Reklama

Reklama

Novinář Ludo je za zničení střechy luxusního hotelu odsouzen k veřejně prospěšným pracím v mateřské školce, kde se po letech opět setkává s Annou, kterou jako malou šikanoval. Ta je rozhodnuta mu vše vrátit i s úroky... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (107)

Sundance.cz 

všechny recenze uživatele

Od německé produkce jsem nečekal hodně, ale ani málo. A ouha jaké to překvapení. Zajíček bez oušek je film, u kterého jsem se vážně nenudil. Míst k zasmání tam bylo dost. A takových romantických komedií je v poslední době málo. Asi ve 3/4 filmu se dal děj ukončit romantickou scénou a bylo by to na výtečnou, ale Til Schweigeren šel ještě dál. Uvidíme, co nám přinese Kuře s ušima. Za mě 85 %, bravo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Možná fakt, že se podstatná část filmu odehrává v mateřské školce, svedl scénáristu k tomu, že i charaktery dospělých odpovídají spíše dětskému chování. Anebo mateřská školka byla poslední ucelené vzdělání, které scénárista získal. Jak jinak si totiž vysvětlit, že se hrdinové chovají přihlouple dětinsky a vedou spolu zcela pomatené dialogy? K tomu ještě musíme přidat trapné berličky, které děj postrkují násilně dopředu, jako například "náhodně" otevřené dveře do bytu, takže hlavní hrdince nic nebrání spatřit svou lásku v posteli s úplně jinou ženou. Nebo scéna vyznání, kdy to podstatné sdělení vždy znovu přehluší lodní siréna - to bylo snad inspirované Smoljakovým povídáním o vodníkovi ve filmu Na samotě u lesa. Hrdinka se na první rande obleče a namaluje jako modelka, ale na filmovou premiéru, kde ji čeká pózování na červeném koberci, si vezme svetřík se zvířátky a snad dokonce ještě poblitý od dětí z mateřské školky... ____ Ostatně i láska mezi ústřední dvojicí vypukne zcela nesmyslně, u obou z páru se projeví najednou jako zásah z čistého nebe, když teprve scénu předtím si byli lhostejní, nebo se i nesnášeli. ____ Kladem snímku jsou sympatičtí herci, závěrečná pomsta taxikáři a dva dialogy - jeden o nezávazných vztazích a druhý o intimnostech - ty bych, kupodivu, i podepsala, ale jinak je to jen plácání do vody. /16. 12. 12./ ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem si jistá, že jsem dobře vybrala - že přesně na 111 minut čistého času vypnu a po středně náročném pracovním týdnu budu relaxovat u vtipné a svěží komedie se sympatickými protagonisty a s nevyhnutelně šťastným koncem. Poučení ? NIKDY nevěřte svým vlastním tipům, NIKDY nepřistupujte k žádnému filmu s přehnaným očekáváním. Nedokážu pochopit, jak na VELICE slibný úvod může plynule navazovat absolutně nesourodá směs inteligentního, méně inteligentního a naprosto stupidního humoru - nedokážu pochopit, že nějaký snímek může TAK zbytečně a hloupě odepsat sám sebe. Proč ? A jak to proboha udělal ? Na to je snad zapotřebí nějakého zvláštního talentu, jinak si to neumím vysvětlit. Na druhou stranu - moje chyba: Co jsem asi tak mohla čekat ... od pochybného zajíce bez uší ... ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Hm, docela milá romantika, která rozhodně nenudí. Sice je to krapet kýč, ale to nemění nic na faktu, že se jedná o dobrý film, kde to mezi ústřední dvojicí funguje tak jak má a místy je i dost vtipný a hlavně bych snad jaktěživ nečekala, že jednoho dne v komentáři budu chválit německý romantický film. Sem si myslela, že kombinace kvality, romantiky a Německa neexistuje.....a ono jo. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Niektoré momenty mi pripadali ako vystrihnuté z nechutných nemeckých komédií a niektoré zase akoby ich vymyslela Rosamunde Pilcherová na objednávku súdruhov z NDR. Tú rozhodujúcu tretiu hviezdičku, ktorou sa u mna film stáva pozerateľným, som dal za nádherné ústa Nory Tschirner (veľmi podobný úsmev má aj Audrey Tautou)... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Plyšový zajíc bez uší, kterého v rámci výkonu trestu Ludo ve školce ušije, inspiroval tvůrce pro originální pojmenování filmu-Keinohrhasen (v češtině „Bezušáci“) a jeho podobizna se objevuje také v dalším Schweigerově snímku 1 a ½ Ritter (Stopadesátiprocentní rytíř) v erbu hlavního hrdiny. (KS)
  • Scéna s Matthiasom Schweighöferom a Norou Tschirner na červenom koberci bola natáčaná na skutočnej ceremónii - nemeckých Bundesfilmpreise. (Karush)
  • Meno Ludo pochádza z latinčiny a znamená "hrám sa". (Karush)

Reklama

Reklama