Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humorná pohádka o dvou potomcích kouzelnického rodu a nezbedné princezně... Kdyby Spytihlav (V. Rašilov) věděl, jak princezna Fialinka (M. Zimová) ve skutečnosti vypadá, vůbec by ji z pekla nevysvobozoval. Jenže když ji uviděl mezi čerty, myslel si, že je princezna v přestrojení. A teprve když ji vrátil panu králi (V. Postránecký), zjistil, že je špatně vychovaná. A tak ji Spytihlav za ženu coby odměnu vůbec nechtěl. Jenže za ženu ji nechtěl ani Lucifer (V. Vydra), když mu ji vrátili do pekla. A tak musela zasáhnout Spytihlavova kouzelná tetička (J. Molavcová) a její kouzelný proutek. Kdo mohl tušit, jak to s princeznou dopadne… (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Ezis 

všechny recenze uživatele

Kouzelník, kterého nepřinesl čáp, ale dva havrani, obědvá chleba s dortem. A peklo existuje proto, že ho ještě nikdo nezrušil. "Slyšela jsem, že krávy mají v sobě mléko a to se z nich dá tak nějak vyždímat." Takže jsem se radovala, že se našla nějaká pohádka s letopočtem začínajícím dvojkou, která je vtipná a navíc originální a vkusná. Bohužel mně radost zkazily scény v pekle, které naopak hýřily nevkusností a nehumorností. Ale nakonec jich bylo docela málo a pohádka skončila opět mile a originálně, čímž si u mě jakžtakž zachovala tvář a tři hvězdičky. Mimochodem, Jitka Molavcová se do pohádek hodí výborně - jako rytířka z Trychtýřovic byla nepřekonatelná, jako Bílá paní správné strašidlo a zároveň i dáma, a tady jako stočtyřicetiletá kouzelnice velice roztomilá. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dětem se někdy říká, že je přinesl čáp. Tebe přinesli havrani. Vzhledem k tomu, že ti havrani byli příbuzní nepraktické kouzelnice Evelýny, nebo nejméně jeden z nich, člověk se diví, že dítě z povijanu nevytrousili cestou. Ona její "nepraktičnost" je v pohádce roztomilá, ale mít ji doma, tak jí člověk raději přiváže ruce k tělu. Princezna je čertův vejlupek. Vlastně není, ani v pekle ji nechtějí. Král je rád, že některá kouzla fungují v podstatě špatně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Byly chvilky, kdy mi pohádka přišla neskutečně vtipná, neotřelá a svěží. Žel, nebylo jich mnoho a ke konci to šlo ke dnu stále rychleji, zvláště když si postavy sdělovaly věci, které jsme před chvílí viděli, a ještě dovozovali, co se asi tak mohlo stát, takže se jedna situace rozebrala pro jistotu třikrát, to už unavovalo hodně. A princezna vlastně napravená nebyla, přišlo mi to spíš jako scenáristická obezlička a vykroucení se z problému co nejjednodušším způsobem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od Jitky Molavcové bych si chtěla nechat vyprávět pohádky, i když pořád zdůrazňovala jak je šíleně nepraktická. Považuju za velmi dobrý nápad, když všechny kouzelnické atributy jaksi dosluhovaly. To bylo celkem vtipné. Nejvíce byl vtipný ten stoleček, který se sám prostíral. Václav Vydra se jako nejvrchnější pekelník moc pěkně vyžíval. Určitě by měl být do takových rolí obsazován častěji. Na hercích bylo vidět, že se všichni dobře baví. Herecké obsazení se povedlo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka mající své kvality, navíc s dost neotřelým dějem a unikátním koncem. Líbily se mi docela hezké kulisy, obsazení mnohých rolí bylo taktéž povedené. Zde kralovali Václavové Postránecký a Vydra. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch snesitelných novějších pohádek, která staví na tradici úspěšných televizních předrevolučních pohádek. Nalezneme tu spoustu příjemných vtipných scén (většina s králem V. Postráneckým a okouzlující J. Molavcovou), ale také trochu toho hereckého pachtění (všechny scény z pekla v čele s V. Vydrou). Pohádce vévodí hodně silné herecké zastoupení, které pohádku dotáhlo do solidní televizní zábavy pro děti i dospělé a hlavně hodně nečekaný, na pohádku poněkud zajímavý konec. Hudba: Miroslav Kořínek ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

jak to tak vypadá, u české pohádky, aby měla úspěch, je třeba, aby se nebrala příliš vážně. Což zde zařizuje zejména úžasně "nepraktická" postava Jitky Molavcové a poněkud nečekané a nepohádkové vyznění ve stylu "co se nepovedlo napoprvé"... ()

reditelka 

všechny recenze uživatele

Docela hezká, vtipná pohádka se skvělým hereckým obsazením. I když jde pouze o televizní pohádku, je podle mého názoru snesitelnější než leckterá novodobá roztahaná štědrovečerní pohádka. Naprosto okouzlující je nepraktická Jitka Molavcová :-) ()

naxicka 

všechny recenze uživatele

Dialogy místy vázly, ale celkově se tato pohádka řadí mezi nadprůměrné. Přispívají k tomu hlavně skvělé výkony herců, zvláště "nepraktická" Jitka Molavcová a "ďábelsky skvělý" Václav Vydra.. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Proč mají v pohádce „ze starých dob“ jídlonosič, igelitové tašky s nákupem a konzervy?! Přiznávám, že jsem film nedodívala (bylo to na mě opravdu moc), takže nevím, jestli to tam bylo někde vysvětleno, ale slabý scénář i herecké výkony mě zkrátka u obrazovky moc dlouho neudržely. ()

offlineman odpad!

všechny recenze uživatele

Co toto zase bylo? Král běhá po království s ešusama, tragičtí čerti, ožralá čarodějnice a vyvalené oči protekčního Vašíka Rašilova, který sice nepřemýšlí, co tam dělá ta lama, ale pokouší se o tragické hraní, byť to má být pohádka! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Velmi neobvyklá a originální pohádka. Dojmů je tolik, že ani nevím, kterým začít. Především mě těší zapojení Jitky Molavcové, ta je vyložen pohádkový typ, škoda, že nehrála v pohádkách častěji i v minulosti. Ale obsazení se vůbec povedlo. Herci zvládají své role na výbornou. I ty čertovské sedly. Miroslav Vladyka se perfektně ksichtil, Tomáš Juřička taky hrál čerta kvalitně. A Václav Vydra si roli čerta zopakoval od pohádky Z pekla štěstí, jen povýšil. Čertovské holky sice vypadají jako z francouzského šantánu, ale proč ne. A v tomto případě mi ani nevadilo, že se pohádka natáčela ve studiu. Díky povedné technologii pozadí nejen za okny vypadá reálně. I les či peklo tak působí věrohodně. Škoda jen, že u studny už tolik ne, pozadí je rozmazané a docela se pohybuje - ať žije dvacáté prvé století, tohle by ve studiovkách z osmdesátých a devadesátých let nešlo. Pohádka nepostrádá humor a především moderní originalitu. A také nevšední a jistě pro mnohé i překvapivý konec. Mezi studiovými pohádkami jasný nadprůměr. ()

AdrianMonk 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení. Žádná pohádková bomba to sice nebyla, ale nenudil jsem se a bylo to celkem pěkné zpříjemnění Silvestra. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Příjemná a netradiční pohádka, jen to peklo bylo zbytečně rozplizlé, jinak celá pohádka srandovní a na vrh vtipný závěr. ()

Reklama

Reklama