Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

teutates 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru iba takto... 6-7/10 Vôbec nechápem postavenie Harrisona Forda v tomto diele, jeho následný prednes. Inak množstvo známych tvári, príbehov, ktoré sa ako inak spoja v jeden. Mňa osobne zaujal len jeden z týchto vykonštruovaných osudov... menej je niekedy viac a už aj môj dedo vravieval... "netlač tak na tú pílu". ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Snímek zabývající je současným a velikým problémem - imigrace. Po shlédnutí nutí k zamyšlení nad štěstím/neštěstím toho, kde jsme se narodili. Slušně zvládnuté filmové zpracování, avšak pro mě ne tolik atraktivní. Nemůžu říci, že jsem se u toho nudil, ale znovu si to minimálně v nejbližší době nepustím. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející film ze světa imigrantů do Los Angeles. Několik příběhů lidí, kteří za každou cenu touží získat Zelenou kartu. A jeden příběh člověka, který ji má, ale ztratí ji a je z USA vyhoštěn. Film je o štěstí, které někteří lidé při usilování o Green Card mají a o smůle, kterou mají jiní. Nechybí ani několik mrtvých. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka filmova mozaika v ktorej je hlavnou temou snaha o ziskanie obcianstva v USA. Cez pribehy rôznych postav sledujeme coho su uchotní pre zelenu kartu podstupit niektori ludia a zaroven jak si niektori obcianstvo nevazia. Niektore pribehy maju tragicky zaver, ale par sa ich skonci aj stastne. Chybala mi väcsia komplexnost a sudrznost pri zvolenych pribehoch vzhladom na temu. Pôsobili prilis nahodne. Niektore sa mi pacili ci uz vtipnym podanim (scena s rabinom) alebo ironickym dramatickym vyznenim (zapletka s Liottom). Ine mi pripadali priemerne (azijska linia) alebo dokonca az absurdne (linia s Taslimou). Herecke obsadenie je solidne. Najviac prekvapi ucast Forda. Ale vsetci podavaju len svoj standard a nikto z nich ma herecky nenadchol. Celkovo je to taky solidny film, ktory neurazi ale ani nenadchne s poznanim, ze ja by som sa do ameriky kvôli nejakej blbej karte nevnucoval. 6/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pozor hranica! Granica paňstva. Hranica pánstva. Tam, za ňou je vysnívaný lepší svet. Krajšieho už veru niet. Dá sa vôbec uvažovať o svete bez hraníc? Pretože ak nie, tak za každou hranicou, ktorá vždy oddeľuej, čaká ľudí vždy rovnaké peklo, aké je možné vidieť v tomto filme. Peklo, ktoré je spôsobované tým, čo chcú vstupenku do vysnívaného raja, peklo spôsobované žiadateľmi, pretože majú pocit, že si niečo môžu uchmatnúť niečo aj nad rámec noriem, ktoré ich tak ponižujú. Dobré je, ak sa na tieto veci poukazuje. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)
  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno