Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Darwinžel to bylo nedomyšlený jako tučňák pomocnýho učitele Václava Foustky na severním pólu. Třeba projev změn v budoucnosti, kdy si najednou všichni pamatují něco jiného, ale John si pamatuje to původní. Dál ta příčinná souvislost často pokulhávala, třeba nějaká minulost vedla k nějakému Johnovu jednání v budoucnosti, pak se minulost změnila a projevilo se to uprostřed nějaké Johnovy akce, do které by se ale nemohl dostat, kdyby ta minulost byla jiná. Nemluvě o tom, že řetězově by se na to nabalovaly další a další změny. Přesto to bylo i docela napínavý a nakonec bych tomu napařil čtyři kousky, ale konec byl bohužel silně nepodařený a přesládlý. Z podobného ranku bych to přirovnal třeba k Butterfly Effect, který je ovšem promyšlenější (byť ne bez děr v logice). ()

k212 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť zajímavými shledávám scény transformace přítomnosti, kterážto pramení ze změny minulosti. Nicméně jedna má výtka směřuje k nelogičnosti závěru. Sice v minulosti prostřelí otec vrahounovi ruku (to by se dalo snést), a v přítomnosti ji sice také má pryč - nicméně žije, je na svobodě. Musel se tedy celou dobu 30-ti let kdesi skrývat, dalo by se spíše očekávat, že zmizí úplně. Jinak se rozhodně jedná o zajímavý film, s výbornou kamerou, režijí a hereckými výkony a celkem originální myšlenkou. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

....dva body je presne to, čo si tento film zaslúži..keďže som vďačný divák, ktorý sa bojí, keď treba, súcití s postavami, keď treba, prežíva dej a každučkú kolíziu, vo filme Frequency to so mnou tiež lomcovalo. Záver však zvrátil všetky moje pôvodne pozitívne emócie naruby. Záver nevypointovaný, plytký, suchý, túžiaci po síce originalite, no po pravde skôr ťažkopádny ...celú dobu to bol len jeden veľký nafúknutý klam! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalita určitě, ale také trošku škoda. Film je vystavěný na lákavém mixu žánrů a kvalitním obsazení od režiséra po hlavní herce. Příběh se rozjede hned od začátku a vtáhne slušně diváka do děje, kdy si čistě a "pouze" mysteriózně hraje s tématem komunikace syna s dávno mrtvým otcem prostřednictvím staré radiovysílačky napříč světy vzdálenými od sebe nikoli místem, ale pouze třicetiletým časovým rozdílem. No nezní to krásně? Jenže jak to bývá a jak jsme to viděli už mockrát, zásahy do minulosti se nevyplácí a nesou s sebou velká a hlavně neodhadnutelná rizika. Následné řešení těchto konsekvencí přehoupne žánr na regulérní thriller, kdy oba zúčastnění musí tvrdě bojovat o životy svých nejbližších, potažmo tedy částečně svých vlastních. No nezní to ještě líp? Bohužel slabinkou filmu je podle mě lacinější a naivnější zakončení, ale co už, bavil jsem se skvěle. Moc pěkný film, který se dá doporučit, ale na úplný vrchol tomu kousíček schází. 85% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Toby Emmerich .. Promarněný námět. Film se rozjíždí velice dobře a po odhalení výjimečné možnosti, kterou přírodní situace způsobila – změnit minulost – dostává film zcela jiné obrátky. Jenže neobratně podaný a až trapně šťastný konec pohřbívá působivost tématu. Očekával jsem (díky náznakům) nějakou hlubší katarzi a depresivnější vyznění. Jenže nic takového nepřijde, zato typického amerického patosu je tu až po krk. Dvojitá záchrana otce, dopadení sériového vraha apod. to vše bez následků a důsledků ba naopak .. zkrátka výsměch dané látce, zato pohlazení po duši naivního a nenáročného diváka. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Původně se měl snímek natočit již v roce 1997, přičemž byl do role Franka Sullivana obsazen Sylvester Stallone. Během sporu o honorář však od projektu odstoupil. (Terva)
  • V sekvencii z roku 1969 je záber na Manhattan, v ktorom je vidno Svetové obchodné centrum. To však nebolo hotové v roku 1969. (megajalec)

Reklama

Reklama