Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

nameadel 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já dám 5*. I kdyby to mělo být jen z principu, že takhle dobrej film nemá v modrym co dělat. Skoro celou dobu jsem se upřímně nahlas smála a to se člověku neděje každý den. Julie Delpy je úžasná a Adam Goldberg, kterej mi vždycky přišel neuvěřitelně směšnej ve 2 Dnech v Paříži fakt stojí za to a dokonce je tu dost sexy. A jako vždy - KOČKA!!!!!! ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

ja som sa teda výborne bavila, najmä vďaka adamovi goldbergovi a slušnej dávke humorných situácií a pravdepodobne aj preto,že som nebola odkázaná na titulky,lebo verím,že tie polovicu vtipov skazili...zaujímavý pohľad na rozdiely medzi američanmi a francúzmi,akurát by som asi mala pocit,že autorka chcela francúzov uraziť,keď zobrazila všetky zlé veci na nich,keby som nevedla,že ona sama je francúzka ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie, která vás podvede. Nasednete do Maybachu a psk zjistíte, že se vezete v embéčku. 1) Komedie, založená na rozdílech francouzské a americké mentality, stojí a padá s charismatickými herci, Tuto osobitost jsem postrádal jak u neurotického hypochondra Jacka (Adam Goldberg), tak zejména u afektované ex-Pařížanky Marion (Julie Delpyová, také scénáristka a režisérka). Ty její milence jí prostě nevěřím. Film, pracující s tolika klišé, by měl respektovat jedno z nejdůležitějších - francouzské ženy jsou šarmantní a přitažlivé, i když ne vždy krásné (navíc je to často i pravda)._____ 2) Další slabinou filmu je scénář. První půlhodinu vtipných hlášek vystřídá druhá půlhodina méně vtipných hlášek, za níž následuje další půlhodina zcela bez hlášek. Při herecké a dějové neúrodě jsou hlášky jediné, co zbývá._____ 3) Přestože jsem se zpočátku dobře bavil, tak mi na konci nezbyly než dvě upocené hvězdičky. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

V poslední době se filmů z Paříže (a hlavně mající v názvu obsaženo jméno této metropole - PAŘÍŽI, MILUJI TĚ/2006/, PAŘÍŽ/2008/, PAŘÍŽ 36/2008/) vyrojilo požehnaně a za sebe musím říct, že sklizeň je to úrodná. V tomto "pařížském" snímku je pěkně kombinovaná přirozenost každodenního života a dialogů s uvolněným ovzduším oblíbené filmařské destinace, kterou zdařile umocňuje prchavý (a slábnoucí, což je v kontextu filmu paradoxní plus) půvab Julie Delpyové, základního kamenu (doslova) tohoto malého snímku, a trpká komika Adama Goldberga. Možná to ale přeci jen chtělo o chloupek zkrátit. 70% ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Hodnocení by se pohybovalo někde kolem 75%, ale cítím povinnost přidat evropskému filmu vzhledem k tomu, co se dnes točí za odpad. I když film nepostrádá klišé: konfrontace americké a evropské kultury ve francouzské metropoli, Woody Allenovský neurotik v podání Adama Goldberga apod, pořád to funguje, a Julie Delpy jako režisérka (scénáristka, střihačka, skladatelka a v neposlední řadě jako herečka) vtiskla snímku odlišnost. Film je uvěřitelný, přesvědčivý a velmi ženský. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Kniha, kterou americký turista ukáže Jackovi, je Šifra mistra Leonarda od Dana Browna. (houseofwax)
  • Rodiče Marion hrají praví rodiče její představitelky, Julie Delpy - Albert Delpy a Marie Pillet. (hippyman)

Reklama

Reklama