Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytrá podívaná, která postupem času krystalizuje z prvotní prapodivný fantasmagorie. Devítky připomínají takovou lehkou Lynchovinu, která ve finále (proti všem očekáváním) dává smysl. Jednání a motivace jednotlivých účastníků téhle hry s osudem sice nemusí být až do finálních titulků úplně zřejmé, je ale s podivem, že při zpětné rekapitulaci do sebe jednotlivé střípky pěkně zapadnou. A zatímco Lynch sám nezná odpovědi na vlastní mystéria, August řešení nabízí. Nedělá to prvoplánově, chce přece jen trošku zamyšlení v otázkách "kdo byl kdo a proč dělal to a to", ale člověk se toho vysvětlení nakonec dobere. Zkrátka tenhle film musíte nechat "doznít", aby měl ten pravý účinek. Takže jo...! Devítky jsou pro mě celkem překvapení - jak zábavností, tak způsobem zpracování a nakonec i skvělým výkonem Ryana Reynoldse (kterého si můžete vychutnat hned ve třech polohách). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Avatar v reálném světě. Nebo si někdo hodně specificky zfilmoval vlastní verzi The Sims, s tím, že název radši změnili, aby fanoušci hry nešíleli z nezvyklého podání? Ten kopec něčeho ve tvaru drahokamů, co mají simíci nad hlavou, mizící v závěru filmu v dáli, těsně po záběru, kdy se kamera vzdaluje z jednoho domu nad celé "městečko", by tomu dost nasvědčoval. Tenhle film chápu celkově jako metaforu závislosti na počítačových hrách, kdy se hráči s herním zážitkem a hrdinou tak sžijí, že se jim absolutně nechce zpátky do své reality. Já to chápu, taky jsem desítky, ba i stovky hodin prožila v těle Snakea, sima, CJe, týpka s čárovým kódem na zátylku, nebo Geralta z Rivie. A taky se kolem mě míhaly postavy, které se mi snažily připomenout, že patřím do jiného světa a je čas jít. A taky se mě, ač né tak vážně jako hrdinu filmu, tahle závislost nadále drží a ještě dnes jdu hledat Mary mezi mlhu a popel. Beze mě by to přeci nešlo. Film průměrný, metafora skvělá. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Jej, wau, ach, toto bol už aký pekný film. Pozerám na to malé hodnotenie, vypuľujem oči ale číslice sa nejako nemenia. Pokiaľ chcete pozerať tento nádherný výtvor, musíte si pripraviť otvorenú myseľ nasatelitované uši a hlavne otvorené oči. Dej je spočiatku obyčajný, ale keď sa dostanete k bodu, kde sa konečne začneme dozvedať o hlavnom hrdinovi, príbeh sa začína meniť. Neviete sa dočkať, kedy budú vaše otázky zodpovedané. Odpovede sa vám dostávajú postupne, pomaličky, aby ste ani ná sekundu neodišli(čo je mimochodom skvelý ťah scenáristu). Herci sú úžasní, nadpozemskí, ja neviem ale Ryan a Mellisa a Hope je úžasná kominácia. Tak Ryan je dokonalý, ako naozaj. Otvorené ústa som mala, keď som to dopozerala. Scenár je krásny, umne spracovaný. Režisérska práca jednoducho úžasná a hudba je hudba.Nádherný film s krásnym koncom si nezaslúži nič iné ako 100% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy, které se ke konci protnou. Tři pohledy na kreativitu a její nástrahy hrozící tvůrcům i tvořenému dílu. Člověk - jako tvůrce - může mít pocit, že je bůh, jenomže ani to ho nespasí před tím, aby ho svět, který sám vytvořil, zcela nepohltil. Jako například herce, které ničí jejich role, spisovatele, kteří žijí svými texty a patrně i tvůrce videoher posedlé hrou. V takovém umanutí se stává, že tvořené postavy začnou vést vlastní život a chovat se jinak, než jejich autor/tvůrce plánoval. Loutky se občas dokážou utrhnout ze svých provázků. ____ Film je mnohoznačný dějem i třífázovou strukturou a můj výklad je jeden z mnoha možných. Závěrečná pointa KOUSEK DĚJE, že je Země a vše na ní hrou, kterou vytvořila jakási vyšší bytost a teď ji pro zábavu hraje spolu s lidmi, je jen prvnotní nápad, který rozvíjí vcelku zábavnou úvahu na téma kreativity, ale i nemožnosti vnímat jednotně například umělecké dílo. ____ Tři příběhy se liší způsobem natáčení i atmosférou. Začíná to relativně vtipnou epizodkou ze života jednoho herce v krizi, pokračuje dokumentárním pronásledováním scénáristy bez charakteru a končí rodinnou selankou, kterou rozmetá fakt, že není reálná. _____ Božská linka není jediné pojítko, postavy příběhů se vracejí pokaždé v trochu jiné roli, ale vždycky v podstatě se stejným charakterem. Jejich proměna je jen vnějšková. Překvapí slušný výkon Ryana Reynoldse ve všech částech snímku a sympatická Melissa McCarthy. V reálu by takový pár asi nevznikl, ale tady jim to spolu fakt sedlo. /3. 12. 13./ ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Lidé jsou "sedmičky", Bůh je "desítka". Podívejme se na příběhy "devítek": scenáristů, tvůrců videoher a podobné verbeže. -- Až sem zajímavý námět, dále už je to ale bohužel jenom horší. The Nines je epizodický film, ve kterém postupně sledujeme tři životní příběhy "devítek", které gradují k pointě celého filmu. Ta je ovšem velmi... svérázná. Na závěr si sice řeknete "aha, to bych nečekal", ale do půl hodiny nevíte, že jste film viděli. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)
  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)
  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)

Reklama

Reklama