Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

je to dobře natočené, skvěle zahrané a dobře se na to kouká, ale u takového filmu musí být scénář propracovanej do nejmenšího detailu, na můj vkus tam bylo děr až moc... Bohužel, jinak by se mi "devítky" určitě dost líbily... Takhle je to jenom za tři, ale na závěr ve třetí části rozhodně koukalo velmi dobře. Tak nakonec přidávám i tu čtvrtou ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo... jiné. Výborná finální premisa a chytré nápady tu bohužel u mě sráží možná až příliš nepropustná formální schránka, která místo než aby ladně tahala za nos, klidně vás bude držet pod hladinou nevědomosti do posledního dechu než se budete cukat. Pak vás vytáhne, probere vás chytrým a lehce podvratným závěrem a po přečtení vašich práv vás pošle domů. Za onu originalitu nelze nic než pochválit, nicméně já se i přesto cítil dotčen a relativně zklamán. Soundtrack je ovšem velmi příjemný. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Sci-fi nepatří mezi žánry, na které se tak často dívám, tak přece po sobě ani nemůžu chtít, abych všechno do detailů pochopila. Je to film, který dám do šuplíku s názvem "velmi zvláštní příběh" a možná na něj někdy v budoucnu mrknu znovu i když o tom dost pochybuju. Proč dávám tedy čtyřku? Protože je to přece jen snímek, který rozhodně nepovažuji za průměr už jen z toho prostého důvodu, že nutí člověka k přemýšlení. Pak se mně líbil i po vizuální stránce a v neposlední řadě bych chtěla Ryanovi říct : "nevěděla jsem, že jsi tak dobrej !" ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já jsem polda jenom v televizi........ Věta - Jsem tvoje fanynka, ale jest-li to poděláš, rozlámu ti kotníky - evokuje stejnou větu z filmu i knihy Missery od Stephena Kinga. CITÁT - Ovečka dělá méé, kravička dělá bůů, pejsek dělá devět, devět, devět............ Kapitola první je podivná a protože nepředstavuje začátek příběhu působí hodně zmateně. A strašidelně. Kapitola druhá je zase hodně o dialogu, ale vnese do toho průvodního zmatku trochu světla. CITÁT - V mém domě straší........ Rozhovor okolo 68 minuty je prostě Boží. Nebudu prozrazovat z této debaty nic, ale myslím si, že by to spoiler nebyl. Kapitola třetí (Knowing) má velmi podivný konec a záhadu o rozuzlení. Nepřečíst si po filmu oficiální obsah distributora tak jsem totálně zmaten. V tomto příběhu jsem se nejméně devětkrát ztratil. CITÁT - Ale všechno jsi stvořil!!!....... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Avatar v reálném světě. Nebo si někdo hodně specificky zfilmoval vlastní verzi The Sims, s tím, že název radši změnili, aby fanoušci hry nešíleli z nezvyklého podání? Ten kopec něčeho ve tvaru drahokamů, co mají simíci nad hlavou, mizící v závěru filmu v dáli, těsně po záběru, kdy se kamera vzdaluje z jednoho domu nad celé "městečko", by tomu dost nasvědčoval. Tenhle film chápu celkově jako metaforu závislosti na počítačových hrách, kdy se hráči s herním zážitkem a hrdinou tak sžijí, že se jim absolutně nechce zpátky do své reality. Já to chápu, taky jsem desítky, ba i stovky hodin prožila v těle Snakea, sima, CJe, týpka s čárovým kódem na zátylku, nebo Geralta z Rivie. A taky se kolem mě míhaly postavy, které se mi snažily připomenout, že patřím do jiného světa a je čas jít. A taky se mě, ač né tak vážně jako hrdinu filmu, tahle závislost nadále drží a ještě dnes jdu hledat Mary mezi mlhu a popel. Beze mě by to přeci nešlo. Film průměrný, metafora skvělá. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)

Reklama

Reklama