Reklama

Reklama

Alex Wright je velkým fanouškem filmu Grave Encounters a je doslova posedlý snahou získat důkaz o tom, že události, které se ve filmu staly nejsou smyšlené. Proto se rozhodne s přáteli vydat do psychiatrické léčebny, ve které se původní účastníci filmu setkali s nepřestavitelným zlem. Jenže jeho posedlost ho může stát život a také životy jeho přátel. Skupina bude muset využít všech svých znalostí Grave Encounters, aby se z toho dostali. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Po obstojnom záujme o found footage horor Grave Encounters prichádza po roku jeho pokračovanie, ktoré z neho priamo vychádza. A to nielen príbehovo, ale aj "reálne", keďže sa zaoberá ľuďmi, ktorých pôvodný film uchvátil natoľko, že sa rozhodnú navštíviť psychiatrické priestory kde sa odohrával, aby si overili, či tu pôvodní aktéri skutočne mohli zmiznúť. Samozrejme narazia na niečo podobné a v duchu originálu si všetko handy-camujú. Rozbeh je síce strašne zdĺhavý, prestrelený, ukecaný a hodnú chvíľu trvá, kým sa začne diať niečo, čo by pripomínalo horor. Chválim však následný rozvoj deja a nadstavbu na originál, ktorá pekne sedí, i keď je všetko o niečo väčšie; väčšia stopáž, viac motačiek, lokácií, zámerov, postáv, akcie, ale aj lepšie vybavenie a viac efektov. Mne sa to zdalo približne rovnako dobré ako jednotka (teda zľahka nadpriemerné) a myslím teda, že komu sa páčila, bude sa mu páčiť aj pokračovanie. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Recyklace atmosférické a povedené jedničky. První třetina se snaží tupé publikum, hádám převážně teenagerů, přesvědčit, že první díl byl fakt found footage, takže v čele s klonem Roberta Pattinsona se ve zbylých dvou třetinách vydáváme prožít prakticky to samé, co hrdinové z "originálu". Herci tentokrát přehrávají, postavy nesympatické, jako všechny charaktery tohoto aktuálně boom hororového subžánru opakují ty samé chyby a hlášky (např. "Pojďme se rozdělit!" nebo "Dej sem tu kameru, hochu! Okamžitě ji vypni, já tě tohle točit nenechám!") a točí se kdejaký nahánění ptáka (pozor, tentokrát doslovně!). Paranormálna podle pravidel pokračování zákonitě přibývá, ale tím pádem se vytrácí husina, protože už je toho ukázáno tak trochu víc, než by se slušilo. A konec ve stylu Kostky? Snad jediný, co je v tomhle díle novinkou, ale už mi to přijde jako nějaký začátek konspirační teorie. Stačilo zůstat při tom, že na bejvalej psychině řádí duchové, kteří nemají klidu, protože tu kdysi probíhaly otřesný experimenty. Už sama představa je to strašidelná a dost na tom, že laická veřejnost dříve tyto domy takto podobně vnímala ;) ()

Reklama

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Po tom co mě zaujal první díl jsem od GE2 měl určitá očekavání,bohužél jak už to většinou u dvojek bývá pravidlem, stojí za hov*o :) První polovina filmu bylo to nejhorší co jsem kdy zažil ať už herci u kterých jsem bouchal šampus po každém umrtí tak atmosféra filmu naprosta kopírka prvního dílu v mnohem horším provedení. Jedina věc za kterou uděluji hvězdičku je ten přerostly sráč ve ventilační šachtě ten se opravdu povedl. 1* a nikdy více. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postavy sa mi tentoraz páčili. Nie že by som sa bál a pozeral sa cez vankúš, čo zvyčajne u hororov veľa ľudí robí, ale pri pár situáciách som sa zľakol a veľmi. Výber miesta výborný, len ma sklamalo vyobrazenie duchov, tie ich tváre mi prišli skôr smiešne. Škoda len toho konca, mám v hlavne veľa otázok a nezrovnalostí, ale aj cez to je to za poslednú dobu jeden z najlepších hororov, čo som videl. Postupné zvyšovanie intenzity paranormálnych javov je to, čo mám na podobných hororoch rád. Určite jedna z najdesivejších duchárčin posledných rokov. Autentická forma sfilmovania ručnou kamerou nie je pre tentokrát len kópiou nápadu úspešných hororov, ale maximálne efektívne využitým nápadom. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru je Grave Encounters špičkový (amatérsky) horor. Film je sám o sebe veľmi kvalitný aj vďaka scenáru, no prevedenie je už o niečo horšie. Skvelú hororovú atmosféru si udržíte a to je v horore poďľa mňa hlavné. Asi bolo chybou pozrieť si dvojku hneď po jednotke. Druhý diel bol viditeľne slabší, nemal potrebnú dávku adrenalínu, a hlavne na konci stratil svoje čaro. Škoda.. 50%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevují záběru z prvního dílu. (konvax)
  • Těsně před závěrečnými titulky probliknou na černé obrazovce čísla 49 14 122 48. Jedná se o souřadnice k budově, ve které se film odehrával, k Riverview Hospital v Kanadě. (kery-)

Reklama

Reklama