Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Jediným menším záporem je, že byl oproti jedničce a dvojce slabší příběh, ale jen o trošku. Jinač je to opět velkolepá podívaná se skvělým duem Mel Gibson a Danny Glover. Vše funguje jako dřív, skvělé vtipy, hlášky, i akce je tu dost. Bavil mě opět herec Joe Pesci a přibyla nová herečka k filmu Rene Russo, která se dobře - hláškově vyplnovala s Melem Gibsonem. Hudba stejná, takže opět povedený díl. Hodnotím film celkově na 95% = ***** ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hlášky, akce, vtípky, akce, hlášky a akce. Je to už jednodušší, je to odlehčenější ale sakra, pořád to staví na těch dnes už legendárních základech a přitom to ničemu nevadí, René Russo je cool a trio Donner, Gibson, Glover to stále má pevně na háku. Nejraději mám sudé díly, ale i tak je to jen velice těsné. Co mě zajimá, dostaneme ještě někdy podobný film? Podobnou sérii? S takovouhle duší? No, já v to doufám... už by pomalu bylo na čase. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ho rozstřílím ... bude to vypadat jako sebevražda." Tak to považuju za adekvátní trest za to, že pachatel přešel silnici mimo přechod a narazil na dva zmatené pochůzkáře. Tradičně šílený Riggs s netradičně šíleným Murtaughem mě zkrátka opět pobavili a seržant Coleová z vnitřních záležitostí tomu taky dodala šťávu. Rád bych si s ní ukazoval zranění, sledoval ji při akci a i když jsem to taky nikdy nedělal se seržantem, tak bych s tím možná mohl začít. A až budu prodávat dům, tak rozhodně přes Lea Getze, protože ten správně informuje kupujícího o termitech v konstrukci, prozradí kudy vjel do domu drogový dealer i o rekonstrukci koupelny v důsledku pumového útoku. Ten chlap má prostě talent a mě to baví. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Treti dil si prekvapive udrzuje kvalitu prvnich dvou. Na druhou stranu, neni to uz nic novyho, pouze potreti to samy, akorat, ze drogy z prvniho dilu a prachy z druhyho, vystridaly zbrane. Takze otazka, jak to hodnotit, sice vse slape na vybornou, navic pribyla paradni drsnacka Russo a opet se dostane ke slovu i Pesci, ale cely uz to zacina bejt trochu okoukany a precejen uz moc urvany. Nicmene porad jeste 5*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná zbraň 3 je snad nejhravějším a celkově mým druhým nejoblíbenějším dílem série. Humor je zde všude a přitom absurdity nepůsobí stupidně. Riggs a Murtaugh jsou definitivně nejlepší policejní dvojka filmového plátna. Nejen, že jsou skvěle sehraní, neváhají pro "hloupost" druhého nasadit krk, ale nebojí se ani ztropit si z druhého pořádný žert. Zkrátka jiskří to, má to grády a parádní atmosféru raných 90. let. 9/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 144,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 321,7 mil. (NIRO)
  • Martin Riggs (Mel Gibson) jí psí sušenky, aby se odnaučil kouřit. Gibsonova postava Max ve filmu Šílený Max: Bojovník silnic (1981) pojídá psí žrádlo z plechovky, aby přežila v postapokalyptické pustině. (Bauer)
  • Budova, kterou Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) omylem zdemolovali, byla ve skutečnosti městskou radnicí. Město ji chtělo zdemolovat na vlastní náklady. Když ale producent Joel Silver zaplatil 165 000 amerických dolarů za to, že ji mohl před kamerami vyhodit do vzduchu, město na tom ještě vydělalo. Filmaři tak vytrhli městské radě v Orlandu trn z paty. Nová radnice Orlanda je zde vidět také. Je to budova v pozadí s logem Coca-Coly na střeše. (Dinsberg)

Reklama

Reklama