Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Skvelý prívesok k výnimočnému seriálu. Predstavuje nám dve výrazné ženské postavy - tvrdú majorku Kendru Shaw a nekompromisnú admirálku Helenu Cain. Bohužiaľ vykreslenie ich charakterov je dosť polovičaté, chcel by som sa o nich dozvedieť viac než mi povedal film. Príbeh je tiež trochu béčkový a jeho smerovanie predvídateľné. Na druhú stranu ma ale potešilo ukázanie starých cylonských modelov a staré dobré moralizovanie presne v duchu seriálu. Každopádne je tento film určený pre fanúšikov a ten kto nevidel aspoň jednu sezónu seriálu tu nemá šancu. 8-/10 ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Kriste pane, kdo tu zase řeší, že to nerozvíjí ústřední linii příběhu? Je to snad spin-off, ne? Tak proč by se měli plácat v zážitcích posádky Battlestar Galacticy, když se to týká úplně jiných lidí a úplně jiných situací? Kdo miluje Battlestar, ten bude ve svém živlu, kdo ne, pro toho je to stejná ztráta času jako seriál samotný. Já patřím k té první skupině, takže si rochním. Kvalita se hodně blíží, jenže moje nejoblíbenější postavy, hlavně Adama, se tu spíš mihnou. Ti ostatní bohužel nejsou "rozpracovaní" tak důkladně, jak bych čekala, a příběh místy krapet vrže (nemluvě o občasných maďarských titulcích :-). Za pohled na Huskera a rozpitvané hybridy to ale stojí, nemluvě o parádním mrazení v zádech! ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Film určený především pro fanoušky (před jeho shlédnutím je nezbytná znalost událostí 2. série), který zajímavě doplňuje ústřední seriálovou linii. Jedná se v podstatě o takový prodloužený spinoff, jehož hodnota netkví ve své samostatnosti (hlavní zápletka filmu není nic moc), nýbrž právě v provázanosti se seriálem. Přináší tak odpovědi na otázky, které každému divákovi přišly při sledování druhé série ve spojitosti s osudem Battlestar Pegasus na mysl. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní výplňový dvojdíl patřící chronologicky někam do druhé série - ta byla z celé BSG zatím imho nejlepší a to hlavně díky konfliktům s/na lodi Pegasus o které je celý Razor. Jako běžný film samozřejmě nefunguje, ale mezi jdnotlivými díly patří jednoznačně k nadprůměru, i přes mírně zmršený konec s infiltrací Cylonské lodě (který je víceméně nelogický, nesmyslný, hloupý a... velmi patetický) 7/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro fanoušky BSG. Pro ostatní rozhodně nejen ztráta času, ale i zbytečná snaha dostat se do vesmíru, v kterém tímto okamžikem žije asi 45tisíc lidí na několika malých a jedné velké vesmírné lodi a hledají svůj domov. Nový bájný domov. Jako doplnění "mytologie" Pegasus je to rozhodně slušný počin, ale nejvíce na něm oceňuji odvahu připomenout starou sérii BSG z dob první války cylonů s lidmi. Po chvíli sledování co a jak se dělo na Pegasus(a hlavně proč) se naskytne skvělá příležitost podívat se na výtvor cylonů z první války, který opravdu stojí za to. Nebál bych se prodloužit závěr filmu. Škoda, že režisér byl proti. Nebral bych to jako nálepku na ránu všem fanouškům, kteří netrpělivě očekávají další sezonu. tento snímek měl vzniknout a je dobře, že vznikl. Prostě se jen objevilo příjemné "okno", které dovolilo ho natočit a vydat. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama