Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zatial jeden z najsilnejších filmov tohto roka. Menej patetické ako Crash, viac súdržné ako Babel a Amoress Perros. Niekde na úrovni Traffic. Americká kritika bola nemilosrdná, pozrite na rottentomatoes. To je vážne pre mňa záhada....a je mi z toho smutno, pretože sa filmu nedostalo tým pádom žiadne uznanie, ani distribúcia na Slovensku a v Čechách. Žeby bol už súčasný divák takýmito sociálnymi skladačkami presýtený? Aktuálne budú predsa vždy a nie je ich až zas tak veľa. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Analogie s filmem Crash se jistě nabízí, ale tento mu bohužel nesahá ani po paty. Sledujeme osudy různých lidí a národností co chtějí žít svůj sen v nejlepším státě na světě. Sen je jedna věc a realita druhá. To na vlastní kůži hodně rychle pocítí. Snímek se snaží rychle cílit na city a dojmout a tak se mu nevyhýbá několik přešlapů. Třeba pan Ford kdyby ke každému svému případu takto přistupoval jistě by tam tak dlouho nepracoval, ale už se někde rovnou oběsil. Nebo byl 40. let svině a hnulo se v něm svědomí až teď, kdy má jít do důchodu? Nebo australská hvězdička, co si svoji zelenou kartu musí vysouložit. Nemusí, je to přeci jenom její volba. A v USA, kde nemůže točit třeba Kevin Spacey za to, že se na nějakým divokým mejdanu někdy před 30. lety nevhodně k někomu vyjádřil, stačí přeci jenom, aby ho naprášila pana vedoucího, jinak si to trochu protiřečí. A úplně mimo mi připadá osud školačky, co měla vypracovanou slohovou práci k 11/9, to je cílení na slzy a kapesníček, nic víc. Abych to jen nehanil, tak třeba Fordův kolega se mi dost líbil. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na letmý pohled hezký obrázek, který by se klidně dal pověsit na chodbu. Na chodbu proto, že po ní se většinou jen chodí. Kdybyste si ho totiž vyvěsili v obýváku naproti gauči, hned při prvním usrkávání odpolední kávy přijdete na to, že nejzajímavějším ze všeho je na něm rám. Všichni moc dobře víme, anebo aspoň tušíme, že Američané si upravují právo podle toho, jak zrovna fouká vítr. Téma ilegálních přistěhovalců je tak vážně zajímavé, ale jednotlivé příběhy mě svým prazvláštním způsobem vystavění zasáhly asi jako změny ve vedení naší pošty. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Zaujímavý film na štyl Crash. Imigranti rôzneho druhu, národnosti, vyznania a ich postoje k životu a snahy o legalizáciu v USA. Dej sa nijako výrazne neodtrháva a negraduje, ale po celý čas drží príjemné tempo. K záveru sa patrične kľukatí a dodá správne napätie. Celý čas si drží reálny pohľad na vec a tým pádom zanecháva miestami zimomriavky. Celkovo to je dobrý film s aktuálnou - nadčasovou tématikou. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Film to rozhodně neni špatný, to určitě ne. Jen z mého osobního hlediska si Kramer zbytečně ukousl moc velké sousto. Těch příběhů a lidiček, které sledujeme, je tam moc a moc a tím pádem máme ode všech docela solidní odstup. Z toho tudíž plyne, že emoce, které se snaží film (pro mě hodně lacině a okatě) vyvolat, se míjí účinkem. Z herců nikdo nevyniká, na druhou stranu to ani nikdo nekazí. Některé scény jsou ale výborné (zejména ty akčnější) a naznačují, kudy měl celý film jít. Navíc mi ještě připadalo, že charaktery některých postav jsou hodně zjednodušené a nepravděpodobné (oba imigrační úředníci byli dobráci, advokátka byla hodně hodně lidská atd.). V tomhle filmu prostě z mého pohledu není nic, co by vyčnívalo nad současný filmový průměr. Za příjemně strávené takřka dvě hodiny dávám tři hvězdy a 55%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)
  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama