Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

S čerty nejsou žerty! Dokonca ani s tými digitálnymi. Ale, pravdu povediac, nevadili mi. Tak ako celý film. Vysoko pozerateľná béčková dark fantasy s obstojnou stredovekou atmosférou, hláškujúcim Perlmanom a Cageom, ktorý tentoraz nepredviedol nič zo svojho seriálu "loosing his shit". Prirovnanie k Solomonovi Kaneovi celkom sedí, hoci ten mal omnoho lepšiu hlavnú postavu a podstatne viac krvi. V rámci cageovskej mizérie naozaj jeden z tých lepších filmov. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Nádherná scenéria,úchvatná panenská príroda a kamera, zachytávajuca tieto vizualne skvosty majú majoritný podiel na tom,že film je celkom pozerateľnou záležitosťou.Prvá tretina filmu ma celkom zaujala a so zatajeným dychom som čakala,čo bude ďalej.Moje výlučne pozitívne pocity ukončila scéna s rozpadajúcim sa mostom, potom prišlo dlhé vákuum no a rozuzlenie a zaver mi sposobili menšiu agóniu.Škoda,malo to celkom slušný potenciál.Komentovať výkon Nicolasa Cagea nebudem,v podstate sa ztotožňujem s názormi väčšiny členov.Cage je pre mňa pomerne kvalitný herec,ktorý má momentálne trochu horšie obdobie.Ron Perlman je taký týpek,ktorý si vždy dokáže zabezpečiť potrebnú pozornosť,a to sa mu podarilo aj v tomto filme.Škoda toho pokašlaného záveru. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná historizující fantasy, díky které už víme, že hon na čarodějnice pořádaný inkvizicí byl naprosto v pořádku, protože ty potvory spolčené s ďáblem škodily, kde se dalo. Ďábel měl plné ruce práce zavléct mezi nebohé křesťany co nejvíce zla včetně ničivé epidemie a kdo jiný se může takové spoušti postavit než hrdinný Nicolas Cage doprovázený hromotluckým Ronem Perlmanem. Podobné produkce mají slušný rozpočet, a tudíž i výpravu, které v nejednom případě dokážou zakrýt, že scénář a příběh jsou jen splácaniny, které při hlubším pohledu neobstojí. Taky v tomhle případě leccos zachraňují, přinejmenším je pravda, že u téhle kategorie filmů se obvykle nenudíte - pořád se tam něco hýbá, šklebí, utíká nebo útočí, vybuchuje, hoří, zkrátka akce, triky a podívaná. Pokud ale chcete, aby film fungoval jako celek, nedokážete vypnout mozek a dokonce hnidopišsky hledáte logické zkraty, tak se Honu na čarodějnice raději vyhněte. Celkový dojem: 45 %. Hon na čarodějnice je přesně ten typ filmu, ze kterého by byl nadšený můj devítiletý syn. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám umění - napsat scénář, ve kterým mají postavy mluvit, ale přitom z nich vychází jen teplej vzduch. Tolik velkohubých keců se jen tak nevidí. Když připočtu, jak se to celé tváří smrtelně vážně, je mi z toho do breku. Navíc ty rádoby šokézní scény jsou k popukání trapné, asi měly jen snížit věkový rating filmu, jinak nevím...a k tomu ty debilní souboje, Cage nožíkem odvrací střely z kuší, pak holou hlavou dá ránu zbrojnoši do jeho makovice, na který má přilbu, jojoj takových seků tam bylo požehnaně....škoda, že snížili ten věkový rating, protože tohle je de facto film pro děti.....a jedeme dále, filmaři si myslí, jak skvělé exteriéry mají ve filmu, no to je další hrůza - kýčovitej mostek přes strž hlubší jak rybníček Brčálník, k tomu les s mlhou jako vystřižený z nějaké béčkové fantasy knížky, holt je to, jakoby Troška natočil Hamleta. Moc, moc špatný. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Lobotomie, při které se možná otrlejší smějí, ale já odmítám hýkat v ‚guilty-pleasure‘ opojení, neboť mě to uráželo už od první digitální bitvy až ke konci z ranku herního průmyslu. Nevadí mi středověký rytíř Nicka Cage, neboť mu kryjí záda drsňáci Perlman s Thomsenem, ale vytáčí mě Senova snaha být cool za každou cenu, pričemž je vidět, že skromný rozpočet rozházel už na začátku, tudíž se hlavně žvaní, pak dojde na digitální vlky a vy chcete vrátit čas a ten most nechat spadnout o pár vteřin dříve. První letošní film, u kterého mi bylo stydno. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení probíhalo v Maďarsku, Chorvatsku a Rakousku, konkrétně na rakouském hradě Kreuzenstein nedaleko českých státních hranic na dohled od rakouského hlavního města Vídně. Zmiňovaný hrad filmařům zároveň posloužil i jako všudypřítomná kulisa. (Geralt z Rivie)
  • Nakrúcanie bolo dokončené v apríli 2009, avšak štáb sa musel o pár mesiacov znova zhromaždiť, aby natočili ešte jednu sekvenciu s bitkou. Aby ušetrili rozhodli sa ju filmovať pred zeleným plátnom. (Greenpeacak)
  • Vo filme vystupujú postavy s maskami v tvare zobáka. Tieto masky používali lekári počas morovej epidémie v 17. storočí, no dej filmu je zasadený do obdobia križiackych výprav v 14. storočí, kedy sa navyše čarodejnice neupaľovali - prvé čarodejnícke procesy začali cca 1450. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno