Reklama

Reklama

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tri "jagavé" sú pre tento filmy od mojej maličkosti, ako vyhrať olympiádu. Dej jednoduchý, pomerne priamočiary, pričom namáhanie hlavy nijak nehrozí. Poteší pár zajebov a zmysluplný záver podstaty myšlienky v kombinácii s poslednou vetou hlavnej postavy, ktorej konečne došla jedna vec. Skutočne som sa zasmial :) Lenže! Lenže 140 minút, je ako pomalé umieranie v zavalenej jaskyni. Príbeh sa síce snaží byť nápaditý, vďaka rôznorodým zápletkám, ktoré mali za úlohu (zrejme) upútať, (a teraz zas to: LENŽE), lenže niektoré pôsobia ako vytiahnutý zajac z klobúka, ktorého všetci očakávajú, no nikto tomu neverí, že v ňom naozaj bol. Je to proste čistý priemer, bez mimoriadneho filmárskeho kumštu. Nájdi si iný film, toto je len pre požieračov voľného času .. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Velmi silný, drsný příběh osamělé stárnoucí bezdětné ženy, divoké, impulzivní, které se prostě život vůbec nedaří a stále více nad ním ona sama ztrácí vinou alkoholu a drog kontrolu, žije jen ze dne na den, po ztrátě zaměstnání se její už tak složitý život ještě více zkomplikuje a vžene do obtížné finanční situace, ze které se jí však naskytne jedna zdánlivě výhodná příležitost, a to únos velmi dobře zabezpečeného hocha k jeho podivínské matce do Mexika, únos sice zmateně, ale s velkým štěstím ona provede, tím si ale na sebe strhává lavinu dalších a dalších děsivých událostí, v jejichž vleku ona může už jen divoce improvizovat, nic víc jí její zhoršující se situace nedovoluje, je zoufalá, vyděšená a ani únikem do Mexika si nijak ze své děsivě narůstající mizérie nepomáhá, přislíbená odměna je jí sice na dosah, ale to skutečné peklo s vyhroceným bojem o svůj a chlapcův život zažije právě až tam, opravdu vynikající existenční drama s herecky excelující Tildou Swinton. Zajímavý komentář: Fridecka ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, len na môj vkus nejaké pridlhé a zbytočne zamotané, čím sa stráca tá emočnosť, ktorú chce film z človeka dostať. Film má pre mňa dve silné stránky. Prvou je Tilda Swinton, a to nielen jej ospevovaným hereckým výkonom, ale napodiv určitou atraktivitou. Práve v tomto filme dokázala, že keď si celý život škaredé káčatko, no udržíš si formu až do skoro päťdesiatky, môže byť z teba celkom atraktívna žena. No a druhou silnou stránkou filmu je opätovné ponaučenie, že do toho Mexika sa asi nevyplatí veľmi chodiť. Nielen že je to krajina z jednou z top kriminalít na svete, ale ľudia tam už asi všetko ignorujú. Za všetko hovorí scénka, kde Tilda šermuje pištoľou priamo na diaľnici, mieri na človeka a okolo nej prechádzajú pomaličky autíčka, nikto nezastaví ani nezrýchli, nikoho to nezaujíma. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Tildy Swinton, která dovede neskutečně překvapit. Režisér si byl vědom, kde je jeho silná zbraň, a tak ji také používá co nejvíce, protože ví, že v příběhu to místy skřípe. Neví, jestli to chce být tarantinovské, nebo zase naprosto vážné, a tak se ani divák nemůže pořádně rozhodnout, což mu kazí zážitek. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Prvni pulka je velmi slusna,zoufalaJulie ma plan,bohuzel dosti naivni na to aby hladce vysel,jak se ukaze.Unos ma vyresit jeji problemy ,ale pohopitelne ji jich mnohem vice pridela.Po uteku do Mexika se vsak kazdym okamzikem vytraci s deje uveritelnost a pripomina to spise mirne akcni podivanou s nelogickym chovanim vsech zucastnenych. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)
  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)

Reklama

Reklama