Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho sestřičce, hluchoněmé Max adoptovat třetí dítě. Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je prostě "jiná". V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 219)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me docela prijemny prekvapeni. Sice ne pribehove, tyhle posahany deti jsou v hororu kazdou chvily, ale je fajn, ze "roztomila holcicka" si nehraje na roztomilou moc dlouho a uplyne chvilka a zacne vyvadet. A nastesti ne nejak skryte, kdy by clovek jen hadal, co provedla, tady jde pekne otevrene do akce a pomaha si treba kladivem nebo benzinem. Akorat je skoda, ze i pres par hodne silnejch scen a par slusnejch lekacek nema film buhvijak napinavou a hororovou atmosferu. Nicmene i ty slabsi chvile zachrani herci, Sarsgaard a Farmiga hrajou na horor skvele, Roden v pidi rolicce potesi a Fuhrman je proste perfektni, sice to pusobi tak trochu na efekt - ted se tvar mile a ted se honem mrac a jeji neustaly vyskakovani na vsech mistech soucasne je trochu prehnany, ale funguje to a jeji zaverecna promena me fakt prekvapila, docela zajimava pointa. Takze celkove slusny 4*. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál a nulové využití. Že Jaume Collet-Serra nebude žádný talent bylo jasné už od Domu voskových figurín. Vrší jedno blbé klišé za druhým. A vůbec, nemáte pocit, že ty zlý děcka se v hororech už tak nějak vyčerpaly? Jinak souhlas s návrhem DaViDa'82 na český remake. Přesně to samé mě taky napadlo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $41,596,251Tržby Celosvetovo $78,337,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,627,665Tržby za predaj DVD v USA $15,750,697Horror roka 2009! -a možno aj posledného desaťročia- Až na klasický mierne predlžovaný záver, to je neskutočne vyšperkovaný horror, gradujúci po celý čas, napätie sa dá krájať, sirota Esther v podaní neznámej Isabelle Fuhrman je najkrutejší a najlepšie stvárnení psychozabiják za hodne dlhé obdobie, miestami mi chodil nechutne mráz po chrbte, čo som fakt už dlho nezažil a jej adoptívna matka Kate (Vera Farmiga) by si za to trápenie a svoj herecký prejav zaslúžila aj nomináciu na Oscara. Režisér Jaume Collet - Serra ma len nedávno milo prekvapil s Múzeum voskových figurín a teraz mi len potvrdil že v tomto žánri je fakt doma, takže vypadá to fakt na sľubní talent a do budúcna sa teším čo ešte šikovné ponúkne. /100%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Esther mi v hlavě bourala veškerý zákony nervy drásajících okamžiků a neočekávaných zvratů. A mohl za to především tatík z rodiny, kterého si zahrál Peter Sarsgaard. Ten totiž za celej film svý vlastní manželce nedal vůbec nic za pravdu a pořád jí jenom kritizoval. Já sám se divím, že to Vera Farmiga vydržela, ale už jenom pro tenhle fakt, díky kterýmu vlastně film byl tak brutálně napnutej, mě to štvalo. I když to perfektně fungovalo. Další věc je, že jsem se těšil na Rodena a on si tam zahrál jenom na chvíli jednoho estonského doktora. Tak, zaplaťpánbůh za to, ale má na víc, to je jasný. Přesto je Orphan snad jeden z nejvíc ne, hnusných, ale nervy drásajících filmů, co jsem snad kdy viděl. Půl hodiny před koncem jsem si neuvěřitelně přál, aby byl konec, ale to bych zase přišel o tu hromadu zvratů, co se tam nakonecukázala. Dobře natočeno, od malé Isaebelly Fuhrman perfektně zahráno. Klobouk dolů. Pět nemůžu dát, protože mi při sledování bylo odporně, žaludek se mi svíjel v křečích a já se málem udusil, když jsem si uvědomil, že jsem v několika scénách přestal dejchat. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Skvělej psychoteror, co mě velmi překvapil vezmu-li v potaz, z jaký dílny tenhle výrobek pochází. Stupňování napětí je dobrá věc a taky se opravdu povedlo. Naprosto skvěle se tu taky předvedla Vera Farmiga, jejíž výkon mi na takovej film přijde možná až moc dobrej. Isabelle Fuhrman byla extrémně na zabití (to berte jako plus). Jenom obyčejně sympatickej Sarsgaard je tady na odstřel, čemu tenhle blbštajn věří, to je fakt na pováženou. Jak říká Chermy - proč věří divnýmu děcku, když má doma Veru, to mi fakt mozek nebere. A vidět Rodena je taky fajn, klidně tam mohl bejt častěji. Možná stopáž mohla bejt kratší a zážitek by byl lepší, na druhou stranu pointa patří rozhodně k těm zajímavejm a nečekanejm. Jaume se po nuďárně Dům voskových figurín předvedl v mnohem lepším světle. Škoda, že potom přišlo Unknown. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Ve filmu zazní také píseň „The Glory of Love“, kterou napsal Billy Hill a nahrál Benny Goodman v roce 1936. Později vzniklo několik coververzí. Skladba již byla dříve použita v několika soundtracích (např. v britské fantasy komedii Rozmarný duch – 2020, kterou původně napsal jako divadelní hru Noël Coward). (noelcoward73)
  • Fotografie ústavu Saarne je ve skutečnosti Alma College v Saint Thomas. Budova byla zbourána v roce 2008. (TomikZlesa)
  • Jazyk, kterým mluví recepční v ústavu Saarne, je estonština. (Chatterer)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

03.11.2020

Horor Sirotek z roku 2009 vyprávěl o páru (Vera Farmiga a Peter Sarsgaard), který po smrti svého nenarozeného dítěte adoptoval záhadnou devítiletou dívku jménem Esther (Isabelle Fuhrman) pocházející… (více)

Hororový Sirotek dostane prequel

Hororový Sirotek dostane prequel

21.02.2020

Hororový tvůrce William Brent Bell (Brahms: The Boy II, Ďábel v těle) se upsal režii pokračování thrilleru Sirotek od režiséra Jaume Collet-Serry. Nebude se však jednat o klasický sequel, nýbrž o… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama