Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

H34D 

všechny recenze uživatele

Není třeba génia na to, aby poznal, že Frekvence nebude zrovna věděcky akurátní film, nicméně rozebírání časových paradoxů zde není na místě. Frekvence je v prvé řadě rodinný film, řekl bych, že patří přímo mezi nejlepší filmy o vztahu otec-syn. Emoce z filmu číší, aniž by to vyvolávalo dávivý reflex a množství cukru překračuje hranici snesitelnosti jen v několika málo momentech. Sci-fi zápletka a atmosféra thrilleru se pak postarají o všestranný, multižánrový zážitek... Nejvíce však musím pochválit režii. Gregory Hoblit je skutečně skvělý režisér! Umí vybudovat dramatický oblouk, udržet napětí a hlavně perfektně používá kameru. Nejde o žádné nápadné exhibice, ale právě o drobné detaily v záběrech i střihu, které z potenciálně tuctového filmu dělají prvotřídní zážitek. Škoda, že tento podceňovaný a talentovaný režisér nenarazil po Prvotním strachu na více kvalitních scénářů. 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Aurora Borealis každých 30 let nad New Yorkem aneb časový paradox nemilosrdně přiškrcen požární hadicí.. Rozvleklou první půli nezachrání ani ten přechod do o poznání svižnějšího žánru krimi a i kvůli tomu přehnaně šťastnému konci musím bohužel prohlásit, že jinak spolehlivý Hoblit tentokrát nevysílal na mé frekvenci. ()

Reklama

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Pokud přijmete základní dějový prvek, že se někdo vysílačkou dovolal pomocí polární záře (!) do budouscnosti, na kterém celý příběh stojí můžete si celý film opravdu užít, protože autor scénáře z toho vytěžil opravdu co se dalo a udělal z Frekvence velice napínavou záležitost s několika dějovými zvraty. Jen je škoda toho happyendu, chtělo by to nějaké poučení, že by jsme se neměli snažit měnit svou minulost a ono se jim to všechno podaří vychytat (kdyby to alespoň bylo přes nějakou oběť). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úspěch tohoto filmu stojí za promakaným scénářem a na dvou vynikajících hereckých výkonech. Dlouho jsem neviděl takhle strhující krimi drama. Výtku mám vyloženě pouze k dosti nezáživnému začátku. Naštěstí netrval dlouho. Ve chvíli kdy se rozeběhla rádiová komunikace napříč časem, si mě snímek okamžitě získal. Atmosféra se po celou dobu správně stupňuje a napětí rozumně dávkuje. Děj je neskutečně originální a zápletka je jednoduše skvělá. Dokonce i závěr byl správně emotivní, přičemž nesklouzl někam do vod sentimentu. V daném desetiletí se zkrátka s dobrými sci-fi roztrhl pytel, a to pořádně velký pytel. Pozitivně oceňuji i to, že tvůrcům vyšly hrátky s časem. Je velmi častým jevem, že když se někdo rozhodne prolínat více časových rovin, tak to velmi snadno, rychle a spolehlivě domrví. Za mě slabších pět kusů. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"You went down thirty years ago, pal." Mám rád tyhle filmy o propojení několika časových paralel. Snímek Frequency mi přijde jako mix filmů Stay a The Butterfly effect..výborný mix. :) Dennis Quaid i Jim Caviezel (dnes znám jako James:)) jsou méně známé tváře, což celkovému příběhu jen nahrává do karet. Nic od nich nečekáte a dostanete toho dost. Zkrátka, pokud vás zajímá podobná tématika a jste ochotni povolit uzdu fantazii, Gregory Hoblit připravil snímek přesně dle vašeho gusta. "You just don't know it yet. I'm still here, Chief." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Film bol natáčaný v New Yorku. (dyfur)
  • Frankův poznávací kód W2QYV ve skutečnosti patří Niagara Radio Club v Lewinstonu v New Yorku. (HellFire)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Heat Wave“ od Martha Reeves & The Vandellas. V 7. minutě hraje „Suspicious Minds“ od Elvise Presleyho. V 69. minutě hraje „Sookie Sookie“ od Steppenwolf. Při rvačce na WC hraje „On The Road Again“ od Canned Heat. Ve 74. minutě hraje „Sea Of Love“ od Phil Phillips. (Duoscop)

Reklama

Reklama