Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (132)

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Výborný koncert, orchestr, který se jen tak nevidí. Poetické představení hrdinů, byť zpracované do 4 hodin, ale každého hrdinu jste dostali naservírovaného na stříbném podnose za zvuků perfektně vytvořené a vybrané hudby. Zack si film udělal podle jeho představ a já si jeho delikatesu vychutnal. 95 %

plakát

Prezidentka (2022) 

Mě to nenadchlo, ale ani neurazilo. Film na pohodový večer bez nějakého velkého očekávání. 60 %

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Já byl nad míru spokojený. Mám rád Svěrákovic rodinu a tohle bylo pro mě téměř dokonalé. Spousta skvělých hlášek, originální pojetí filmu (nevybavuju si na české scéně nic podobného), velmi mnoho situací z reálného života a částečná podobnost s Vratnými lahvemi, kde je jasně znát scénáristické "tak já to mám rád". Prostě já se skvěle bavil a za tohle bych rád (nejen) pánům Svěrákům potřásl pravicí.

plakát

Orange Is the New Black - Zvířata (2016) (epizoda) 

To, že tam je dost nereálných věcí, jsem si už zvykl. Ale tohle bylo už dost přes čáru. Všechny na místě zastřelit, především režii, za neposkytnutí první pomoci.

plakát

Schumacher (2021) 

Jako jo, dokument fajn, obsahově asi to důležité má. Ale... vůbec se mi nelíbilo zpracování. Celé to bylo kostrbaté, neučesané, žádná příprava na další etapu života - najednou jsme tam skočili a byli tam, žádný přechod. A to si "majk" nezaslouží. Vcelku to vidím jako průměr - 55 % (3*).

plakát

V oku hurikánu (2018) 

To je zase mix asi jako když si nalijete vajčňák do vína. Postavy mají moderní gravitační boty a dokážou ustát i ten největší huríkán. A k výčtu žánrů zapomněli napsat komedie. Jo hurikán, ten tam je jako doplněk akčního filmu. A tak nějak to celé nefunguje. Je to asi jako kdyby k potápějícímu Titanicu připlul Jack Sparrow a tonoucí Capriově posádce hodil Nema v okurkáči na pomoc. Prostě koukat se na to dá, ale kolikrát si řeknete "Co to jako bylo?" 40 % (**)

plakát

Vřískot (2022) 

A pojďme si udělat další díl Vřískotu, když už jsme probudili Sněženky a jiné filmy. Vřískot sérii jsem sice taky "nežral", ale bylo to koukatelný. U tohodle jsme se dost často i smáli. Ano, být to komedie, dám asi i o hvězdičku navíc. Ale tady bylo více absurdit, než u běžného hororu (a že i u těch jich bývá hodně). Ale jak už tu zaznělo - postřelený vrah z nemocnice nebyl v dalším ději ani jeden. A když už jsme u té nemocnice, wau, ta byla prázdná. Nikde žádní doktoři, sestřičky, ani pacienti. Dr. House by si v takové nemocnici nudou kousal nehty u nohou. A herci, jak po několika bodných ranách jsou ještě akční - normálně na nominaci na Avengers. Z úcty k tématu 35 % (*).

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Vlakové prostředí mám rád a natěšený jsem se podíval na tento film. Začátek vypadal slibně a pákrát jsem se i zasmál, ale postupně film upadal do absurdnosti až trapnosti a často i nelogického chování postav. Herecký výkon mi přišel dost podprůměrný a film tak ztratil na zajímavosti. Slabé 2* (40 %)

plakát

Machři 2 (2013) 

Tak nakonec tomu dám 4 * (70 %), dost jsme se zasmáli a bláznivých komedií je čím dál méně. A mohlo to být mnohem lepší, nebýt těch fekálních vtipů (čůrající sob, apod.), které film degradovaly na úroveň mateřské školky.

plakát

Šest výstřelů (2012) 

Tak špatné to nebylo. JCVD začal dělat i něco jiného než hmaty, chvaty a údery, v některých částech filmu dokonce vypadá dost seriózně a člověk by si u něj i ten steak koupil. 60 % (***)