Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka… Seržant Roger Murtaugh a seržant Martin Riggs z oddělení vražd se zapojili do pronásledování podezřelého vozu. Když pronásledované auto dostihnou, jeho osádka uteče, ale z kufru se vysypou zlaté mince – krugerandy z Jihoafrické republiky, které je zakázáno do USA dovážet. V Jihoafrické republice jsou černoši stále utiskováni, je uznávaná jen bílá rasa. Arjenovi Ruddovi, velvyslanci Jihoafrické republiky v USA, se nelíbí, že přišel o své mince kvůli černému Murtaughovi. V noci se pak k Murtaughovým vloupají maskovaní muži a Rogera a jeho manželku Trish pro výstrahu svážou. Roger si všimne, že muži mluví podobným jazykem jako ti stíhaní z auta... Druhý den rozhodne kapitán Ed Murphy, že Murtaugh s Riggsem budou ochraňovat korunního svědka Lea Getze. Sotva se s Leem seznámí, objeví se zabiják a Murtaugh s Riggsem musejí z hotelu odejít domů k Murtaughovi. Tam jim Leo vysvětlí, že pral peníze z drog. Neví pro koho, ale pamatuje si dům, kde měl jednou schůzku, a Murtaugha s Riggsem tam zavede. Riggs se jde podívat dovnitř a tam se strhne se přestřelka. Jeden z mužů uteče a Murtaugh s Riggsem ho pronásledují, což skončí bouračkou a smrtí pronásledovaného. Pakl se vrátí do domu s posilami a zjistí, že se jedná o dům s diplomatickou imunitou, v němž sídlí Arjen Rudd... Další den Murtaugh zjistí, že má pod záchodovou mísou bombu a musí čekat na pyrotechniky. Murtaugh i Riggs jsou naštvaní a jdou provokovat na konzulát Jihoafrické republiky. Riggs se tam seznámí s Ruddovou sekretářkou Rikou, která přijme jeho pozvání k němu domů. Stráví spolu noc, ale ještě než se rozední, jsou vyhnáni z postele vrtulníky a střelbou. Riggs doprovodí Riku domů, tam je omráčen a probere se až svázaný na molu v přístavu. Pieter mu začne vyprávět, že to on je zodpovědný za smrt jeho manželky a pak ho další dva muži hodí do vody. Riggsovi se podaří se z pout dostat, pod vodou však uvidí i mrtvou Riku. Vydá se mstít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

Jordan 

všechny recenze uživatele

jeden z najlepsších buddy movie, jedna z najlepších akčných komédií, skvelá claptonova muzika, leo getz je kúzelný a (popri votrelcovi a terminátorovi) ďalší dôkaz, že občas to v amerike s pokračovaniami nemusí ísť dole vodou, ba priam naopak. Ale Smrtonosná zbraň je iná kategória, celá séria je totiž super. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to výrazně razantnější, akčnější, svižnější a zběsilejší než jednička. Gibson s Gloverem si padnou jako ulití a nuda tady nemá své místo, protože akce stíhá akci, přestřelky a výbuchy jsou zde v hojném počtu. Riggsovi odpraví jeho milovanou, a tak se jde pomstít, a ono mě to bavilo. Jen ten výrazný politický podtext bych vynechal. 80% ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE'RE BACK! YOU'RE BLACK, I'M MAD!" --------- Pokračovanie, ktoré možno nie je len rovnako kvalitným pokračovaním, ale dokonca lepším. Záporáci sú viac vážnejší s väčšími zámermi, hlavná dvojka funguje lepšie a vtipnejších aj akčnejších scén je viac a taktiež vyzerajú presvedčivejšie. A aby toho nebolo málo, Donner nám tu naservíroval vynikajúceho Joe Pesciho. Za mňa je to úplne jasné. Dvojka prevýšila jednotku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vyhazovací rameno, bomba na záchodě, prcgumovník a noční stěhování domu na pilotech. A taky kruegerandy, rasismus a diplomatická imunita s legračním přízvukem. Zábavné sbližování Riggse a Murtaugha už máme za sebou, ale i druhý případ si co do kvality a zábavnosti nezadá s tím předchozím a je neméně osobní. U druhé Zbraně se vrátil stejný tvůrčí tým co dělal jedničku (Donner, Silver a Black aspoň nahodil námět), má nejvyšší bodycount ze série, poprvé se v ní objevuje Leo Getz a kromě toho, že vydělala dvojnásobek toho co úspěšný první díl, se stala komerčně třetím nejúspěšnějším filmem roku 1989 hned po Batmanovi a třetím Indym. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jen o chloupek slabší, než první díl. Přesto skvělé. Málokterá dvojka může nabídnout tolik výborné zábavy o kterou se zde opět starají naši staří známí Riggs a Murtaugh, ke kterým ještě přibyl Leo, v podání Joea Pesciho. Záporáci jsou opět správně slizcí, hudba výborná a pohled na hajlujícího Gibsona stojí určitě za to. Vynikající film. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)
  • Scéna Riggse (Mel Gibson) s pistolí v přívěsu se natočila celá naráz a hned napoprvé. Hercovy slzy jsou pravé, aniž by použil jakýkoliv slzný sprej nebo gel. Režisér Richard Donner později řekl, že cítil, jak Gibson scénu prožíval, a proto je trochu kratší, než původně zamýšlel. Gibson nikdy neprozradil, na co při natáčení myslel. (KyleReese)

Reklama

Reklama