Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Franki69 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak asi začal soumrak hollywoodských akčních filmů pro kluky. Film asi tenkrát pobavil, Ice –T, Ruthger Hauer nebo G.Busey byli v té době fakt žádané figury. Jenže o bezmála třicet let od uvedení do kin tohle "béčko“ baví zřetelně méně. A to hlavně kvůli neschopnosti režiséra udržet alespoň trochu napětí a vnitřní logiku příběhu. Nepodařilo se a tenhle zpočátku nadějný snímek s výbornou zápletkou začne po rozvleklém úvodu vršit jednu chybu na druhou. A před koncem dojde už i na vyloženě wtf momenty. Vyzdvihl bych zejména šplh po skále s nastřeleným břichem v oblasti jater…Prostě, měla to bejt blbina jako Živý terč nebo Running Man a všichni by byli spokojení. Myšlenka posunout film vyzněním „jako že v současném reálném světě“ opravdu nedopadla dobře. Zkuste si alespoň sehnat film s originálním zvukem, český dabing je vražednější než zbraně lovců, kteří mají opravdu mimořádně nepřesnou mušku. Dávám 35%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Přehlídka druholigových ksichtů v čele s charismatickým Hauerem, přičemž on jako pohříchu jediný podává jakýs takýs herecký výkon - všichni ostatní dost přehrávají. Takový McGinley je vyloženě trapný (v intencích snímku má ale nejspektakulárnější eliminaci) a z rapera Ice-T pózerská topornost přímo teče. Celkově béčkové zaměření filmu přitom není v žádném případě na obtíž, odehrává se v dokonalé lokalitě, se kterou se dalo kouzlit i při viditelně omezenějšímu rozpočtu, čím ale HRA O PŘEŽITÍ vyloženě leze na nerva je (kromě evidentní přemotivovanosti herecké svity) dřevácká tupost scénáře a nemastně neslaná režie. Film tak sice po vlažnějším rozjezdu celkem odsýpá, chybí mu ale trochu nadhled a rozhodně vynalézavost. Tématicky spřízněnému Wooově ŽIVÉMU TERČI tato "hra" nesahá ani po pověstné kotníky (nebo maximálně po ně). II Scénář: Eric Bernt. Hudba: Stewart Copeland. 40% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bezdomovec Mason (Ice-T), je po sérii tragédií, které jej potkají, totálně znechucen životem - a chce s ním skoncovat. Přemluví jej ale dobrovolný pomocník Cole, který Masonovi sežene i novou práci - pár dní pomáhat bohatým lovcům kdesi uprostřed Skalistých hor. Ale na místě Mason zjišťuje, že lovci nehodlají lovit jen divokou zvěř, ale jejich cílem je právě Mason ... Mám rád filmy, které mi dají přesně to - co od nich očekávám. Stejně jako tento - žádné velké moralizování, žádný hluboký příběh, ale plnohodnotná akce od prvních minut až do posledních. Ice-T si bere na paškál jednoho lovce po druhém, každého dostatečně originálním způsobem. Pobavil mne taky závěr :) ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Typická odpověď na Živý Terč, akurát je zde více rozsáhlé a pěkné přírody. Ice - T byl strašně nesympatický a drzý terč, furt se mu něco nelíbílo, furt mamral. Takový nevděčník se vším všudy. Lovící parta byla v pohodě. Gary Busey to mohl dotáhnout dále. Ale kam se všichni hrabou na hovada ze Živého Terče !! ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Přímočará myšlenka filmu pomáhá, jelikož zhruba po půl hodině se jde na věc a akce se nezastaví. Není to úplný majstrštik v oboru, ale malý herecký ansábl filmu rozhodně prospívá protože se tu sešla opravdu výborná jména a každý dostane svůj prostor. Nejvíc samozřejmě Rutger, který je tu famózní. Já se opravdu bavil a tahle naháněčka v lese zase patří mezi to lepší. A asi jeden z best off filmů Ice. Nejdřív zkontroluj hlaveň... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Kousek země, na kterém Mason (Ice-T) žil, je teď parkoviště americké banky. (kellne)
  • Na konci filmu je možné zbadať slová „Three Days Later in Seattle“ a panorámu mesta. Toto je však panoráma Philadelphie, nie Seattlu. Dá sa to poznať podľa mrakodrapov Liberty Place One a Two, ktoré stoja v centre mesta. (Arsenal83)
  • Film sa stal kasovým prepadákom. Ledva dokázal pokryť svoje náklady. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno