Reklama

Reklama

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

milancecil 

všechny recenze uživatele

Velmi silný, drsný příběh osamělé stárnoucí bezdětné ženy, divoké, impulzivní, které se prostě život vůbec nedaří a stále více nad ním ona sama ztrácí vinou alkoholu a drog kontrolu, žije jen ze dne na den, po ztrátě zaměstnání se její už tak složitý život ještě více zkomplikuje a vžene do obtížné finanční situace, ze které se jí však naskytne jedna zdánlivě výhodná příležitost, a to únos velmi dobře zabezpečeného hocha k jeho podivínské matce do Mexika, únos sice zmateně, ale s velkým štěstím ona provede, tím si ale na sebe strhává lavinu dalších a dalších děsivých událostí, v jejichž vleku ona může už jen divoce improvizovat, nic víc jí její zhoršující se situace nedovoluje, je zoufalá, vyděšená a ani únikem do Mexika si nijak ze své děsivě narůstající mizérie nepomáhá, přislíbená odměna je jí sice na dosah, ale to skutečné peklo s vyhroceným bojem o svůj a chlapcův život zažije právě až tam, opravdu vynikající existenční drama s herecky excelující Tildou Swinton. Zajímavý komentář: Fridecka ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Zaradenie tohto filmu na Artfilm mi prišlo úplne scestné, pretože toto je páni a dámy komerčný projekt na nerozoznanie od svojich bratov a sestričiek z Hollywoodu. Jediné čo ich odlišuje je pár detailov ako: 1. Krajina pôvodu(aj keď sa spolupodieľalo USA ako koproducent), príbeh sa skoro celý taktiež odohráva v USA až na poslednú štvrtinu. 2. Zobrazenie odhaleného ženského prsníka v jednom zábere s dieťaťom na scéne(čo je zase nepísané pravidlo sa takejto kombinácie vyvarovať). 3. Miesto jedného milióna dolárov na výkupnom sa tu objaví suma 2 miliónov dolárov :). Príbeh má skoro identický spád ako ostatné road-movie thrilery na aké sme zvyknutý. Schéma zúfalá situácia - spáchanie zločinu - zúfalý stále sa komplikujúci únik z výkonu trestu spravodlivosti, respektíve k odmene zo zločinu plynúcej - nevyhnutný kvázi tragický koniec a záverečné titulky s pekným songom na odchod z kina. Zase ale nie všetko je až také zlé. Tak napríklad zo začiatku veľmi snubne sa rozvíjajúca snaha o ponorenie sa do psychiky navonok so svojím pozlátkom zovňajšku atraktívne pôsobiacej alkoholičky- trosky s obsahovo prázdnym životom(v podaní vynikajúcej Tildy Swinton). Naneštastie táto vetva bola rozprávaná len okrajovo a ustúpila akcii, naháňačke a živote o prežitie na strane zločinu. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsou slepené 2 části - americká (té dávám *****), ta nemá chybu - je to herecký koncert hlavní představitelky, dobrá psychologická sonda do života odepsané alkoholičky, ale "proražením zdi" do Mexika to jde naprosto do háje a zvrhá se to na něco úplně odlišného ( mexické akční B), kterému bych dala tak *. ()

Porp 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že film pôjde viac do hĺbky a bude skúmať vzťah medzi ženou alkoholičkou a chlapcom vyrastajúcim bez matky. Miesto toho je tam až príliš mnoho "vaty". Chvíľu som si tuším aj podriemkal, no s istotou viem, že som o nič neprišiel. Zaujímavé sú hlavne momenty v motely a Juliino kruté zaobchádzanie s dieťaťom. ()

Ralna 

všechny recenze uživatele

Nejchytlavější film, jaký jsem za poslední dobu viděla! Tleskám Tildě! Bravůrní herecký výkon, tímto se oficiálně stává mou oblíbenkyní. Film zpočátku spíš nenápadný, ale jak překročíme mexické hranice, vše se (hned několikrát) otočí o 180°. V posledních minutách jsem sotva dýchala a pak jen s úsměvem na rtech kroutila hlavou a potom zase jen zírala. Nic tomu nechybělo, žádný záběr nebyl navíc - což stojí za zmínku při takové stopáži, plus bezva kamera. Takže...vřele doporučuji! ................ Poznámka pod čarou: Tilda mi svým projevem hodně připomínala Cynthii Nixon (míněno v dobrém). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)
  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)

Reklama

Reklama