Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 1
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $44,277,350Tržby Celosvetovo $108,333,222Tržby za predaj DVD v USA $16,194,061 //počet predaných kusov 978,087║ Režisér P.J. Hogan hoci rutinérsky ale stráviteľne podáva šablónkový príbeh o slečinke prebíjajúcej sa k práci svojich snov. Tú hrá usmievavá a okúzľujúca Isla Fisher(zapasovali mi už vo filme Ako uloviť družičku), takže bez väčších problémov som si film užil a miestami aj pobavil. /60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Big Spender - Girlicious ,2. Again - Natasha Beddingfield ,3. Uncontrollable - Adrienne ,4. Don't Forget Me - Macy Gray ,5. Stuck With Each Other - Akon/Shontelle ,6. Fashion - Lady Gaga ,7. Accessory - Jordyn Taylor ,8. Music In the Sun - Rihanna ,9. Girls Just Wanna Have Fun - Greg Laswell ,10. I Would Do Anything For You - Rick Ocasek ,11. Bad Girl - The Pussycat Dolls ,12. Take Time To Love - Trey Songz , ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Čas od času má člověk chuť pustit si pro relaxaci nějakou nenáročnou komedii. Ale, proboha, ne tuhle! Film totiž není ani jedno ani druhé. Za prvé: není to komedie a to zcela vážně - vtip se v tom nenajde. Za druhé: nejde o nenáročný snímek - klade totiž nesnesitelné nároky na divákovu trpělivost a shovívavost, aby tenhle paskvil dokoukal do konce.___ Takže tu máme příběh o dívce, která obsedantně nakupuje, protože jí to přináší uspokojení, ale ničí ji to finančně. To se dá uchopit různě, tady to ale vůbec neuchopili a celé vyprávění se jim vymklo z rukou. Ženy jsou tu (až snad s výjimkou hrdinčiny kamarádky) samé karikatury pištících holčiček, přehnaných femme fatale nebo snobských ledových královen. ___Pokusy o lehké vyprávění ze začátku sice nevychází (jak jsem psala: vtip tu nenajdeš), ale pak se odhalí dívčina zoufalá finanční situace a všichni se na ni hned začnou dívat jako na vražedkyni malých dětí, která navíc přenáší ebolu. Když se dívka přece jen nějak se svou minulostí vyrovná, tak ji zas všichni začnou hned oslavovat, jakoby zachránila světový mír, vyřešila problém s odpady a navrch ještě vynesla koťátko z hořícího domu. ____ Nehledě na naivní motiv, který snad naposled slavil úspěchy před válkou, že totiž dívka na základě jediného článku, který napíše, získá celosvětový ohlas, takže jí k nohám padají všichni prestižní nakladatelé a chtějí ji za každou cenu získat. ___ Je to jednoduše splácanina bez vtipu. /1. 12. 14./ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Devil´s name? Prada. Podobně jako filmy o drogách, snímek o závislosti na nakupování je pro mě tak trochu sci-fi realita, protože až na výjimky pokládám nákupní činnost (především v oblasti textilu) za trest úměrný veřejným pracím. Nicméně kdybych žila v New Yorku, metropoli světového shopoholismu, mluvily by na mě figuríny z výloh a jinou radost než přeplněný šatník od světových značek bych ve svém životě neměla, možná bych stejně jako hlavní hrdinka bojovala s ostatními zoufalými ženami o poslední kus ohavné blůzy zn. (Dosaďte jméno, jehož cena vám vyráží dech:) Velmi ráda bych psala o tom, jak mezi hadříky a spodničkami plavou kusy moudrých pravd o tom, že život na dluh je zkáza mikro i makroekonomiky, velmi ráda bych konstatovala, jak bystře ten film kritizuje zvěrstva konzumerismu, velmi ráda analyzovala, jak vypovídá o generaci "Nosím, tedy jsem. " Jenže nemohu. Tenhle pokus lavíruje mezi popelčím příběhem /ačkoli tahle nešťastnice má střevíčků plnou garsonku) a těmi nejpovrchnějšími dialogy Sex and the city. Chybí tomu sofistikovanost, nadhled a humor, od úplné zkázy to zachraňuje jen roztomilý kukuč Isly Fisher, sympatické gentlemanství krásného Hugha Dancyho, snesitelné řemeslné standardy a přijatelný soundtrack. Chlapce z toho vynechte- zelená šála by je po půlhodině uškrtila- a dívkám bych doporučila spíš zajít do sekáče: na My best friend´s wedding. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Pro mě zaručeně fungující antidepresivum, které mě vždy hodí do té správné nálady. Taky to bude tím, že i já sem shopaholic, takže je to tak trochu mé téma. Ve filmu je vše, co jsem od něj očekávala, pozitivní atmosféra, sexy rozcuchanej herec, ňoumovsky vypadající vymahač dluhů i mrška Alicia "bitch longlegs". Hudba je fajn, film příjemně ubíhá a má plno vtipných momentů. Dokonce je dejme tomu i výchovný. A pamatujte si, že "Cost and worth are very different things." ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Isla Fisher, která ztvárnila Rebeccu Bloomwoodovou, je ve skutečnosti jen o 14 let mladší než Joan Cusack, která si zahrála její matku Jane. (Pethushka)
  • V jedné scéně se Rebecca na něco ptá své spolupracovnice, ovšem za dvě vteřiny se spolupracovnice v záběru již nenachází, jedná se tedy o nepovedený střih. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama