Reklama

Reklama

Vlak do pekel

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Akce se odehrává kdesi ve východní Evropě. Skupina amerických sportovců se potká ve vlaku. Tohle však není normální vlak..... Během jízdy se cestující začínají ztrácet. Jsou vězněni a mučeni v kovových klecích sadistickým vrahem a jeho pomocníky. Námět byl vzat z hororu TERROR TRAIN, ve kterém si hlavní roli zahrála Jamie Lee Curtis. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Horor, který se odehrává z velké části ve vlaku, nečkaně, kdy mladí sportovci Amíci jedou z turnaje někde ve Východní Evropě do Oděsy. Netuší ale, že ve vlaku, do kterého nastoupili, jsou i ti zlí, kteří obchodují z krví. roztáčí se tak kolotoč situací, které jsou místy až nechutné. On to ani tak není horor, při kterém jsem se děsil. Je to spíš hodně brutální krvák, kde si tvůrci nebrali servítky z žádnou cenzurou. Prostě natvrdo bylo vidět všechno to svinstvo. A někdy se mi až dělalo blbě z toho, co jsem tam viděl. Je to jen další tuctovej film, kterej mi ale nepřišel jako uplná sračka. Dalo se na to koukat. A jedna věc se mi tady strašně líbíla a zároveň naháněla hrůzu. Je to možná jedna z nejděsivějších scén, co jsem viděl. A to byl ten hořící jedoucí vlak. To vypadalo velmi dobře a měl jsem z toho mrazení. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poměrně bezzubý 'trainsploitation' horor, nejblíže má skutečně asi k HOSTELu - který je ovšem mnohem zábavnější. Část týmu amerických zápasníků a zápasnic se zdrží a nastoupí až do vlaku, ze kterého je úniku leda tak po částech... Po cestě do Oděsy bude spousta času poznat spolucestující zlořády - doktorku, průvodčího, řezníka a dva vidláky. Je to velký průměr bez nějakého většího spádu. Jelikož mám podobných filmů nakoukaných řadu (ale snad i kdybych neměl), vůbec ničím mě to nezaujalo. Hlavní hrdinka byla zajímavá na pohled a řezník měl taky charisma, ale to je tak asi vše. Hrůza to není, prostě jen polozáživná naředěná 'drsňárna' - (ne)berte. ()

Reklama

StrYke 

všechny recenze uživatele

Slaboučký horor bez většího dojmu a šarmu. Atmosféra nefunguje, gore scény jsou jenom na oko, postavy mizí až příliš rychle za sebou a nevýrazných scén je více než těch průměrných (nadprůměrných je vážně jenom minimum). Bohužel, žádný zázrak se nekoná a tolik promarněného potenciálu by stačilo na další stejně tak pitomý film. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Kvalitní zástupce novodobých kruťáren, který gore scénami vskutku nešetří. Příběh se točí kolem hrstky amerických atletů, jež jsou okolnostmi nuceni využít náhodnou nabídku svezení vlakem do Oděsy poté, co plánovaný spoj nestihli. Po úlevném pocitu, že se na ně usmálo štěstí, přichází velmi bolestné prozření. Snímek americké produkce opět vykresluje východní Evropu po svém. V tomto ohledu je srovnávání s Hostelem více než na místě. Ale vraťme se k vlaku do pekel, vlastně do Oděsy, kde zatím nic netušící skupinka sportovců v čele s Thorou Birch a svérázným asistentem trenéra hraje flašku. Thora umí hrát nejen výše zmíněnou flašku, ale je také velmi dobrá herečka, což již několikrát předvedla, takže ústřední postava je naprosto uvěřitelná a ani další postavy nejsou nijak křečovité a v jednoduchém příběhu působí naprosto přirozeně. Záporáci jsou správně slizcí a provádějí opravdu nehezké věci, kterých se kamera vůbec nebojí, takže si fanoušci gore přijdou opravdu na své. Prostředí špinavého rachotícího vlaku nádherně dokresluje velmi zábavná jatka, místy spojená se sexuálním násilím. Tvůrci mimo jiné do snímku fikaně propašovali i porci silikonů. Výsledný dojem je mlýnek na maso s nijak objevným příběhem, ale se slušnými herci a kvalitní řemeslnou stránku. Takže u mě v pohodě za čtyři hvězdy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Několik amerických studentů přejíždí z turnaje na turnaj napříč post-sovětskými státy. Jelikož jim ale ujede mezinárodní rychlík, musí vzít zavděk místní lokálkou. I když cesta vypadá zpočátku relativně idylicky, po čase se změní v jejich nejhorší noční můru. Jeden po druhém se stávají obětmi sadistických vrahů, kteří mají tento vlak jako svoji základnu... Člověk by se až divil, jak je vůbec možné ve střední a východní Evropě přežít. Alespoň jak je viděno různými hollywoodskými režiséry - kamkoliv člověk v Evropě vleze, tam jej rozřežou na maličké kousíčky a naloží do formaldehydu. A je jedno, jestli je to diskotéka, hotel nebo třeba vlak. Vlak do pekel patří k typickým zástupcům tohoto žánru, se všemi klady i zápory, který tento žánr přináší. Už od první vteřiny je jasné, kdo bude oním jediným přeživším, stejně tak je jasné, jakýže to chvat použije na zneškodnění posledního protivníka (i když jsem čekal, že skupina judistů bude pro východoevropské trhany větším soustem). Každopádně je třeba se nad filmem moc nezamýšlet, a už vůbec si neklást otázky (třeba jak je možné, že z venku má vlak pár vagónků, ale vevnitř má kromě normálních vagónů, jídelních vozů také laboratoř, mučírnu a další, ne zcela obvyklé náležitosti). Po herecké stránce kromě - mne nesympatické - Thory Birch nic extra, snad jen musím podotknout, že český dabing rusky mluvících občanů se vyloženě nepovedl... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Příběh měl být původně remakem filmu Terror Train (1980), nakonec však dostal svůj vlastní koncept. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Terva)
  • V USA byl film nejdříve označen ratingem NC-17. Později film převzala společnost Lionsgate a vystříhala některé krvavé scény, díky čemuž byl film nově ohodnocen ratingem R. (Terva)

Reklama

Reklama