Reklama

Reklama

Black Water: Abyss

  • Nový Zéland Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

tron 

všechny recenze uživatele

Vydarené pokračovanie, aj keď toto je asi taký sequel, ako minuloročné 47 Meters Down: Uncaged voči jednotke: čiže žiadny. Proste nové postavy, nové monštrum (hoci rovnaký živočíšny druh samozrejme) a nové prostredie odohrávania. Namiesto lagúny zatopené podzemné priestory. A mňa to bavilo! Postavy slabé a dialógy hrôza počúvať, ale akonáhle začne boj o život a uvidíme strašidelného krokodíla a jeho realistické, naturalistické a nepríjemné scény útokov, zaplesá srdce každého hororového fanúšika. Žiadny humor, ale ostrá vraždiaca šupinatá suka, ktorej je úprimne ukradnutá, čo zožerie, výčitkami svedomia určite netrpí, na to vezmite jed. Problém je, že akonáhle si ľudožravý plaz dá prestávku, do popredia  sa dostávajú krajne mdlé vzťahy a dialógovky. Našťastie to nikdy netrvá zbytočne dlho a zakaždým skôr alebo neskôr hladinu opäť rozčerí podozrivý pohyb. Akčné finále už je trochu nastavované, ale nejako extra mi nevadilo, vlastne skôr naopak. Ďalšiu 7-ročnú prestávku neodporúčam. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pätica priateľov sa rozhodne preskúmať jaskynný systém v Severnej Austrálii, avšak krátko po vstupe zistia že jeho obyvateľom je aj hladný krokodíl...Tma, svetlá bateriek, veľa rozhovorov a občas krokodíl. Práve ta tma v jaskyni je v niektorých momentoch problémom, pretože stiesnená atmosféra príbehu vďaka hercom čiastočne neplní svoj efekt a niekedy je to na škodu. Čo sa týka žánrovo podobných filmov možno Black Water: Abyss zaradiť medzi tie viac vydarené, avšak žiaden zázrak sa nekonal. A samozrejme, podobne ako v Deep Blue Sea 3 prežijú iba ženy keď už tá korektnosť a rovnoprávnosť musí byť v každom filme. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička pěti lidí se vydá na průzkum zapadlé jeskyně, která by mohla znamenat profit coby turistická atrakce. Jenže v tu nejnevhodnější dobu se spustí bouře, voda stoupá a navíc se záhy ukáže, že komplex slouží jako obývák nebezpečné potvory. Klišé by nevadilo, protože to je průvodním znakem většiny podobně laděných filmů. Totéž se bohužel dá říct i o kameře, která se pravidelně plaší, když dojde na akci. Tady to navíc "podpořily" lampy, které výletníci překvapivě zapomněli nabít. A je to škoda, protože těch několik jasných záblesků, kdy se predátor ukázal, stálo za to. Na druhou stranu zvuková stránka zaslouží jedničku a poslouchat svačící mrchu mělo něco do sebe. Fajn byla i atmosféra jeskyně a konečně mi to sedlo i herecky, což mě upřímně řečeno docela překvapilo. Zbytečné mi přišlo řešení osobních problémů a rozesmál mě konec, ale nemůžu říct, že by celkový dojem pokazil. Slušná jednohubka. 60% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru příjemný nadprůměr. Rychlý spád, dobře využité prostředí, solidní postavy a hlavně režijně zvládnutá náznakovost v přístupu k predátorům, kteří nikdy nezačnou působit směšně a nepřirozeně. Ve finále je nám fuk, kdo tedy přežije (a stejně to víme) a posledních 10 minut tam být vlastně nemuselo, ale průběžně to napětí funguje, při úmrtích musí zapojovat představivost divák a last-second útěky docela svírají žaludek. Nic víc od toho snad ani nelze chtít. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia piatich dobrodruhov sa vydáva preskúmať systém podzemných chodieb. Podarí sa im objaviť nádhernú jaskyňu, ale kvôli prietrži mračien zostávajú uväznení pod zemou. A nie sú sami. - Režisér parádneho The Reef sa po dlhšej prestávke vracia s ďalším Animal Horror kúskom a opäť prináša krvavú zábavu. Scenár samozrejme netreba komentovať, pretože ten je u všetkých filmov tohto ranku totožný, ale za zmienku určite stojí slušná práca s aligátorom, ktorý sa na rozdiel od digitálneho nepodarku v mainstreamovom Crawl drží v úzadí, a keď už udrie, tak to stojí za to a scéna je nastrihaná tak, že to nepôsobí trápne, aj keď vždy na obeť zaútočí rovnakým spôsobom. Ako letné osvieženie to svoju úlohu splní ideálne a páči sa mi, že sa režisér vo svojich hororoch drží väčšinou podobnej tematiky. + herečka z The Loved Ones a The Meg ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama