Reklama

Reklama

Odposlech

  • Itálie In ascolto (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rozčarovaný a zklamaný agent americké Národní bezpečnostní agentury, který byl odeslán, aby operoval na území Itálie, začíná mít pochyby o svém poslání. A situace zajde mnohem dál. Po čase se stává špiónem, který jde po krku agentuře, od níž sám zběhl. Vysoko v italských Alpách začíná jeho mise zaměřená proti futuristickému výzvědnému zařízení, největší odposlechové základně na světě. A v boji proti vlastním, elitně vycvičeným lidem mu může napomoci pouze solidní arzenál a vlastní důvtip. Mezinárodní konspirace vedená americkými tajným službami musí být okamžitě zmařena. Tváří v tvář se jí postaví Michael Parks jako agent James Wagley, muž, který se nezastaví před ničím v napínavém thrilleru z roku 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Matty 

všechny recenze uživatele

Neotřele vystavěný thriller s americkou zápletkou a italskou lehkostí (humor podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství). Postavy jsou rozvrženy standardně: mladý hejsek kontra samotářský mazák s nešťastnou minulostí a dobrými konexemi; nestandardní je pramen většiny napětí, neboť „ty hodné“ (kteří až tak hodní nejsou) a „ty zlé“ (kteří pouze myslí tržně) povětšinou dělí – stejně jako v bourneovské trilogii – desítky kilometrů. Často ani netušené odposlouchávání kýmsi cizím vyvolá větší nervozitu než střelné zbraně, na něž v závěru jako vystřiženém z béčkové akce přesto dojde. Pokud snadno podléháte konspiračním teoriím, nejspíš po zhlédnutí Odposlouchávání promptně odpojíte pevnou linku a svůj mobil utopíte v nejbližší říčce. Varovné titulky před titulky naznačují, že filmaři chtěli nejen pobavit v technologiích méně zběhlého diváka, ale též vzbudit paniku, což je na podobně triviální podívanou přece jen příliš ambiciózní záměr. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Francesca Savelli nám opakovaně volá a mluví sama se sebou o sexu." To je ale podivné. Nicméně mě vždycky bavily konspirace, odposlechy, odborné finty a paranoia v prostředí plném aktivních i vyřazených agentů. Já jsem se při tomto odposlouchávání zkrátka pobavil i napnul a o to mi u filmů jde až v první řadě. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V posledních letech jsem neviděl mnoho italských filmů. Popravdě si snad na žádný krom Odposlouchávání (Listening) nevzpomínám. Díky tomu jsem byl velmi mile překvapen kvalitou filmu, vybranému tématu i všeho okolo (některé záběry jsou velmi zajímavé a netradiční). Film předkládá velmi kontroverzní pohled na svět plný odposlouchávání, paranoidního sledování a "několika mužů" v pozadí, kteří tohle všechno řídí. Výsledek? Velmi příjemných 105 minut s dobrými herci (Michael Parks neskutečně připomíná Johna Voighta ...klon?Dvojče?) a překládá zajímavé poznatky o dnešním světě plného technologie sahající za představivost většiny z nás. Když už váš celý film nechá chladným, tak si aspoň pamatujte, že není dobré sbírat "podivný" kufr ze země a nosit ho domů... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

až po šestnácti letech od natočení  se ukazuje, jak byl scénář nadčasový.Přímo čítankově!Každá akce budí reakci.Pokud tedy jedna strana strana vymyslí něco "geniálního"pro šikanování lidi,druhá strana anebo několik stran nezůstane pozadu.Pokud by se nevymýšlelo nebyli jsme dneska tam kdy jsme .V..... A to se v té době nevědělo o exstenci dronů. ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Hollywood like movie. Po první půlhodině jsem znechuceně nadával - zase další konspirační film, copak jich už nebylo dost? Na konci jsem ale konstatoval, že takových, kde zlo zvítězí a dobrák ostrouhá, není nikdy dost - zlatá škola evropského filmu se šťavnatým unhappyendem. A to tím spíš, že kladný hrdina je vcelku docela kladný a záporňákovi jeho nechutnost dokážete uvěřit. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Maya Sansa získala od Viareggio EuropaCinema platinovou cenu pro nejlepší herečku. (Terva)
  • Giacomo Martelli získal na mezinárodním filmovém festivalu Taormina v Itálii cenu za nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama