Reklama

Reklama

Black Water: Abyss

  • Nový Zéland Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva páry a průvodce se vydají do australské džungle za dobrodružstvím. Cílem je kamarádem průvodcem náhodně objevená šachta, z níž by mohla vést podzemní cesta do neobjevené jeskyně. Část skupiny hledá nevšední zážitek, průvodce Cash s kamarádem Ericem, přirozeným vůdcem, by případné nalezení rádi zpeněžili. Úvodní scéna s japonskými turisty navnadí, na akci si ale musí divák ještě chvilku počkat. Samozřejmě je smůla vlézt do podzemí v době, kdy se chystá velká bouře a hrozí přívaly vody. Hazard je to ovšem tehdy, když o ní skrze chytrý telefon víte. Film je samozřejmě plný hloupých klišé. Můžete si vcelku zdárně tipovat, v jakém pořadí kdo zařve, a vůdce jako první rozhodně nebude. Krokodýl útočí, jak ho napadne, ale zase se nejedná o nijak inteligentního tvora, tak budiž. Nu a přežívat v jeskyni s takovým přísunem masa asi rovněž nebude problém, byť závěr ukáže ještě něco dalšího. Ano, přepálený závěr jako by vypadl z akčních filmů 80. let. Pravda je, že napadení krokodýlem není hned zkraje tak devastující jako u žraloka, jehož zuby maso odřezávají. Krokodýl musí maso vytrhávat. V podstatě jde o jeskynní variantu Kořisti (2019). Normálně bych dal méně hvězd, ale mám slabost pro podzemí a krokodýly, a tak vše hloupé přehlížím, včetně nepřekvapivých vztahů jednotlivých postav. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené a podle mě i víc, než předchozí díl (se kterým to má společného asi jen krokodýla). Sice to stále má utahaná místa, ale i tak to má atmosféru, dívá se na to dobře, prostředí jeskyně zapůsobí a má to i slušnou kameru. Snad jen postavy mohly být vymyšlené líp a ne tak kýčovitě. A moc mi tam nesedělo to přehnaně akční finále, když se po zbytek filmu atmosféra vyvíjí pomalu. Ale jinak jsem spokojený. 3* ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru příjemný nadprůměr. Rychlý spád, dobře využité prostředí, solidní postavy a hlavně režijně zvládnutá náznakovost v přístupu k predátorům, kteří nikdy nezačnou působit směšně a nepřirozeně. Ve finále je nám fuk, kdo tedy přežije (a stejně to víme) a posledních 10 minut tam být vlastně nemuselo, ale průběžně to napětí funguje, při úmrtích musí zapojovat představivost divák a last-second útěky docela svírají žaludek. Nic víc od toho snad ani nelze chtít. 60% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie som na takéto "prírodné" horory ale dal som tomu šancu. Priestory a atmosféra výborné a tá beznádej hrdinov, kde sa voda valí a krokodíl je v nej bola skvelo vykreslená. Po krvavej stránke však slabota a nič dobré v podstate neuvidíme. Ubral by som tak 15 minút nakoľko to malo celkom dosť nudných scén. Celkovo sa mi to páčilo avšak ten koniec to skoro pochoval... a to že na meter netrafila obrovského krokodíla a ten ju len pokuskal troška to si ozaj mohli odpustiť. Za mňa teda nakoniec čistý priemer s trápnym koncom. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsem na Svatého Valentýna letos koukal na 47 Meters Down: Uncaged, tak jsem sháněl velmi podobný film. Tenhle mě totiž bavil a chtěl jsem další exotiku, jeskyni i obludu. Když jsem viděl upoutávku na tohle, neváhal jsem ani vteřinu. Žralok vyměněný za krokodýla a jedeme. Ovšem každou chvílí jsem byl zklamaný a unuděný čím dál více. Herci jsou docela sympatičtí, ale cpát milostný trojúhelník tam nemuseli. A pokud, tak z něj mohli vytřískat mnohem víc v momentě, kdy by zůstali osoby, co si nevěří sami spolu. Žádný gore se naštěstí nekoná a některé scény jsou solidně děsivé. Vystupující čelist z tmavé vody vede. Ovšem jak už jsem psal výše, film nemá žádnou gradaci a spadá do neustálých klišé. Ve výsledku už jsem si přál, aby byl konec, protože atmosféra vzala roha. A konec je vyložené výsměch. Bez spoilerů ho ale nelze rozebrat. Tohle bohužel nelze doporučit. (30 %) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama