Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

petero 

všechny recenze uživatele

LAKE PLACID 2, PRIMEVAL, BLACK WATER a ROGUE. Všetko horory o krokodíloch z roku 2007 a pritom práve BLACK WATER nie je o príliš prerastenom monštre a tým pádom je to uveriteľnejšie. Naviac je to podľa skutočnej udalosti, čo je vždy plus. Režisér vedel čo točí a preto príbeh sa rozbieha pozvoľna, žiadny besný strih. Tu je krásne predvedené ako sa má pracovať s napätím, kedy sa má prvý krát ukázať zabiják, kedy ho ukázať v plnej kráse, jeho zakrádanie v noci, chrúmanie obete a to všetko s pár hercami, jedným člnom a v spleti stromov trčiacich z vody tak špinavej že i keby bolo niečo centimeter pod hladinou nie je možné rozoznať čo to je. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Útes smrti (2010) jak přes kopírák. Ale stále koukatelnější a lepší. Žraloka vyměnili za krokodýla a můžeme do Australských řek. Filmy jsou si v mnohém podobné. Oba hlásají podle skutečné události. Oba mají nesympatické postavy a herce, kteří nedlouho poté co vyrazí na cestu, mají nehodu. Vlastně se oběma otočí lodička vzhůru nohama. A hodinový boj o život může začít. Ovšem zatímco Útes smrti byl ubíjející nuda, tak Krvavá laguna mě docela bavila. Krokodýl je skvěle vyobrazený a triky mluví za vše. (I když se vlastně objevuje až za půlkou snímku) Když občas projedou drsné smyčce, tak je na mrazení na ruce zaděláno. Prostředí je vybráno skvěle a hladina vody, ač je do pasu tak přesto je děsivá. Není totiž vidět skrz ní vůbec nic. Austrálie je krásná, ale ocitnout se v kůži týhle trojici by chtěl asi málokdo. Několik scén opravdu postrádají logiku, ale vem to čert. Na hranici dvou až tří hvězdičkového zážitku. (50 %) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čelisti z mangrovů, které trošku připomenou jistou komedii s Funèsem, kdy se taky viselo ve větvích nad vodou. Akorát na francouzské riviéře na vás dole nečeká agresivní krokodýl obrněný trpělivostí.. Napětí na minimálním prostoru bylo vytěženo téměř maximálně a divák si během zbytkové dějové vaty může pokládat otázky, jak by se v danou situaci zachoval on. Já bych počkal na seňora Micka.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Napínavá variace na snímek Na stromě (1971). Když jsem zhlédl Trauckiho nejnovější počin, nedalo mi to a vrátil jsem se k jeho minimalistickému survivalu rovněž s krokodýlem v hlavní roli. Odhlédnu od provařeného sdělení, že film je dle skutečných událostí, jelikož pak by byl konec dozajista jiný. Jinak krásné prostředí laguny, snivá kamera zabírající i tamější život - volavky, divoké včely, vážky. A koloběh života a smrti v krásném symbolu - na jedné straně vidíme majestátní vážku odpočívající nad hladinou a na druhé mravence nesoucí vážku naporcovanou. Akce věrohodná, oceňuji, že hlavní postavy krokodýlovi nedokázaly utéci, protože to by pak byla fantazie. Pěkná kamera, atmosférická hudba, hloupé dialogy a občas hloupé jednání postav, i když kdo ví, lidi se v mezních situacích umí chovat ještě hloupěji. Krokodýl fajnový, žádné pixely. Po letech jsem si tohle pomalé drama opět užil, proto hodnocení ponechávám. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti ?? Možná tak prvních 10 minut včetně titulků. Nicméně, abych tady nebyl za hnidopicha, jedna až krutě realná záležitost se odehraje v první části filmu. Na stromě sedí dvě holky a jeden chlap, kolem dokola je jen voda a stromy. Přes stromy je záchrana nemožná, zůstat na stromě na věky taky nejde a loď k potenciální záchraně je od stromu tak cca 10m, s tím, že ve vodě číhá hladovej krokča. A teď co ? Tak chlap tam má sice dvě holky, ale ty sou mu naprosto k hovnu, protože sex ve třech v podobné sitiauci, zřejmě ženský psychicky nezvládnou, uvařit svíčkovou taky nemůžou, protože na stromech zatím nejsou sporáky a tak chlapíkovi začínájí být jasné dvě věci. Čím déle bude s oběma ženskýma na tom stromě, tím silněji se do něj budou obě ženský navážet, ať něco udělá, až by ho ty ženský svým typickým slovním psychoterorem donutily skočit šipku rovnou do tlamy krokči a zkrátil si tak ono pověstné a hrůzostrašné ženské slovní mučení ze kterého už po pár minutách má každej kluk hlavu jak balon a začíná zavidět lidem v podzemní části hřbitova. Duhá věc je, že i když má být mezi mužem a ženou všeobecná rovnoprávnost , tak k těmhle situacím to ještě jaksi nedospělo, bohužel. Nebo zkuste navrhnout, až budete v podobný sitaci jako v tomhle filmu holkám tohle : " Hele jste ženský, tak něco dělejte a zachrantě mě." No, to by vás zabily dřív než ten krokodýl. Čili podobná situace chlapovi jasně velí, že to musí být on, kdo musí riskovat život pro záchranu žen a tady bylo jasně vidět, že tomu chlapovi se do té vody tak nechtělo, tak nechtělo, ale musel, ale musel. Doufám, že si to alespoň holky po mém komentáři, začnou více uvědomovat, že jsme stvořeni kvůli tomu, abychom kvůli nim umírali a na důkaz své vděčnosti budou používat slůvko NE jen v skutečně krajních případech. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)
  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)

Reklama

Reklama