Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U podobně laděných mysteriózních kusů (třeba s time-travel tématikou) mě musí atmosféra chytnout za flígr a nepustit, což vede často k tomu, že si některé scény přehrávám znova a hledám napoprvé neodhalené nuance. Mayburymu, který mě navíc docela trápil nadpočtem detailů mluvících úst a Kristoffersonových zapadlých očních důlků, se tohle podařilo vnést až od druhé půle, kdy si pacient Starks začal uvědomovat své schopnosti, ale i tak to bylo pouze v záblescích. Oceňuji námět s nepříliš často užívaným směrem ohýbání proudu času (z přítomnosti se cestuje do budoucnosti) i na divákově fantazii závislé tři možné výklady (kouzelná kazajka/neuroleptika, halucinace psychicky nemocného člověka zavřeného v boxu a vůbec můj neoblíbenější - irácké lezení po Jakubově žebříku, k němuž mimo jiné ukazuje skutečnost, že Jackova dětského vraha i léčeného chlapce Babaka hrál jeden a tentýž herec). P.S.: Na blu-ray je vystřižená scéna, kdy se tulák Brody vrátí z jednoho ze svých výletů po hvězdách a poradí Craigovi, aby se odbarvil a nasoukal do smokingu. Nevím, co tím myslel.. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody ! To by byla odpověď na otázku, co na mě nejvíc zapůsobilo. Ten kluk má úžasně našlápnuto a není taky divu: Krvavé léto, Loutka, Pianista, teď Svěrací kazajka ..... jeho talent narůstá geometrickou řadou a je to tak příjemné vidět zas jednou někoho, koho na vrchol nedostal krásný xichtík a namakaná postava. Ve filmu, který by mohl stát v jedné řadě s 12 opicemi, Donnie Darkem, Mechanikem....... , hraje pacienta, který je díky (díky?) drastické léčebně metodě schopen "vzpomínat na budoucnost", vyhodnocovat a zařídit se. To, co uděláme a jak to uděláme dnes, ovlivní zítřek a to nejen nám, ale i jiným. Mysleme na to. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz se jedna o x-tou variaci na cestovani casem, tentokrat mi to prislo vcelku originalni a film je jak neco mezi Preletem nad kukaccim hnizdem a 12 opicema. Jak uz to tak bejva u 99% filmu, kde se resi neco s casem, se nachazeji nejake ty logicke chyby, ale tady se tvurci fakt snazily a objevil jsem jen jednu nelogicnost. Herci jsou vynikajici, sceny s Brodym zavrenym v mrazaku pusobily skoro az hororove, Brody celej film v podstate tahne a je fakt vynikajici. Ale i vedlejsi postavy se snazi, Keira hraje skvele, Kris Kristofferson je taky dobrej a potesi i Daniel Craig. Dalsi klad snimku je misty psychoticka kamera, ktera se v nekterejch zaberech fakt vyziva, hlavne zabery na oci mam rad. Filmu nedam 5* z toho duvodu, ze i kdyz si vetsinou drzi docela svizne tempo, najdou se tu i sceny, ktere dej nikam neposunuji, nudi a jsou tu zbytecne. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No nevím, z tohodle filmečku mám takový rozpolcený pocit. Scény v blázinci byly většinou vynikající a z prvního zavření Brodyho do boxu jsem měl docela depku. Potom ale přišlo na řadu jeho prapodivné cestování do budoucnosti a zde to byla pro mě jedna velká nuda. Jednak to asi bylo tím, že se Keira do této role vůbec nehodila. A asi to také bylo tím, že byli prostě nezajímavé a neměli potřebnou atmosféru. Příběh byl také možná občas až moc komplikovaný, ale to mi zase tak moc nevadilo. Herci byli taky dobří. Brody byl vynikající stejně jako Craig a potěšil i Kris Kristofferson. Zkrátka je to film se zajimavými nápady,ovšem krapet nedoladěný. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch opravdu dobrých mysteriózních spletenců zabývající se cestováním v čase. Adrien Brody a Keira Knightley mě naprosto uchvátili, hodili se k sobě a navíc hráli výborně.Navíc velké plus za vyvedený konec,který mě dojal. Nejedná se o žádnou sci-fi slátaninu, jak by se mohlo zdát, celou dobu se mi líbila tajemná atmosféra a kamera. Nejspíš se tu pár nedomyšleností a nelogičností najde, ale čert to vem, to u cestování v čase vždycky.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Podľa režiséra Johna Mayburyho mala byť milostná scéna medzi Jackom (Adrien Brody) a Jackie (Keira Knightley) pôvodne dlhšia, ale musela byť skrátená, pretože sa americkému testovaciemu publiku nepáčila pasáž, ktorá zahŕňala nahotu. (misterz)
  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)

Reklama

Reklama