Reklama

Reklama

Oni

Trailer 3

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (544)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Snaha debutujúceho režiséra Bertina oživiť v poslednej dobe stagnujúci hororový žáner návratom ku koreňom je síce sympatická a nie zriedka je jeho samoúčelné strašenie aj naozaj pôsobivé ale na to aby zaslúžil skutočné uznanie, bohužiaľ zlyháva v zbytočnostiach. Nevadí mi, ak sú záporáci vždy o krok vpred ale tie "nadprirodzené schopnosti" si skutočne mohli odpustiť, alebo aspoň schovať do Heroes. Filmu, ktorý sa snaží tváriť ako "inspired by true events" to iba zbytočne podkopáva nohy, ešte viac ako absencia akejkoľvek pointy. Napriek tomu na debut vôbec nie zlé a palec hore pre prípadné ďalšie Bertinove filmy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oceňuji myšlenku natočit pro změnu horor, v němž lidem nejde po krku nadpřirozená pakáž, ale obyčejní smrtelníci. Spolu s postavou Liv Tyler bylo tohle ovšem to jediné, co mě na Nich (či jak Je mám skloňovat) nakonec zaujalo. Film byl totiž nudný, nebál jsem se při něm, ačkoliv se u hororů bojím rád a často, mám-li důvod, a jediné, k čemu mě příběh nutil, bylo žasnout nad nablblostí scénáristů. Jeden příklad idiotského chování postav za všechny - mnou volně parafrázovaný myšlenkový pochod hlavního hrdiny: "Jé, hele zlato, někdo se nám snaží prosekat sekerou skrze vchodové dveře. Tak já do nich zevnitř střelím brokovnicí. Co na tom, že do dveří udělám díru jako do stodoly. Třeba se ten moula lekne a poběží sekat zase chvíli k sousedům." Jak říkám - ztráta hodiny a půl (na to, jak je film krátký, byl ještě pořád dost dlouhý), během níž jsem akorát dostal chuť podívat se na Peckinpahovy ne-pře-ko-na-tel-né Strašáky.___P.S. "Postavou Liv Tyler" opravdu nemyslím její roli.___P.P.S. Skutečnou hrůzu mi nahnala snad jen jedna otřesná country píseň hrající z gramofonu. Brrrr, bude se mi o ní zdát, vím to. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, ale přesto zatraceně působivý hororový závan z končin, odkud to nikdo nečekal. Speedman je poprvé v kariéře snesitelný, Liv překvapivě nešeptá tolik jako ve všech ostatních filmech a skupinka vrahounů je za každých okolností chladnokrevná a vychcaně vypočítavá. Atmosféra graduje a já si říkám proč ne. Pořádný horor mi už drahnou dobu chyběl a tenhle mrazivý pokus mi sednul jako "svíčková se šesti". ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nabudúce už to pôjde ľahšie.“ Toto je jeden z tých hlúpych hororov, kedy by ste na mieste hrdinov urobili asi milión iných vecí a o 15 minút by ste sedeli vo vyhriatej policajnej kancelárii s kávou a manželka vás upokojujúco škrabkala po chrbte. Liv Tyler a Scott Speedman však nie sú vy. Ako pár sú síce vcelku sympaťáci, ale s logickým riešením vzniknutých problémov je to podstatne horšie. Neviete, či zúriť, plakať, smiať sa alebo ísť na hodinu na záchod a vrátiť sa až na záverečné titulky (a ušetriť si tak kopu nervov). Ani nebudem písať všetky tie bludy, ale aspoň jeden príklad: „oni“ majú jednu sekeru a hrdinovia brokovnicu, napriek tomu proti „nim“ nemajú šancu (hádzať to na neskúsenosť je blbosť, aj „oni“ to robili prvý raz, je to jasne povedané). A to vôbec neriešim neetický problém tvorcov, ktorí skopírovali o dosť pôsobivejší (obsahoval tiež nelogické veci, ale atmosféra bola stokrát desivejšia) francúzsko-rumunský polokultový kúsok Ils (a ani to na rovinu nepriznali aspoň v titulkoch). Občas to chytí trocha príjemne nepríjemný drajv (kto to je? Čo chce? Nestojí kúsok odo mňa v tme a nenačahuje sa po mne práve?), ale to je asi tak všetko. 30% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $52,597,610Tržby Celosvetovo $82,391,145Tržby za predaj DVD v USA $16,028,669 //počet predaných kusov 902,157║ Film čudák, no ako žiadny dej, prázdne postavy, budovanie napätia nulové,... o čo tam ako išlo? /20%/ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení filmu trpěla Liv Tyler zánětem mandlí. (Valsadora)
  • Scénář filmu se původně nazýval "The Faces", tedy "Tváře." (Valsadora)
  • Režisér nařídil štábu, aby při natáčení vydávali různé zvuky, aby se herci lépe vžili do rolí a byli více vystrašení. (Dines)

Reklama

Reklama