavodí. Když člověk překousne fakt, že se polozblázněná Liv Tyler s vymknutým kotníkem plíží v nejosvětlenější části trávníku a vrazi kolem ní jen procházejí a nedokážou jí najít, bude se chvílemi i bavit. Na konci filmu, který se okoření nechutným ubodáním hlavních představitelů (patrně se tím nahradil nedostatečný počet "strašidelných" scén), jsem se pokoušel zamyslet, co chtěl básník říct? Chápu, že veškerá nelogičnost se snažila omluvit dopředu "šokující" větou o vraždách v USA. Já ale dost pochybuji, že se tři vrazi jen tak z nenadání vydají do pustiny, v které očividně život nekvete zrovna v době, kdy se tam chystá mladý pár vracející se ze svatby. Na druhou stranu jsem byl spokojen s vrahy, které bych v noci potkat nechtěl ani ve městě, natož v nějákém zapadlém prdelákově. Liv Tyler a Scott Speedman si také odvedli svojí práci dobře, hlavně za ně dávám 60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen výhradně ruční kamerou. Téměř každý záběr vyžadoval kameru v pohybu. (Chatterer)
  • Během natáčení filmu trpěla Liv Tyler zánětem mandlí. (Valsadora)

Reklama

Reklama