Reklama

Reklama

Bu neng shuo de mi mi

všechny plakáty
Trailer
Hongkong / Tchaj-wan, 2007, 101 min

Na střední školu Tamkang přichází do hudební třídy nový student Le. Ze staré klavírní učebny slyší tajemnou skladbu, jde se proto podívat za zvukem. Spatří tu dívku Yu, se kterou se ihned spřátelí a tráví s ní poté spoustu času. Jenže jednoho dne uvidí Yu Lea s jinou dívkou, a tak uteče. Le na ni čekává před jejím domem, ale dívka se stále neukazuje. Nakonec mu jeho otec poví neuvěřitelný příběh o jedné dívce a hudební skladbě s názvem Secret… (JxMx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

honajz 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná nuda, skoro žádná atmosféra a nulová chemie mezi dvěma hlavními postavami. Žel, skoro 75 minut filmu je jen a jen o jejich postupném, pomalém sbližování, sem tam proloženém nějakým krátkým klavírním sólem. Sto let stará škola je nasnímaná naprosto nevzrušivě, to už větší atmosféru má ulička s keři a kytkami, kam vozí mladík slečnu na kole domů. Onen zvrat po té nudné hodině a něco se dal tušit, jenže pro tu nulovou chemii to s člověkem nijak moc nehne (a popravdě, ta druhá holka je taky pěkná štabajzna, takže bych čekal i nějaké naznačení, proč tamta jo, a tahle ne, není to příliš jasné ani zřejmé, a kecy o tom, že láska si nevybírá - to funguje v pohádce, láska na první pohled, tady ti dva nemají žádný, ale fakt žádný vývoj vztahu). Navíc to pak nedává logicky smysl, případně nám ty scény ukáže pan režisér v trochu jiném podání (třeba ten zamilovaný lísteček putoval na čí jméno do které lavice teda?), a nějak jsem nepochopil, co je se současnou holkou, jestli se otrávila léky nebo je v léčebně, kde vlastně je? Závěr je efektní, ale emoce v tom fakt nejsou a úplný závěr jsem čekal taky silnější, než je opět poprvé na sebe kouknou a je jasno. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Romance, na jejímž konci jsem si téměř okusoval nehty. Dosud jsem neviděl podobnou zápletku. Silná hongkongsko-tchaiwanská odpověď na jihokorejské a japonské romance. Číňané "umí" nostalgii. Přímé, jasné, čisté (kromě názvu filmu, který je dvojsmyslný). Krásná klavírní hudba. Chci vidět znova! ■ Viděno podruhé. Původní hodnocení 5* naprosto zasloužené! Napodruhé jsem si díky znalosti dějové zápletky uvědomoval v první části filmu logické drobnosti, které mi napoprvé unikly nebo nic neřekly. Také jsem na YouTube našel video s krásnou hudbou z filmu. Linky zde dlouho nevydrží, lepší, když si do vyhledávače na YouTubu dáte:《不能说的秘密》路小雨 mv 120秒 a kliknete na první video odshora. Má dobrou kvalitu. ■ Viděno potřetí. Začínám oceňovat propracování vztahu. ■ Píseň, která zazní při rugbyovém zápase, má název Sunny Doll (晴天娃娃), což se dá přeložit jako "Sluneční panenka". Další píseň z úvodu filmu, při procházce podél moře, se zase jmenuje Angel, "Anděl". Jméno hlavní hrdinky se do angličtiny překládá jako "Rain", stejně se jmenuje i další skladba ve filmu. Jay Chou nazpíval i píseň k závěrečným titulkům. ■ Dnes jsem napsal o filmu blog: http://scobak.blog.sme.sk/clanok.asp?cl=237202&bk=45019 ■ Nedá mi nenapsat úvahu ke vztahu a chování obou hlavních postav. Pozor, SPOILER (nebo spíš poznámky k spoileru)!!! Tajemství, které dívka skrývá, je zásadní i pro její chování. Je volná. Nemusí se chovat podle očekávání ostatních. Je jen a jen pro něj. To, co prožívá, je dobrodružství. S klukem, o kterém věří, že je jí souzen. Proto je uvolněná a bezstarostná. Na druhou stranu je toto tajemství zásadní i z jeho pohledu. Není to očividné, ale je namyšlený a lehce egoistický. Když si je jist její láskou, baví ho ji popichovat a nedochází mu, že ji to bolí. Troufám si tvrdit, že nebýt dějového zvratu, ve kterém mu dojde, co vše v ní má a díky kterému se rozhodne obětovat vše, jen aby mohl žít s ní po boku, by se rozešli. Proto je tajemství pro film velmi zásadní. Ještě víc člověku dojde, když si uvědomí celý název filmu v čínštině: Tajemství, které nesmí být vysloveno. Dvě osoby znaly tajemství. Jedna ho vyslovila druhá ne. Dopadly diametrálně odlišně. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla film, který by mi dovolil takhle si ho užít a rozplývat se nad ním. Pro mně bylo rozuzlení naprosto nečekané a o to více mě dojalo. Jay Chou ukazuje, že je mnohostranně nadaný a jde vidět, že si s tím vyhrál. Na hlavní hrdinku se mi také dívalo moc hezky. Je to pastva pro oči, uši i srdce. Závěrečná scéna je při nejmenším geniální. Nádherná podívaná, která snad neměla chybu. 5* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak je to takova romanticka pohadka, ale s fakt hezkym scenarem a krasnou hudbou. Natoceno je to hezky, herci dobri. Jestli jste sbalili nejakou holku a chcete se predvest vecer s nejakou romantikou, nema nic proti zlutym a umi pocitat alespon do tri, tak ji to pustte a uspech zaruceny. Ja uz na to cumim po nocich sam:-))! ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film The Secret rozhodně není vhodný ke sledování, pokud nejste absolutně odpočatí a soustředění, protože ta "banální" romance, začne být časem velice zajímavá a bude dávat smysl. Relativně civilní výkony hlavní dvojice (konečně film pro Kwai Lun-Mei, kde mohu dát 4 hvězdy, tato talentovaná herečka má smůlu na výběr titulů), perfektní Anthony Wong ve vedlejší roli. Kromě romantických chvil i nenápadně zapracovaný humor, silné a zapamatovatelné momenty tady rozhodně jsou, ať piano battle, Elvis na večírku, tak famózní kamera za kterou je Mark Lee (zejména scény na střeše a u moře). Nenápadný film v poklidném tempu, ale s velkým srdcem. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Překlad čínského názvu zní: "Tajemství, které nesmí být vysloveno". (Jirka_Šč)
  • Yuhao Zhan, druhý účastník klavírního duelu, je i ve skutečnosti vynikajícím klavíristou. S Jay Chouem vystupují a předvádějí "klavírní bitvy" naživo. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama