Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bezpochyb nejslabší díl celé série a může za to hned několik faktorů,prvním je zapojení ´´drsné´´ policistky do příběhu,tudíž dvojice Gibson/Glover tu nejsou spolu tolik,co bych si přál.Scény s Murtaughovým rozervaným duchem po zastřelení 15tiletého gangstera mě spíš od děje vždycky ruší.3jce se musí nechat pár scén,ať už je to počáteční demolice,nebo působivá honička,ale hodně scén bych vypustil a vůbec to je takové ne Smrtonosné,přesto pořád výborný akčňák,který ovšem pro mě zůstal kdysi za očekáváním. 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť neodolateľná časť skvelej série, plná akcie a hlavne skvelých hlášok. Nie často sa stáva, že filmová dvojica dokáže vymačkať zo svojich postáv všetko a udržať filmovú dokonalosť v štyroch pokračovaniach. Trošku mi tu však vadila až prílišná náhodovosť a ani Rene Russo mi s Riggsom tiež nejak nešla dokopy. 90%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Treti dil si prekvapive udrzuje kvalitu prvnich dvou. Na druhou stranu, neni to uz nic novyho, pouze potreti to samy, akorat, ze drogy z prvniho dilu a prachy z druhyho, vystridaly zbrane. Takze otazka, jak to hodnotit, sice vse slape na vybornou, navic pribyla paradni drsnacka Russo a opet se dostane ke slovu i Pesci, ale cely uz to zacina bejt trochu okoukany a precejen uz moc urvany. Nicmene porad jeste 5*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někde jsem kdysi četl, že v trojce přibyl humor (jakoby v předchozích dvou dílech nebyl). Přibyl, ale spíš na sílu. Začalo to jako poměrně drsná akční kriminálka, ve třetím zastavení už tu máme regulérní akční komedii. S úchvatnými úvodními titulky. Příběh je slabší, o tom žádná. Výtečně ale čerpá a odkazuje na dvě předešlá setkání. Naštěstí je nevykrádá. Samozřejmě je hlavním plusem, že se stále schází takřka stejná sestava (na scénáři se znovu podílel Jeffrey Boam, scénárista dvojky i třeba indianovské Poslední křížové výpravy), mezi herci to stále dokonale jiskří, dialogy (když se teda zrovna někdo nepřekřikuje) hladí přes uši, akce je vydařená, kopací technika Rene Russo už tolik ne. Některé scény jsou nicméně naprosto brilantní (konec snění Murtaugha o klidném odchodu do penze, seznámení s Russo ve výtahu skrze ulité peníze, předhánění o to, kdo měl kdy větší zranění). Potěšující je také fakt, že záporáci poprvé nevtrhnou se zlými úmysly do Murtaughova domu. Jinak ale tenhle model dál solidně funguje – tvůrci vědí, kdy přitlačit na pilu, kdy mají nastoupit pyrotechnici, kdy zase vypointovaný dialog. Každá ze Smrtonosných zbraní měla to svoje, nemůžu jinak, každé milerád vlepím čtyři hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hláška, akcia, kamarátstvo, romantika, hláška, akcia, kamarátstvo, romantika, hláška, akcia, kamarátstvo, romantika....ale má to aj aký taký dej, aby bolo načo nalepiť hlášku, akciu, kamarátstvo, romantiku, hlášku, akciu, kamarátstvo, romantiku....o nič horšie ako prvé dva výrazne vážnejšie diely. To je ale otázka vkusu, kam sa podľa koho mala táto séria uberať. Vysoké hodnotenia ukazujú, že tvorcovia sa stále ešte uberali tým správnym. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Rozestavěné domy byly ve skutečnosti součástí projektu na výstavbu domů, na který však nezbyly peníze. Štáb dostal povolení k filmování pod podmínkou, že nakonec vše srovná se zemí. (HellFire)
  • Budova, kterou Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) omylem zdemolovali, byla ve skutečnosti městskou radnicí. Město ji chtělo zdemolovat na vlastní náklady. Když ale producent Joel Silver zaplatil 165 000 amerických dolarů za to, že ji mohl před kamerami vyhodit do vzduchu, město na tom ještě vydělalo. Filmaři tak vytrhli městské radě v Orlandu trn z paty. Nová radnice Orlanda je zde vidět také. Je to budova v pozadí s logem Coca-Coly na střeše. (Dinsberg)
  • Murtaughova (Danny Glover) loď se jmenuje "Code 7", což je u L.A.P.D. (Los Angeles Police Department) kód pro přestávku na oběd. (Bauer)

Reklama

Reklama