Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Nápad je dobrý, ale trestuhodně nevyužitý. Místo, aby autoři lépe využili motiv cestování časem, plýtvají časem k tomu, aby nejdřív diváky napínali, co že se to vlastně s hrdinou děje, a potom zase, jak to vlastně všechno před těmi dvěma lety bylo. Ale nedělají to moc šikovně, takže divák všechno velmi brzy uhodne a pak se už jen nudí. Prostě: autoři chtějí machrovat, ale nemají na to. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Strhující, napínavé, zajímavě vymyšlené. První půlka bez diskuze za pět hvězd. Pomalé rozkrývání záhad minulosti, proplouvání 2ma časovými rovinami, to všechno udržuje diváka napjatého co se stane dál, jak to vlastně celé bylo atd. Pak to ale bohužel začne trochu upadat, a stává se to celkem předvídatelnou záležitostí s nevýrazným koncem (ten mě naštval). Velkou pochvalu zaslouží Ryan Phillipe, jeho výkon byl opravdu excelentní. /viděno v TV: 80% a 4*/ ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pochopil jsem to (asi?) až napotřetí a to hlavně proto, že jsem si již pamatoval pár věcí a mohl se soustředit na detaily kolem, které se ukázaly jako stěžejní pro zpracování celého děje. Ten sice není až tak složitý, ale zároveň je neuvěřitelně zmatený (myšleno dobře) a diváka uvrhne do labyrintu pochyb a tajemství, ze kterého se jen hodně špatně vychází ven. Kdo nechce tupě čumět na jednoduché a idiotské filmy, musí rozhodně vidět Ztrátu paměti. 100% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Výborně, doktore, fakt jste ho uklidnil......... Simon (Ryan Phillipe) to nemá lehké. Má ztrátu paměti a zároveň si vzpomíná na dva časové údaje vzdálené od sebe dva roky. Co se mu zdá, co je realita, co je vize, co vzpomínka a co je jen přání ? To zatím nikdo neví, natož Simon. CITÁT - Mám pocit, že dost často pykáme za to, co se stalo........... Simon začne brát své vize (stále netuší, která je ta pravá) vážně a začne se snažit měnit vzniklé situace. Povedený mix ze snímků Osudový dotyk a Svěrací kazajka. CITÁT - Ještě máme na vybranou......... ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol výborný a originálny film (aj keď sa to miestami podobá na Osudový dotyk). Celý film si drží to pravé napätie, ktoré vám nedovolí ani na 5 minút odbehnúť od televízora. K tomu tá mrazivá atmosféra a výborná hudba. Ryan Phillippe zase podáva výborný výkon. Nečakaná pointa filmu len prospieva. K dokonalosti mu, ale čosi chýba. 75% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama