Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

draggo 

všechny recenze uživatele

Strhující, napínavé, zajímavě vymyšlené. První půlka bez diskuze za pět hvězd. Pomalé rozkrývání záhad minulosti, proplouvání 2ma časovými rovinami, to všechno udržuje diváka napjatého co se stane dál, jak to vlastně celé bylo atd. Pak to ale bohužel začne trochu upadat, a stává se to celkem předvídatelnou záležitostí s nevýrazným koncem (ten mě naštval). Velkou pochvalu zaslouží Ryan Phillipe, jeho výkon byl opravdu excelentní. /viděno v TV: 80% a 4*/ ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Nápad je dobrý, ale trestuhodně nevyužitý. Místo, aby autoři lépe využili motiv cestování časem, plýtvají časem k tomu, aby nejdřív diváky napínali, co že se to vlastně s hrdinou děje, a potom zase, jak to vlastně všechno před těmi dvěma lety bylo. Ale nedělají to moc šikovně, takže divák všechno velmi brzy uhodne a pak se už jen nudí. Prostě: autoři chtějí machrovat, ale nemají na to. ()

Reklama

kjakob 

všechny recenze uživatele

Film si dokáže vybudovat atmosféru skrz sem tam dobré střihy, originální hudbu a výkon Ryana Phillippeho. Ale ten závěr. Autoři zjevně šli na celou látku originálně a do zápletky se ztrátou paměti zabudovali ještě cestování v čase. Nápad to není špatný, ale provedení pokulhává. Díky tomu se film stává někdy nepřehledným a naráží na řadu nelogičností v ději. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hrdina se probouzí v nemocnici, nechápe proč má maželku, která ho nesnáší, neví co se stalo s jeho bratrem, proč se objevuje další žena, která ho miluje. Ztratily se mu dva roky života a navíc se dokáže vracet o ty dva roky zpět a ovlivňovat události které se staly. Zajímavý námět se bohužel rozpadne, když odpovědi a celý příběh začínají připomínat nejpitomější telenovelu. Navíc v cestování časem jsou obrovské nesmysly (SPOILER - hrdina někoho zabije a on začne z ničeho nic na poranění umírat, ale až o dva roky později.) Nemluvím už ani o pointě, která definitivně pohřbí jakýkoliv náznak sci-fi a která byla originální možná v roce 1990 (konktérně něco podobnýho bylo v Jacob´s Ladder). Obrovská nuda a hlavně ztráta času. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Ježiš, tak oni to nenatočili Němci! Noale to je teda blamáž, omlouvám se, páč jsem celou dobu trošku nadávala, že jsem se na tohle dala a spílala těm skopčákům za to, že kdyby neobsadili toho hezouna, tak by na to nikdo ani nemrk.. Noale řekla jsem si, že to dokoukám, abych se dobrala nějakého konce. Takže jsem se dozvěděla, jak to nakonec dopadlo, což je podstatný a víc už o tom nebudeme mluvit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno