Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný "spin-off" v přestávce na poslední sérii. V Razoru se ukazují některé události, o kterých jsme slyšeli v předchozích sériích (zastřelení XO admirálem Cainovou atd), ale hlavně i jistý posun v ději. Potkali jsme údajného Boha Cylonů a to už něco znamená. Dále mě hodně potěšily scény z první cylonské války a mladý Adama, který narazil na "porodnici" Cylonů... Tenhle film prostě dokresluje výbornou atmosféru seriálu. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Vynikající příspěvek do BSG univerza. V podstatě se jedná o další, drobet delší díl, který nám poví něco o Pegasu. Shaw, jakožto hlavní postava je sympaťačka a její představitelka to zahrála velice dobře. Stejně tak ostatní odehrály to, na co jsme u nich zvyklý ze seroše. Jsem rád že jsem se po dlouhá době rozhoupal a konečně se na tohle podíval. Moc rád jsem se zase vrátil do mého oblíbeného vesmíru. Pro fandy seroše je tento film povinností. Ostatní by se na to taky měli podívat. Jedná se o velice kvalitní sci-fi, která se neztratí ani vedle řekněme Prométhea nebo i StarWars. Ostatně pro mě je BSG nejlepší vesmírnou sci-finou jakou jsem kdy viděl, proto si dovoluju srovnávat s takovými velkými jmény. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

On film je něco úplně jiného než seriál, i když se jedná o film s tím seriálem propojený, tak jsem se krapet obával, aby z toho nevypadl jen nějaký zbytečný dodatek. Naštěstí se tak nestalo a Břitva pro mě perfektně obstála. Už jenom kvůli tomu, že se věnuje hlavně událostem na Pegasu a to jak současných (v tu chvíli), tak i těch z minulosti, takže zde vidíme drsná rozhodnutí Cainové, o kterých jsme v seriálu převážně jen slyšeli a samozřejmě i to, jak Pegasus zajal svého jediného cylona. A děje se toho tady mnohem víc a ve finále jsem měl pocit, že to po celou stopáž bylo dostatečně naplněné. Navíc tady bych výjimečně snad ani neměl problém, kdyby to trvalo o něco déle. Bez znalostí aspoň prvních tří sérií samozřejmě nemá smysl se na to vůbec dívat a o to víc mě překvapuje, že se našli tací, kteří se na to podívali úplně bez znalosti seriálu... To ale ponechám stranou. Já mám seriál už nějaký ten pátek za sebou a tenhle návrat k němu jsem si patřičně užil. A jsem rád i za to, že se tu aspoň v drobných rolích objevily některé z nejvýznamnějších postav celého seriálu. Ty sekvence s nimi jsou sice více čí méně zbytečně, ale nebylo by to bez nich ono. Silné 4* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ostatní to už řekli, ale proč to nezopakovat - BSG Razor je jen zbytečně matoucí ztrátou času, pokud nemáte za sebou minimálně dvě série nejbáječnější sci-fi akční jízdy v této i jakékoliv jiné galaxii. Jste-li jedním z těch šťastnějších (tedy divákem/fanouškem BSG), přivítáte Razor jako velmi trefné doplnění již viděného a utvrdíte se v názoru, že sex není žádná od citů izolovaná zábava, kterou lze provozovat bez rozmyslu:) Kvalitní audiovizuální forma je přítomna i zde, ale po stránce příběhové už tahle břitva svému jménu čest moc nedělá - i když ještě nejde říct, že by to bylo tupé, osud hlavní hrdinky a její "interakce" s ostatními postavami jsou až příliš předvídatelné, a vzhledem ke standardům seriálu špetičku laciné. Takže co s tím? I když budu tento film hodnotit jako součást "fenoménu", se kterým jsem jakžtakž obeznámen, a leccos mě tu opravdu potěšilo, nemůžu si nepřipadat jako čtenář nejmenovaného Dickensova kusu, který onen román zhodnotil slovy: "Ne tak dobré, jako jsem čekal." Ono je tu totiž ještě tu druhé leccos - leccos, které mi naopak opravdu chybělo. Byla tu jedinečná možnost rozebrat admirála Cainovou až na kost, a bohužel jsme uvízli někde v půli cesty. A ještě hůř je na tom chuděra Kendra - u té by mě vážně zajímalo PROČ se rozhodla tak jak se rozhodla, a přitom nejsme při závěrečných titulcích odpovědím o nic blíže než při tom moooc pěkném úvodním monologu. Já vím, že celý Razor je o rozcestích a rozhodnutích, ale to nemůže být omluva pro takovou lajdáckou práci s takto "kontroverzními" hrdinkami. Je to škoda, Razor mohl být něčím víc než jen výplní lačných chřtánů BSG fans - ale i tak není proč litovat doby strávené pro změnu na palubě Pegasu. Dávám 70% A OPAKUJU PŘÁTELSKOU RADU - KDO NESLEDUJE BSG, AŤ SE PROBOHY NEDÍVÁ ANI NA RAZOR. Díky;) ()

Nekromacer 

všechny recenze uživatele

Jako fanda BSG naprosto jasná 5, ale pro toho, kdo sledoval (sleduje) flasbacky k tomuto filmu uvolněné to musí nutně být zklamání, pohled na padajícího Adamu střílejícího na plecháče, tak sem si představoval většinu filmu (snad to ten další dožene). Jinak dozvědět se, proč Starbuck zažádala o přeložení z Pegasa na Galacticu a proč k tomu řekla co řekla, za to podívání rozhodně stálo :-) ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama