Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 2

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (367)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Barevně světélkující sranda pro děti od 8 do 12 let. Ty starší už rozhodně nevyděsí. Typicky naleštěná duchařina, která vám opět dokáže, že pokud americká rodinka dokáže držet za jeden provaz (doslova), tak je na ně krátká i banda agresivních poltergeistů. Remake kultovní verze z roku 1982 jede přesně po vyjeté stopě moderních hororů; takže totálně vohulený lekací scény, digitální bubáci (i když přiznávám, jejich svět byl docela fajně zpracován, i když kompletně CGI) a levné strašení v podobě zvířat, tentokrát veverky. Nevyjímaje to, že tu nechcípne jediná postava. Poltergeist je však nejsilnější ve fázích, kdy jdou triky stranou a děsí praktičtěji. Taková jednoduchá scéna s vrtačkou se tak řadí asi k tomu nejlepšímu, co zde najdeme. Bohužel, i vzhledem ke krátké stopáži, je to celkem málo. (40%) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Klasické příběhové schéma + klasické infantilní chování postav = klasický hororový nedodělek. The Poltergeist všechny své trumfy vytáhne již na samém začátku, tudíž až do samotného konce vaří jen z vody. A výslednému dojmu nepřidává ani přestřelené a předigitalizované finále, které by se hodilo spíše do nějaké fantasy pohádky. Upřímně se divím, že zrovna Sam Rockwell se upsal takovéto slátanině. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na tomhle paskvilu dělajícím ostudu žánru horor je nejzajímavější zdejší obsah českého filmového fóra, který film přisuzuje Samu Raimimu. Vlastně vám ale závidím, že o filmu víte úplné houno, natož abyste ho snad viděli. Protože pokud existuje seznam deseti bodů, které je potřeba splnit pro posrátí filmu, může pan Keňan v klidu vyrazit na prázdniny - má do puntíku bezpečně splněno. A já doufám, že ho na té dovče sežere Poltergeist Raimi, už mě totiž nebaví rvát si v kině chlupy z nosu jen abych neusnul. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chcete vidieť dobrého Poltergeista? Pozrite si originálny film. Ako remake je to veľká bieda, sám o sebe je film celkom stráviteľný a aspoň nie je frustrujúco nudný ako minulého roku Annabelle. Dá sa na to pozrieť, ale je škoda, že to nie je strašidelné. Napriek tomu sa na to pozerať dá, ale ako som už povedal na začiatku - radšej si pozrite originál. To je skutočný horor a oveľa pôsobivejší než toto. A mimochodom...Ďakujeme Johnovi Deerovi za film, ktorý dokopy naozaj nikto nechcel. Hodnotenie: C- ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tupý a povrchní rymejk původní Spílbergoviny, která byla už sama o sobě trapnou a kýčovitou sračkou, děsivou akorát tak pro fanoušky Tynkiwinkiho nebo úchylné hospodyňky, co chytají nejtěžší autistické záchvaty ze zapatlané obrazovky a bordelu ve skříni, a jíž by v anotaci daleko lépe vystihovala „Rodinná kokotina“ než „Horor“. Na druhé straně je zase málo filmů, kdy od první minuty zarytě fandíte zlu. Ti fakani byli tak hnusní a iritující, že jsem přál, aby je to lidožravé elcedéčko, strašlivá bubuvrba a děsuplný šatník nějakým brutálním způsobem pozřeli už tak v desáté minutě a jako zákusek si hned poté daly slizkého tátu se slizkou mámou. A kdyby se některému z těch paznehtů náhodou podařilo dostat ven, okamžitě bych ho nakopal se švédskou utěrkou zpět do útrob toho velkoplošného Samsungu, bubáci nebubáci, aby si, kurva, ty ťápoty zevnitř po sobě hezky vyčistil. Bohužel se tak nestalo a močopudné rodinné hodnoty a lepkavé displeje opět zvítězily nad tentokrát sympatickým a progresivním záhrobím. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Téměř polovina kostýmů a rekvizit použitých ve filmu byla prodána fanouškovi v Anglii ještě před uvedením filmu do kin. (LUKICKK)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 60. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama