Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že se Ryan Reynolds po všech těch akčních a komediálních rolích rozhodl natočit něco vážnějšího. A je vidět, že hrát opravdu umí. Jinak byl ale na mě tenhle film až moc divnej. Ze začátku se mi to nelíbilo, tempo bylo až moc pomalý a nic kromě Reynoldse mě tu nezaujalo. Druhej příběh už byl trochu lepší a zajímavější po všech stránkách a ten třetí celý ten záhadný příběh vysvětlil a dal tomu docela dobrou pointu. I tak mám ale z tohoto filmu velmi rozpačité pocity. Je vidět, že je to experiment, který nefunguje na každého. U mě se totiž minul účinkem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy, které se ke konci protnou. Tři pohledy na kreativitu a její nástrahy hrozící tvůrcům i tvořenému dílu. Člověk - jako tvůrce - může mít pocit, že je bůh, jenomže ani to ho nespasí před tím, aby ho svět, který sám vytvořil, zcela nepohltil. Jako například herce, které ničí jejich role, spisovatele, kteří žijí svými texty a patrně i tvůrce videoher posedlé hrou. V takovém umanutí se stává, že tvořené postavy začnou vést vlastní život a chovat se jinak, než jejich autor/tvůrce plánoval. Loutky se občas dokážou utrhnout ze svých provázků. ____ Film je mnohoznačný dějem i třífázovou strukturou a můj výklad je jeden z mnoha možných. Závěrečná pointa KOUSEK DĚJE, že je Země a vše na ní hrou, kterou vytvořila jakási vyšší bytost a teď ji pro zábavu hraje spolu s lidmi, je jen prvnotní nápad, který rozvíjí vcelku zábavnou úvahu na téma kreativity, ale i nemožnosti vnímat jednotně například umělecké dílo. ____ Tři příběhy se liší způsobem natáčení i atmosférou. Začíná to relativně vtipnou epizodkou ze života jednoho herce v krizi, pokračuje dokumentárním pronásledováním scénáristy bez charakteru a končí rodinnou selankou, kterou rozmetá fakt, že není reálná. _____ Božská linka není jediné pojítko, postavy příběhů se vracejí pokaždé v trochu jiné roli, ale vždycky v podstatě se stejným charakterem. Jejich proměna je jen vnějšková. Překvapí slušný výkon Ryana Reynoldse ve všech částech snímku a sympatická Melissa McCarthy. V reálu by takový pár asi nevznikl, ale tady jim to spolu fakt sedlo. /3. 12. 13./ ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný a režírovaný mysteriózní thriller/drama, který mě zaujal svou originalitou a promyšleným příběhem. Divák je nucen uvažovat o dění na plátně jak v průběhu filmu, tak i po jeho skončení, protože ač je pointa snadno pochopitelná (pokud jste byli pozorní), detaily a drobné souvislosti vám budou docházet i nějakou dobu po dokoukání. Je to film určený pro ty, kterým nevadí přemýšlení o filmu a vytvoření si vlastního rozřešení finálního rozuzlení, skalní diváci např. Rodinných pout nechť se o sledování tohoto radši ani nepokoušejí, protože by pak tomuto skvělému snímku spadlo hodnocení. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hmm, trocha toho zamyšlení při pondělním ránu mi naštěstí neuškodila. Viděl jsem zajímavý film, který od začátku jen čím dál více naznačoval a čím dál více zamotával, aby to na mě v posledních deseti minutách všechno vybalil. A neměli to vůbec špatně vymyšlené, tvůrci těchhle Devítek. Škoda byla druhého ze tří příběhů, který mě lehce nudil. Buď měl být kratší nebo se toho v něm mělo více udát, ale jinak téměř bez problémů. Dobří herci, vybraná hudba se pěkně poslouchala, režie není nijak epicky výpravná a ani si nepomáhá bůhvíjak velkými efekty, nicméně o to je působivější. Tři a malý kousek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celý film má docela zajímavý nápad, který se v některých chvílích mění do docela lynchovského stylu, jenže jak se ukazuje, tohle není tak neproniknutelný snímek. Naopak, i když Ryan Reynolds může být postavou spíše odpuzující, někomu vadí z principu, mně opět dokazuje, že když chce a má dobrého režiséra, dokáže zahrát zajímavě. To se potvrdilo i ve snímku "Devítky", který mě pro svou zajímavou atmosféru, napětí a přesto určité lidské pojetí mě celkem zaujalo. Není to velký film, není to film, který ovlivnil můj život, ale díval jsem se na něj minimálně se zaujetím. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama