Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (614)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál pro mě nebyl, takže ani vlastně nevím, proč jsem koukal na tento film. Líbilo se mi, hned na začátku, jak celý děj seriálu dokázali natahat asi na minutu a půl v úvodních titulkách, to se tvůrcům opravdu povedlo, ale se zbytkem, ať lezou někam jinam. Ze vztahů člověk má problémy svoje a ještě má koukat na vztahy, někoho jiného a bavit se? To je jako kdybych koukal na Vékávéčka nebo na Pojišťovnu štěstí, opravdu zábavné. Netvrdím ale, že všechny filmy o vztazích stojí za starou belu. Stačí aby byl neobvyklý zajímavý, jako když chlap z Indie dorazí do Dánska získat pro dětský domov v Indii peníze od obchodníka, který ho pozve na svatbu své dcery a on na ní zjistí, že to je ve skutečnosti jeho dcera...takovéto vztahy mají dle mého ve filmu budoucnost. Koukat na Sex ve městě mě jinak dost nudí. Ty vztahy jsou tam o ničem, pro někoho kdo má rád seriál to možná bude nirvána, ale pro mě to je pouze film, který je průměrný, leč se snaží natočit film i pro obyčejného smrtelníka, mě bohužel nechytl a ani nechytne. Možná stačila jedna věc, aby mě humorně film pobavil, a to se nestalo také, takže dvě hvězdičky určitě zasloužené. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi, ale... what the hell. Očekávání byla nízká (hlavně vzhledem ke smrtící stopáži), nakonec to však dle mého názoru dopadlo velice dobře. Neříkám, že to v podstatě není draze vypadající trojdíl seriálu, ale vypečené dialogy zůstaly, koláže jsou správně slzopudné a Kristin Davis je neskonale hot i v tomhle věku (tedy pokud nepiští...), takže jsem těch 148 minut přežil překvapivě ve zdraví a stihnul jsem se při nich i slušně bavit (sushi Valentýn vládne). Dívat se na S.J. Parker sice není slastí, ani když má na sobě dvě tuny make-upu (a co teprv, když ho nemá) a podprahové poznatky mě nejspíš minuly (až na odkaz s Meet Me in St. Louis, ten zas určitě nestíhali ostatní :), ale Sex ve městě rozhodně považuji za povedené zakončení (?) seriálu. 7/10 P.S. Většina mých kamarádů by zřejmě nepřežila ani prvních pět minut a hluboce se stydím, že se k nim odmítám připojit. Jsem asi blázen... :) ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

O závěru seriálu jsem slyšel, že prý když pan Božský přijel pro Carrie až do Paříže, že už ji opravdu chce a dospěl, či co, takže po prvním filmu, ve kterém nás čekaly samoúčelné zápletky, jak to ještě víc zašmodrchat, aby to ve finále skončilo úplně stejně a tak, jak všichni předpokládáme, jsem měl buď pravdu, anebo zkrátka někdo chtěl ze seriálu vytřískat ještě nějaké peníze a herečky potřebovaly malinko oživot svou zkomírající kariéru. Film je jako seriál, snad trošku víc romantiky v něm je. Prostě, pro obeznámené - už nebudete tak moc přemýšlet, zda věty typu "Já jsem umřela a teď jsem přišla do realitního nebe" psali lidé z masa a kostí, nebo nějaký PR PC program. 50%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nech som už mal akékoľvek predsudky (premrštená dĺžka, nepriaznivé kritiky a tiež fakt, že s televíznou predlohou si príliš netykám) a príliš som neveril, že by sa mi filmový Sex v meste vôbec mohol dostať pod kožu, po pár desiatkách minút sa všetko spomenuté rozplynulo ako mávnutím čarovného prútika. Pritom Sex v meste podľa očakávania nie je regulérnym celovečerným snímkom ale len sledom epizód naskladaných po sebe, občasná plytkosť deja je až príliš nápadne maskovaná prehliadkou najnovších módnych trendov a prehrávanie niektorých postáv (Charlotte) pôsobí až zarážajúcim dojmom. Aj napriek tomu som si túto modernú rozprávku o láske, odpúšťaní a hľadaní seba samého prekvapivo užil a chápem, prečo sú z nej fanúšikovia v siedmom nebi. A hoci tento zážitok mojím názorom na seriál nezamával nijak, musím skrátka uznať, že táto zhustená sezóna bez zbytočných dejových odbočiek a balastu je fajn. 70% ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.4/10] | me: Do ligotavého obalu zabalená plytká a patetická stupidita, ktorá nemá s ozajstným životom nič spoločné. Je jasné, že hlavné predstaviteľky sa pohybujú v iných kruhoch (, že ich starosti a život sú o niečom inom), ale fakt, že ich konanie je v istých momentoch totálne nelogické a hlúpe, detinské a smiešne ma totálne zaskočil. Ak bolo cieľom filmu poukázať na hlúposť konania hlavných postáv, tak sa to podarilo výborne. Pár vtipných miest a dialógov medzi hrdinkami tohto filmu to ešte nezachráni, pretože samotný film je poznačený svojim stupídnym príbehom, ktorý sa v istých okamihoch (práve vďaka správaniu sa predstaviteliek) stáva úplne trápnym a smiešnym. Peniaze, peniaze, peniaze, kvalitná dávka naivity a neracionálneho správania v tomto filme prekvitajú. A práve to, čo robilo seriál špecifickejším hrá až tretie husle. Nečakal som až niečo takto hlúpe a trápne. A 2 * sú práve za tie trefné spoty, sex a frky, ktoré mali spraviť z tohto filmu čosi viac, avšak zanikli v mori gýču a stupídnosti. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Film měl původně navázat na původní seriál už v roce 2004, kdy seriál skončil, ale produkce se nedokázala dohodnout s Kim Cattrall (Samantha Jones) na jejím honoráři. Dohoda byla uzavřena až v roce 2007. (don corleone)

Reklama

Reklama