Reklama

Reklama

Samantha se vydává se svou nejlepší kamarádkou Corey z Virginie do Kalifornie, kde se chtějí stát profesionálními tanečnicemi. Jejich sen ale skončí v malém městečku v Utahu, kde se začíná rozbíhat sled podivných událostí... (oficiální text distributora)

Recenze (83)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Takže zaprvé, jakkoli se to může zdát nefér: tenhle film jednoduše neměl nikdy vzniknout. Prostě tak. Pokud si totiž uvědomíte, jak pečlivě a hrozně křehce, ale přesto perfektně je všechno v Donniem poskládáno do solidního smysl dávajícího celku, je snad nemožné na něco takového vůbec navázat. Tím hůř, pokud se "navázáním" myslí jednoduchá kopie se zasazením do jiné lokality, s jinými herci a absolutně nesmyslným scénářem. Snaha je to ale strašně marná: Máme tu všechny kamerové vychytávky z Donnieho, otáčení, zpomalování, zrychlování, záběry bez střihu. Máme tu dokonce stejné dialogy, které ovšem probíhají mezi naprosto jinými osobami a mají být odkazem, ale ve výsledku působí strašně. Máme tu Franka, máme tu mumlající mrtvoly, hady z hrudníku, vracení v čase, pedofila, večírek, žhářství, Sparrow, konec světa a taky jednu stejnou herečku :) přidaly se do toho ještě zavirovaný Kryptonit, Superman a válka v Iráku... a je z toho brutální a nudný mišmaš. Co stojí za to? Bezpochyby roztomilá a do krásy vyrostlá Samantha, její ještě mnohem nádhernější kamarádka (kdyby je ukázala, přihodim 2 hvězdičky :)), místy sympatický Jack, který ale dostal opravdu málo prostoru a několik výborných záběrů (bazén). A to je bohužel všechno. Když je trailer lepší než samotný film, je zle. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nema s Donnie Darko spolecneho lautr nic. Pribeh je velice chaoticky a do zaverecnych titulku vubec nechapu o co tam jako vubec slo. Mam takove tuseni ze to asi ani nepochopim. Naproti tomu Donnie mel v podstate skvele vybudovany pribeh, ale tady se to smrsklo do slataniny nekolika zaberu co v celku nedavaji moc smysl. Na sponstu nacnutych veci ani nedostaneme odpoved. Osobne jsem zklaman cekal jsem vice. ()

Reklama

Curlyman 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. V podstate to ani nebol zlý film, miestami mal celkom slušnú atmosféru, ktorú ale mnohokrát zabíjali nezmyselné dialógy a konanie postáv (Jeremy what?). Hoci malo ísť o akési pokračovanie Donnieho ak som dobre pochopil, miestami mi to pripomínalo skôr pokus o takmer remake. Donnie by sa v hrobe obracal, keby to videl. Za jediné väčšie pozitívum filmu považujem hlavnú postavu (Samara nám ale vyrástla), ktorá niekedy síce vyzerala, že nevie ktorú bije, ale aspoň sa na ňu veľmi dobre pozeralo. A úplne to zabil koniec okopírovaný s Donnieho. Po tomto a "trilógii" Butterfly Effect som sa rozhodol, že pokračovaniam kultoviek sa už asi budem z princípu vyhýbať. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, že jsem tenhle film už hodnotil, ale tehdejší udělená jedna hvězda s tím, že jsem si z tohoto filmu téměř nic nezapamatoval, nebyla nakonec vůbec mylná. Tenhle film je srajda. Srajda, která tedy přímo navazuje na Donnieho Darka a půjčuje si z něj hlavní motivy. Takže úhlavní cestování dimenzemi, které má tentokrát v rukou hned několik postav, tu samou knihu o teorii cestování časem (zajímalo by mě, jak k ní hrdinka přišla) a dokonce i postavu, jež je s její autorkou nějakým způsobem přímo spjatá (všechno je náhoda, že jo). Kromě toho, že i herečka Daveigh Chase si zde zopakovala roli tentokrát (téměř) dospělé Samanthy, takže člověk zůstával ve vodách známého a sledovat snímek nebylo až takové utrpení, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ale jak byly vykonstruovány jednotlivé charaktery prezentovaného maloměsta, jak se pracovalo se záhadami a vůbec i finální pointou, která přímo okopírovala tu z Donnieho Darka a ještě blbě - to prostě nefungovalo a nedávalo smysl, ať se na to podíváme z kteréhokoliv úhlu. Byla tam prostě ta snaha se přiblížit předchůdci, ani efekty nebyly místy úplně tristní, ale za mě se to absolutně nepovedlo. Nudný film, s nudnými a neprokreslenými charaktery, ještě nudnějším vývojem děje a hloupým vyvrbením, ke kterému se člověk ani ničeho nedočte, protože nikomu zřejmě nestálo za to se v tom víc nimrat. Hvězda za hlavní aktérku, ale jinak jde o filmovou zbytečnost. 2/10 ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

To že jsem místy tápala v Donnie Darko jsem nakonec pochopila ale S.Darko pro mě bylo opravdu více nepochopitelné. Místy jsem si připadala jako když koukám na béčkový horor a něco pro mě neslo stopy Butterfly Effect. Myslím, že kdyby to tak bylo i pojaté, ocenila bych to více. V tomto "druhém" díle se mi líbila jen přítomnost Eda Westwicka jelikož je to pro mě charismatický "bad guy". ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Rozpočet filmu sa vyšplhal na 10,000,000 dolarů. (sellsakul)
  • Daveigh Chase, která se po 8 letech vrátila k roli Samanthy Darko, je také jediná, která si zahrála v předchozím filmu Donnie Darko (2001). (Stanley619)

Reklama

Reklama